7.1.12

Apple: Απειλεί με μηνύσεις για την κούκλα Steve Jobs ...



Πριν από λίγες μέρες γνωστοποιήθηκε η πρόθεση μιας εταιρίας παιχνιδιών να κυκλοφορήσει κούκλα Steve Jobs τον Φεβρουάριο.

Συνηθισμένη στις δικαστικές διαμάχες, η .... Apple δεν φαίνεται πρόθυμη να επιτρέψει την κυκλοφορία του ομοιώματος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δικηγόροι της Apple έχουν ήδη στείλει επιστολή, με την οποία απειλούν με μηνύσεις την κινεζική εταιρία «In Icons» εάν προβεί στην κυκλοφορία της επίμαχης κούκλας, λίγους μόλις μήνες μετά το θάνατο του Steve Jobs.

Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και περίπου ένα χρόνο νωρίτερα, όταν μια άλλη εταιρία είχε κυκλοφορήσει κούκλα με τα χαρακτηριστικά του Steve Jobs. Τότε παρενέβη το νομικό τμήμα της Apple και μόλις η εταιρία παιχνιδιών άκουσε τη λέξη «μήνυση» απέσυρε τα προϊόντα από τα ράφια των καταστημάτων.

Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως, φαίνεται να είναι διαφορετική, καθώς ο Tandy Cheung της εταιρίας In Icons δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει την κυκλοφορία της κούκλας.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, είναι καλυμμένος νομικά, αφού στο παιχνίδι του δεν περιλαμβάνεται κάποιο αντικείμενο που να μοιάζει με προϊόν της Apple.
mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: