13.1.12

«Ενδεχόμενη η μείωση του κατώτατου μισθού και περικοπή 13ου και 14ου» ...


Το ενδεχόμενο να φέρει τελικά η κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση για μείωση μισθών και περικοπή του 13ου και 14ου άφησε ανοιχτό ο κ. Λουκάς Παπαδήμος μιλώντας στην... ολομέλεια της Βουλής.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «οι κοινωνικοί εταίροι ξεκίνησαν διάλογο με ουσιαστικό περιεχόμενο, ενθαρρύνουμε αυτόν τον διάλογο και αναμένουμε τις αποφάσεις που ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει αφετηρία συνεννόησης και επίλυσης προβλημάτων.

Πρέπει να δοθεί χρόνος στους εταίρους να διαβουλευτούν, όσο είναι σε εξέλιξη ο διάλογος η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάρει θέση επι των θεμάτων» συμπλήρωσε δε πως «δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις, οι τελικές θέσεις της κυβέρνησης θα διαμορφωθούν με βάση τα αποτελέσματα του κοινωνικού διαλόγου με γνώμονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της προστασία ομάδων», ενώ πρόσθεσε με νόημα πως οι άνεργοι δεν έχουν ούτε τον κατώτατο μισθό ούτε 13 η 14ο μισθό.

Πρέπει να νοιαστούμε και γι αυτούς… Είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές αντί κλειστές επιχειρήσεις και περισσότεροι άνεργοι».
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: