20.1.12

Οι τοκογλύφοι απειλούσαν, χτυπούσαν έκαναν ακόμη και απαγωγή! ...


Τα μέλη του κυκλώματος των τοκογλύφων, εκβιαστών, ήταν αδίστακτα, είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.
Σύμφωνα με την αστυνομία απειλούσαν με όπλα, ξυλοκοπούσαν, ενώ σε μία περίπτωση είχαν απαγάγει ένα θύμα τους!

Κανείς όμως... δεν είχε ..........
καταγγείλει τις επιθέσεις στην αστυνομία, αφού ο φόβος κρατούσε τα στόματα κλειστά.

Η εγκληματική οργάνωση είχε ρόλους, ένας ήταν ο αρχηγός, άλλα μέλη τηλεφωνούσαν στα περίπου 2.000 θύματα που είχαν δανειστεί χρήματα με επιτόκιο από 5% έως 80% μηνιαίως για να καθορίζουν πώς θα αποπληρώσουν το χρέος, υπήρχαν μπράβοι που ήταν οι "εισπράκτορες" των χρημάτων, οι πληροφοριοδότες, αλλά και τα μέλη που φρόντιζαν το πως θα γίνει το "ξέπλυμα" του "βρόμικου" χρήματος, (συνήθως γινόταν μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ, τα οποία αγόραζαν έναντι αδράς αμοιβής).

Απείλησαν την κόρη του και τον ξυλοκόπησαν

Ένας έμπορος δανείστηκε 5.000 ευρώ από την εγκληματική οργάνωση με μηνιαίο επιτόκιο 10% και σε τρεις μήνες επέστρεψε εμφιαλωμένα κρασιά αξίας 2.500 ευρώ, καθώς και μία επιταγή ύψους 6.500 ευρώ.

Τα μέλη της συμμορίας συνέχισαν να τον απειλούν, ενώ έφθασαν στο σημείο να του κατασχέσουν εμπόρευμα αξιας 70.000 ευρώ. Και σαν μην έφθανε αυτό, τρεις μπράβοι πήγαν στην δουλειά του, απείλησαν την κόρη του, ενώ έξω από ναό στο Κορδελιό, την στιγμή που έμπαινε στο αυτοκίνητο του, ένας κουκουλοφόρος τον απείλησε με όπλο και τον χτύπησε, ζητώντας του να ξεπληρώσει άμεσα το χρέος!

Του κόλλησαν πιστόλι στον κρόταφο!

Σε μία άλλη περίπτωση, τα μέλη της συμμορίας τα οποία είχαν δανείσει 40.000 ευρώ σε έναν επιχειρηματία, του κόλλησαν ένα πιστόλι στον κρόταφο, παρόλο που τους είχε επιστρέψει τα διπλά χρήματα , με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του!
Τον κράτησαν όμηρο και τον χτύπησαν!

Αυτός όμως που έζησε έναν πραγματικό εφιάλτη ήταν ένας επιχειρηματίας από το Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης.

Ο 38χρονος δανείστηκε 57.000 ευρώ από τους τοκογλύφους, οι οποίοι όμως τον πίεζαν να ξεχρεώσει.

Τον περασμένο Μάρτιο, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ένας γιατρός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στη συμμορία, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του υπέγραψε σαν συγγενής πρώτου βαθμού για να πάρει εξιτήριο, ενώ έπρεπε να νοσηλευτεί και άλλες ημέρες.

Μόλις το θύμα βγήκε από το νοσοκομείο τρεις μπράβοι τον επιβίβασαν σε ένα αυτοκίνητο με το πρόσχημα ότι θα τον μεταφέρουν στο σπίτι του. Εκείνοι όμως τον πήραν όμηρο και τον μετέφεραν σε άγνωστο σημείο προς τις Σέρρες.

Εκεί ο 38χρονος στάθηκε τυχερός γιατί από τυχαίο μπλόκο της αστυνομίας, συνελήφθη επειδή εκρεμμούσαν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις. Την γλίτωσε όμως προσωρινά, αφού όταν σταμάτησε να πληρώνει τους τοκογλύφους, τον ξυλοκόπησαν άγρια σε ραντεβού που του έκλεισαν για να τακτοποιήσουν τις οφειλές του.

Έχασαν ολόκληρη την επιχείρησή τους

Ένα ζευγάρι που είχε επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη, το 2008 δανείστηκε 200.000 ευρώ με τόκο 10%. Επέστρεψε τα μισά σε μετρητά, καθώς και κοσμήματα αξίας 500.000 ευρώ. Οι τοκογλύφοι όμως δεν ικανοποιήθηκαν, έτσι στις αρχές του 2009, τους πήραν ολόκληρη την επιχείρηση!
eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: