5.1.12

Το φάντασμα του Alter...



Ο φωτογράφος Λεωνίδας Τούμπανος μπήκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις της τηλεόρασης του Alter και φωτογράφισε το τίποτα, μαζί με τους πρώην εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται σε... επίσχεση εργασίας από της 10 Νοεμβρίου.

Οι 650 εργαζόμενοι του Alter βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από της 10 Νοεμβρίου. Διεκδικούν δεδουλευμένα 10 μηνών και είναι αποφασισμένοι να μείνουν εκεί μέχρι να πάρουν πίσω τα χρήματα τους.

Οι εργαζόμενοι του Alter δεν ανήκουν κάπου, δεν υποκινούνται από κάποιον παρά μόνο από την ανάγκη τους για επιβίωση. Αλλά δεν είναι και μόνοι... Εργαζόμενοι από όλα τα Μ.Μ.Ε. είναι στο πλευρό τους αλλά και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους.Η πρόταση «εξυγίανσης» που προτείνει η εργοδοσία είναι να μοιράσει 5 εκ. ευρώ σε 260 από τους εργαζόμενους για να... απολυθούν! Το ποσό αυτό δεν φτάνει ούτε για τις αποζημιώσεις, πόσο μάλλον για τα δεδουλευμένα που ήδη έχουν φτάσει τα 10 εκ. ευρώ για όλους τους εργαζόμενους για το 2011 και θα αγγίξουν τα 11 εκ. μόλις μπει το 2012 καθώς η μηνιαία μισθοδοσία των 650 εργαζομένων είναι περίπου 1,1 εκ. Ευρώ.
aplhrotoiergazomenoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: