2.1.12

ΔΕΗ: θύελλα αντιδράσεων για τις αυξήσεις 12,2% στα τιμολόγια ρεύματος ...


Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας», η απόφαση της κυβέρνησης για τις αυξήσεις 12,2% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που τέθηκαν σε ισχύ από χθες.

Στη νέα επιβάρυνση αντιδρούν εκπρόσωποι των... εμπόρων, των βιομηχάνων, των αγροτών, των καταναλωτικών οργανώσεων αλλά και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, χαρακτηρίζει την απόφαση «τουλάχιστον προκλητική και εκτός χρόνου και τόπου», επισημαίνοντας ότι «ο λογαριασμός της ΔΕΗ έχει γίνει το τελευταίο διάστημα ο φόβος και ο τρόμος νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Από την πλευρά του, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, κάνει λόγο για «αδιέξοδη πολιτική με συνεχείς αυξήσεις φόρων και τελών επί δικαίους και αδίκους και με αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, που θα δώσουν τη χαριστική… βολή στις επιχειρήσεις και το σύνολο της κοινωνίας».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, τονίζει ότι ο δείκτης εισροών στη γεωργία και την κτηνοτροφία για την ενέργεια και τα λιπαντικά τρέχει ήδη με αύξηση της τάξης του 17% και προειδοποιεί ότι μία νέα αύξηση του αγροτικού τιμολογίου της ΔΕΗ θα πλήξει άμεσα την ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων και ιδιαίτερα των εξαγόμενων.

Την αντίθεσή τους στις νέες ανατιμήσεις εκφράζουν και η καταναλωτική οργάνωση ΚΕΠΚΑ και η ΓΕΝΟΠ.

Σημειώνεται ότι, παρά τις έντονες αντιδράσεις, υπάρχει ενδεχόμενο για νέες αυξήσεις στο ρεύμα και το δεύτερο εξάμηνο, καθώς το συσσωρευμένο χρέος της επιχείρησης έφτασε το 2011 τα 4,5 δισ. ευρώ.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια: