2.1.12

Μανώλης Μαυροματάκης: Ομορφάντρας και αντιστάρ...

Ανυπερθέτως, είναι η ατάκα της περασμένης χρονιάς, ενώ από ό,τι φαίνεται, και της φετινής, αφού συνεχίζει να ακούγεται παντού. Ο συμπαθητικός τύπος που πουλάει τα χοτ ντογκ έξω από το γήπεδο έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών, ενώ σίγουρα όλοι αναρωτηθήκαμε αν...

φτιάχνει στα αλήθεια το πιο «με από όλα» χοτ ντογκ έξω από το «Καραϊσκάκη».

Αλήθεια, και ποιος δεν θα ήθελε ένα τόσο λαχταριστό χοτ ντογκ. Ενα χοτ ντογκ με τα όλα του. Με λουκάνικο, πατατούλες, ντομάτα, κρεμμυδάκι βραστό, αν υπάρχει πρόσωπο, και ωμό, αν δεν υπάρχει, κέτσαπ, μουστάρδα, φτιαγμένο από τα χεράκια ενός ομορφάντρα, ο οποίος κλέβει την παράσταση.

Ο «ομορφάντρας», ο τύπος πίσω από τον πάγκο που έκλεψε καρδιές στη διαφήμιση της γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας με τις χιουμοριστικές ατάκες του, είναι ο ηθοποιός Μανώλης Μαυροματάκης. Πρόκειται για έναν εξαίρετο και βραβευμένο καλλιτέχνη με λαμπρή πορεία στο θέατρο και στον κινηματογράφο, που όμως αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όπως και πολλοί συνάδελφοί του, στρέφεται σε διαφημίσεις, μιας και οι δουλειές στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά είναι περιορισμένες.


ΠΟΛΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Ο Μανώλης Μαυροματάκης έχει κάνει σημαντική πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα και το κοινό τον έχει αγαπήσει για τις υποκριτικές ικανότητές του. Εχει πάρει το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Δράμας για την ταινία «Τα παιδιά της Σπιναλόγκας» του Κώστα Αθουσάκη που προβλήθηκε το 2007.

Εχει παίξει και έχει υπάρξει συντελεστής στις ταινίες: «Μαριονέτα» (2007), «Uranya» (2006), «Το όνειρο του σκύλου» (2005), «Quo vadis» (2004), «Μπραζιλέρο» (2001), «Ενας λαμπερός ήλιος» (2000), «Η γωνία του Παραδείσου» (1998), «Πριν το τέλος του κόσμου» (1996), «Ελεύθεερη κατάδυση» (1995), «Λευτέρης Δημακόπουλος» (1993), ενώ στο θέατρο έπαιξε στην παράσταση «Ο Ζορμπάς, η πραγματική ιστορία». Ακόμα, έχει συνεργαστεί και με τον Πάνο Κοκκινόπουλου στον «Κόκκινο Κύκλο».


ΔΕΝ ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ

Ο Μανώλης Μαυροματάκης κατάγεται από οικογένεια μεσοαστών. Οι γονείς του ήταν απλοί άνθρωποι από χωριά της Κρήτης και της Ναυπάκτου. Τον μεγάλωσαν λιτά και του έμαθαν να είναι ταπεινός και να μην αυτοπροβάλλεται. Αυτός είναι και ο λόγος που ίδιος δεν επιδιώκει τη δημοσιότητα, ενώ μετά την επιτυχία του σποτ μάλλον αισθάνεται άβολα από το υπερβολικό ενδιαφέρον των ΜΜΕ για το πρόσωπό του. Σημασία για τον Μανώλη Μαυροματάκη έχει να αναγνωρίζουν οι άλλοι την καλλιτεχνική αξία του και όχι να την προωθεί ο ίδιος.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του παραδέχτηκε πως οι διαφημίσεις του αποφέρουν αρκετά χρήματα, αφού ένα σποτ μοιάζει γι’ αυτόν σαν συμβόλαιο, σαν να πληρώνεται για επτά μήνες από το θέατρο.

Ο Μανώλης Μαυροματάκης είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων. Δεν κάνει τηλεοπτικές εμφανίσεις, αφού, όπως έχει αναφέρει, πιέζεται με τη διαδικασία του να βρεθεί στο στούντιο μιας εκπομπής, ενώ δεν βλέπει τηλεόραση.


ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΠΟΤ
«Πετάει ο γάιδαρος;»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μανώλης Μαυροματάκης πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικό σποτ. Η προηγούμενη διαφημιστική δουλειά του ήταν επίσης… σουξεδιάρα. Ηταν το σποτ που είχε γίνει για το Τζόκερ με την ατάκα «πετάει ο γάιδαρος;», που είχε γίνει επίσης της μόδας. Ο ηθοποιός πλησίαζε το γκισέ του αεροδρομίου και εκεί τον ρωτούσαν «αν πετάει ο γάιδαρος» κι αυτός απαντούσε «πετάει».

Ο ίδιος έχει δηλώσει πως όπου πήγαινε τότε τον ρωτούσαν «αν πετάει ο γάιδαρος», ενώ τώρα, όταν τον συναντούν στον δρόμο, του φωνάζουν «ομορφάααντρα μου»! Γεγονός που τον φέρνει σε αμηχανία και δύσκολη θέση, αφού δεν έχει συνηθίσει στην τόσο μεγάλη αναγνωρισιμότητα.







madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: