27.1.12

Ξανακάθεται στο εδώλιο του δικαστηρίου ο Πανίκας...


Το εφετείο τον άφησε ελεύθερο αφού προηγουμένως τον είχε καταδικάσει σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή. Τώρα όμως έρχεται ο 'Αρειος Πάγος και με νέα απόφαση του ξαναστέλνει τον Παναγιώτη Ψωμιάδη στο εδώλιο.Ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα... καθίσει και πάλι ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης το οποίο τον είχε καταδικάσει για παράβαση καθήκοντος επειδή σύμφωνα με την απόφαση καθ' υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας της εξουσίας του μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμο των 89.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων ο οποίος φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα, με αποτέλεσμα να ωφεληθεί ο πρατηριούχος και να ζημιωθεί η Νομαρχία.

Ο Π. Ψωμιάδης μετά την επίμαχη καταδίκη του τέθηκε σε αργία με απόφαση του γενικού γραμματέα Μακεδονίας-Θράκης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά της απόφασης του γ.γ. Μακεδονίας-Θράκης ο Π. Ψωμιάδης έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένεται η έκδοση σχετικής απόφασης.

Οι αρεοπαγίτες ακολουθώντας την πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανασίου Κονταξή, έκριναν ότι οι δυο καταδικαστικές εφετειακές αποφάσεις δεν είναι πλήρως αιτιολογημένες, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και τις αναίρεσε παραπέμποντας την υπόθεση να δικαστεί και πάλι στο Εφετείο Θεσσαλονίκης από άλλους όμως δικαστές, εκτός αυτών που τον δίκασαν την πρώτη φορά...

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: