28.1.12

Ηττα 9-6 της Εθνικής πόλο των ανδρών από τη Γερμανία...


Αποχαιρέτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχοντας κατακτήσει την έκτη θέση
Η Εθνική πόλο των ανδρών δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με μια νίκη γοήτρου τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, καθώς ηττήθηκε 9-6 από τη Γερμανία για τις θέσεις 5-6.

Μυλωνάκης, Μιράλης, Θεοδωρόπουλος, Χρ. Αφρουδάκης, Φουντούλης και Μουρίκης ήταν...
οι σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, που «αποχαιρετά» τη διοργάνωση λαμβάνοντας την έκτη θέση.
Σε αγώνα δίχως σημασία, αφού και οι δύο ομάδες είχαν ήδη πάρει την πρόκριση για το προολυμπιακό τουρνουά του Εντμοντον και τις επόμενες διοργανώσεις του παγκόσμιου και του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η ελληνική ομάδα είχε μεγάλα προβλήματα στον παίκτη παραπάνω και... έπεσε πάνω στον πρώην σοβιετικό τερματοφύλακα Αλεκσάντρ Τσιγκίρ.

Το ματς ξέφυγε από τους Έλληνες όταν δέχθηκαν σερί 4-0 από τους Γερμανούς και έμεινε για σχεδόν 14 λεπτά δίχως γκολ. Ο Μυλωνάκης έδωσε τη λύση (6-5) στα 1:31 λεπτά πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Πολίτζε έφερε τη διαφορά στα τρία γκολ (8-5) χάρη σε αμφισβητούμενο πέναλτι και μέχρι να κοπάσουν οι "ελληνικές" διαμαρτυρίες ήρθε και το ένατο γκολ από τον Ρόσινγκ (9-5). Ο Αργύρης Θεοδώροπουλος σημείωσε το τελευταίο γκολ της εθνικής στο τουρνουά (9-6).

Στο τελευταίο λεπτό χάθηκε η ψυχραιμία. Ο προπονήτης της εθνικής Ελλάδας Ντράγκαν Αντριτς ζήτησε τάιμ άουτ 46 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα για να... πικάρει τους διαιτητές Φεκέτε και Αλεξαντρέσκου, οι οποίοι επέτρεψαν το σκληρό παιχνίδι.

Ο προπονητής των Γερμανών Χάγκεν Σταμ ζητούσε τάιμ άουτ τρία δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του ματς, προφανώς για να απαντήσει στον Αντριτς.

Οταν οι παίκτες των δύο ομάδων πλησίασαν ο ένας τον άλλον για να δώσουν τα χέρια, το ριπλέι της ολλανδικής τηλεόρασης έδειξε τον Σλότερμπεκ να τραβάει τον Κώστα Μουρίκη από το σκουφάκι. Ο αγώνας... μεταφέρθηκε μπροστά στον ελληνικό πάγκο με τους παίκτες των δύο ομάδων να σπρώχνουν ο ένας τον άλλον και τον Χρήστο Αφρουδάκη να ρίχνει κουτουλιά σε αντίπαλο.

Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (28/1) με τον τελικό ανάμεσα στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο, ενώ το χάλκινο μετάλλιο θα διεκδικήσουν η Ιταλία με την Ουγγαρία.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-1, 3-2, 3-1
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ρόσινγκ 3, Όελερ 1, Σλότερμπεκ 1, Σταμ 1, Σόιλερ 1, Πολίτζε 1, Βόλτχαν 1.
ΕΛΛΑΔΑ: Χρ.Αφρουδάκης 1, Μιράλης 1, Μουρίκης 1, Φουντούλης 1. Μυλωνάκης 1, Θεοδωρόπουλος 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: