22.1.12

Νέες ελληνικές παρουσίες σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου (BINTEO)...


'Ετοιμοι για αναχώρηση σε διεθνή φεστιβάλ τις επόμενες ημέρες, είναι οι σκηνοθέτες Μπάμπης Μακρίδης της ταινίας «L» και Φίλιππος Τσίτος με τον «Άδικο κόσμο».

O Μπάμπης Μακρίδης με το «L» και προορισμό το μεγαλύτερο Φεστιβάλ ανεξάρτητων... ταινιών Sundance Film Festival στην Γιούτα, όπου θα διαγωνισθεί στις 23 Ιανουαρίου στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα. Είναι η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του 42 χρονου Μακρίδη, βραβευμένου στην Δράμα το 2005, με την μικρού μήκους «Ο τελευταίος φακίρης».



Το «L» είναι η πρώτη ελληνική ταινία που επιλέχθηκε για το διαγωνιστικό του Sundance (πέρσι το Attenberg της Αθηνάς Τσαγκάρη είχε προβληθεί στο παράλληλο τμήμα Sportlight).

Όσο για τον Φίλιππο Τσίτο (γνωστό από την «Ακαδημία Πλάτωνος»), με την διπλά βραβευμένη ταινία στο Σαν Σεμπαστιάν ταινία του «Άδικος Κόσμος», κατευθύνεται στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, στο τμήμα Spectrum (25 Ιανουαρίου - 5 Φεβρουαρίου) στην Ολλανδία. Και επίσης, σχεδόν ταυτόχρονα ο «Άδικος Κόσμος» θα εγκαινιάσει ως ταινία έναρξης το μεγαλύτερο σκανδιναβικό κινηματογραφικό γεγονός, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ (27 Ιανουαρίου - 5 Φεβρουαρίου), στη Σουηδία.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Θεοδώρα Τζήμου και Χρήστος Στέργιογλου.

real.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: