10.1.12

Τουριστικές επιχειρήσεις: Δεν τίθεται θέμα 13ου και 14ο μισθού...


Tην πληροφορία ότι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κατέθεσε πρόταση για "ταβάνι" στον 13ο και 14ο μισθό διέψευσε κατηγορηματικά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Ανδρέας Ανδρεάδης μιλώντας στην ... εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή.

«Δεν άκουσα από κανένα να ζητά να υπάρξει πλαφόν στο 13ο και 14ο μισθό. Συμφωνούμε να μην πειραχτούν οι 13ος και 14ος μισθός. Είμαστε υπέρ της διατήρησης και του κατώτατου μισθού» σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ επικαλέστηκε πάντως έρευνα σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι 126η σε σύνολο 142 σε θέση αποδοτικότητας των εργαζομένων και η τελευταία στην ευρωζώνη.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης επισήμανε τις «κόκκινες γραμμές» της Συνομοσπονδίας, δηλώνοντας ότι η πρώτη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους κοινωνικούς εταίρους θα κρίνει και την πορεία του διαλόγου.

Μείωση του μη μισθολογικού κόστους με ισοδύναμα για τα ταμεία και δέσμευση των εργοδοτών να μη γίνουν νέες απολύσεις είναι οι βασικές διεκδικήσεις της ΓΣΕΕ από τους εργοδότες. Σε αντίθετη περίπτωση, προανήγγειλε κινητοποιήσεις.

Ο κ. Κιουτσούκης τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις έχουν κερδίσει σε μία σειρά ζητημάτων όπως πάγωμα συμβάσεων για τριετία, επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις, ενώ οι εργαζόμενοι υφίστανται αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις. «Το αποτέλεσμα είναι μείωση της κατανάλωσης πλήγμα στην πραγματική οικονομία, απολύσεις, ανεργία φτώχεια και εξαθλίωση» τόνισε. «Η εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας λήγει το 2012 και υπάρχουν συμφωνηθέντα» υπενθύμισε.

«Οι εργοδότες αναλαμβάνουν τη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξουν άλλες απολύσεις; Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τη δέσμευση ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα; Η τρόικα αναλαμβάνει τη δέσμευση ότι η χώρα δεν θα πτωχεύσει;» διερωτήθηκε ο κ. Κουτσούκης.

Η ολομέλεια της ΓΣΕΕ συνεδριάζει σήμερα Τρίτη για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.

«Οι θέσεις της ΝΔ θα παρουσιαστούν στις εκλογές»
Μιλώντας επίσης στην Πρώτη Γραμμή ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιάνιδης έκανε λόγο για ισοδύναμα στην αλλαγή του μισθολογικού καθεστώτος όπως ιδιωτικοποιήσεις. «Η ΝΔ παρακολουθεί τα δεδομένα και επικαιροποιεί την εναλλακτική της πολιτική. Η κυβέρνηση αυτή έχει μία καταληκτική ημερομηνία και ένα συγκεκριμένο σκοπό όπως η διαπραγμάτευση του PSI και η νέα δανειακή σύμβαση» σημείωσε.

Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε δε, όταν θα ανοίξει ο δημόσιος διάλογος, στις εκλογές, η ΝΔ είναι υποχρεωμένη να παρουσιάσει τις θέσεις της, ενώ αμφισβήτησε ότι ετέθη από την τρόικα το θέμα των αλλαγών στο μισθολογικό καθεστώς...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: