20.1.12

Μαζική επίθεση από τους Anonymous – Έριξαν και τη σελίδα του FBI ...


Τη μεγαλύτερη online επίθεση ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε η οργάνωση χάκερ Anonymous. Η επίθεση γίνεται, όπως αναφέρουν, σε αντίποινα για την κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης να κλείσει έναν από τους... μεγαλύτερους στον κόσμο ιστότοπους διανομής αρχείων, τον Megaupload, με κατηγορίες για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.



Πάνω από 5.000 μέλη των Ανώνυμων συμμετείχαν στην προσπάθεια να «κατεβάσουν» τους ιστότοπους του υπουργείου Δικαιοσύνης, της Ένωσης της κινηματογραφικής βιομηχανίας Motion Picture Association of America και της Ένωσης της δισκογραφικής βιομηχανίας Recording Industry Association of America.



Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Anonymous, χθες δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης στους συγκεκριμένους ιστότοπους.



Στο λογαριασμό της στο Twitter, η οργάνωση αναφέρει ότι 5.635 πρόσωπα βάζουν στόχο τους ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων του FBI και του Λευκού Οίκου, αν και οι δύο τελευταίοι φαίνεται να λειτούργησαν.



Η κινητοποίηση έγινε αφού ομοσπονδιακοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος επτά προσώπων που συνδέονται με τον Megaupload. Ο ιδρυτής του Megaupload, ο Κιμ Ντότκομ, ήταν μεταξύ των τεσσάρων κατηγορουμένων που συνελήφθησαν στη Νέα Ζηλανδία, ενώ άλλοι τρεις διαφεύγουν μέχρι στιγμής.



Οι χρήστες του Megaupload μπορούσαν να φορτώνουν μουσική, ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα και ψηφιακά βιβλία, μεγάλο μέρος των οποίων είχαν αντιγραφεί παρανόμως, σύμφωνα με τις κατηγορίες των αμερικανικών αρχών.



Μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση, κορυφαίοι ιστότοποι, όπως οι Google και Wikipedia, συμμετείχαν σε ένα «μπλακάουτ» στο Ίντερνετ, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τα προτεινόμενα αμερικανικά νομοσχέδια κατά της πειρατείας στο Ίντερνετ, για τα οποία υποστηρίζουν ότι θα περιορίσουν σημαντικά την ελευθερία στο Διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: