30.4.11

Γ. Σπανός: Λυπάμαι για τον Αδαμίδη...


Οι δυο κορυφαίοι παράγοντες της ΑΕΚ και του Ατρομήτου λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια μέσα στο γήπεδο μπροστά στις κάμερες. Ο ... Γιώργος Σπανός όταν τον ρώτησαν για το επεισόδιο με τον Αδαμίδη ανέφερε τα εξής: Λυπάμαι που μια μεγάλη ομάδα σαν την ΑΕΚ έχει τέτοιους παράγοντες...

Γ. Δώνης : Όταν ο διαιτητής δίνει σε βάρος του αουτσάιντερ γκολ- οφσάιντ, τι να περιμένεις?...


Ο προπονητής του Ατρομήτου μετά τις φοβερές καταγγελίες για "πιστόλια που τους σημάδευαν" και ...αναφερόμενος στο "στημένο και σκηνοθετημένο παιχνίδι" δήλωσε : Όταν ο διαιτητής δίνει στην αρχή του αγώνα γκολ -οφσάιντ σε βάρος του αουτσάιντερ τι να περιμένεις?...

Νάστος: Ντροπή για το ποδόσφαιρο και την Ελλάδα...


Δέλλας: Κερδίσαμε καθαρά μέσα στο γήπεδο...
Μετά την άγρια επίθεση και το ξύλο που έφαγαν οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου μίλησαν με τα χειρότερα λόγια για το τελικό. Τον χαρακτήρισαν παρωδία και ντροπή για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Σαρμιέντο δεν ήθελε να πάει στην απονομή ενώ ο Νάστος δήλωσε "πρόκειται για... ντροπή. Για το ποδόσφαιρο και την Ελλάδα".
Ο Δέλλας από την πλευρά των νικητών δήλωσε " δεν ξέρω τι έγινε έξω από τον αγωνιστικό χώρο . Μέσα εμείς κερδίσαμε καθαρά"...

Γ. Σπανός: Της το δώσαν το Κύπελλο της ΑΕΚ...


Ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός αμφισβήτησε ευθέως τη γνησιότητα του τελικού: Έπρεπε να το πάρει η... ΑΕΚ το Κύπελλο και το πήρε. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο...

Γ. Δώνης: Μπορδέλο κράτος και μπορδέλο ποδόσφαιρο...



"Μας σημάδευαν με πιστόλια, έβλεπα τους ποδοσφαιριστές μου να 'ρχονται δαρμένοι στα αποδυτήρια"...

Ο Δώνης τόλμησε να πει δημοσίως αυτό που οι άλλοι λένε κατ' ιδίαν: Μπορδέλο κράτος και ποδόσφαιρο .Στημένο και σκηνοθετημένο παιχνίδι. Πρόκειται για... αθλιότητα. Έβλεπα τους ποδοσφαιριστές μου να έρχονται δαρμένοι . Μας σημάδευαν με πιστόλια...

Απονομή σε ένα τελικό που δεν τελείωσε...












Με την οσμή ακόμη των δακρυγόνων στο γήπεδο αρχίζει η απονομή ενός τελικού που τελείωσε 8 τουλάχιστον λεπτά πριν από τη κανονική του λήξη. Θλιβερά επεισόδια, μεγάλες ζημιές και εικόνα Ουζουμπούρου που ... λέει και ο Τράγκας, που κάνει τον γύρο του κόσμου και μας εκθέτει. Ως πότε θα συνεχίζεται αυτή η ντροπή στο Ελληνικό ποδόσφαιρο...

Παρωδία τελικού...










Ανύπαρκτος ο διαιτητής, οπαδοί κόβαν βόλτες στον αγωνιστικό χώρο, επεισόδια...

Όλα τα κακά ξεκίνησαν με τον κάκιστο Κάκο που έστειλε την ΑΕΚ στα αποδυτήρια με ένα γκολ - οφσάιντ.
Στη συνέχεια τα παρατράγουδα, καθώς οι οπαδοί παίζαν αντί.. των ποδοσφαιριστών μπάλα, κόβοντάς βόλτα στο τερέν, έδιναν την εικόνα της παρωδία ενός τελικού.
Ντροπή για τον Πιλάβιο που έδωσε ένα τέτοιο θέμα στους Έλληνες φιλάθλους.
Εκτός από τον Κάκο κάκιστοι ήταν και οι βοηθοί του, ενώ οι παράγοντες της ΑΕΚ, όξυναν , αντί να κατευνάσουν τα πνεύματα.
Δόθηκαν 9 λεπτά επιπλέον χρόνος - και λίγος ήταν με τις τόσες διακοπές που έγιναν - αλλά ο Κάκος σφύριξε την λήξη στο πρώτο κιόλας λεπτό.
Τα ΜΑΤ κλήθηκαν τώρα να δώσουν το κύπελλο. Αίσχος...

Tην Τρίτη, πολλοί μικροκαταθέτες απέσυραν ποσά από 5.000 έως 20.000 ευρώ...


Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" αμέσως μόλις άνοιξαν οι τράπεζες την Τρίτη, αποσύρθηκαν ποσά από 5.000 έως 20.000 ευρώ από μικροκαταθέτες, που προφανώς τρόμαξαν από τις... φήμες περί αναδιάρθρωσης. Είχε προηγηθεί ηλεκτρονικό μήνυμα που έκανε λόγο για αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Από την αρχή της κρίσης έχουν αποσυρθεί 600 δισεκατομμύρια από μεγαλοκαταθέτες, ενώ στο πρώτο τετράμηνο του 2011 οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν κατά 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η συνεχής άνοδος των Spread και οι εκτιμήσεις για αναδιάρθρωση, έχουν προκαλέσει φόβο στους πολίτες.
parapolitika.gr

0 - 1 η ΑΕΚ, με γκoλ - οφσάιντ...

Κάκιστος ο Κάκος...
Ο Λυμπερόπουλος έβαλε μπροστά την ΑΕΚ στο τελικό με ένα καραμπινάτο γκολ - οφσάιντ. Αλλά δεν... είναι το μόνο που δεν είδε ο Κάκος, η διαιτησία του οποίου είναι κάκιστη.
Αυτή την ώρα είναι ήρεμα τα πράγματα στο ΟΑΚΑ, όπου λίγο πριν τον αγώνα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια...
(Δείτε εδώ τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ)

Ο "προστάτζας" και ο "νονός"...


Ευκαιρία για ξεκαθάρισμα λογαριασμών...
Την άγρια κόντρα μεταξύ Καρατζαφέρη και Μεϊμαράκη προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η ΝΔ είπε η Μαρία Σπυράκη. Το... κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρήκε την ευκαιρία να ψαλιδίσει την συνεχώς αυξανόμενη δημοσκοπικά δύναμη του Καρατζαφέρη.
Μπας και βρήκε όμως, λάθος τρόπο;...

Θρήνος στην Πάτρα ...


...για το θάνατο του πυροσβέστη που επιχείρησε να ακινητοποιήσει τους ληστές...
Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η αιματηρή ληστεία που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε κεντρικό σούπερ μάρκετ της Πάτρας.

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις... 12.40 το μεσημέρι όταν δυο άτομα φορώντας γυαλιά ηλιου και τις κουκούλες απο τις λευκές μπλούζες τους στο κεφάλι εισέβαλαν στο σούπερ μάρκετ Τσάμπιον Μαρινόπουλος που βρίσκεται στη συμβολή της Ελευθερίου Βενιζέλου με την οδό Κορίνθου. Κρατώντας ένα πιστόλι κατευθύνθηκαν αμέσως στο χώρο που βρίσκονται τα τέσσερα ταμεία και άρπαξαν απο τις εργαζόμενες των τριών απο αυτά περίπου 3000 ευρώ.

Εκείνη την ώρα επισκέφθηκε το κατάστημα για να ψωνίσει ο 59χρονος πυροσβέστης Χρήστος Μαντάς. Βλέποντας απο τη τζαμαρία του καταστήματος την εξέλιξη της ληστείας, επέστρεψε στο αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει στο πάρκιγκ του καταστήματος, πήρε ένα λοστό και μπαίνοντας απο την κύρια είσοδο επιχείρησε να ακινητοποιήσει τους δράστες.

Ο ένς απο τους ληστές όμως δεν δίστασε στιγμή. Έστρεψε το όπλο του προς τον 59χρονο και τον πυροβόλησε τρεις φορές. Επικράτησε πανικός στο κατάστημα, με τους δράστες να τρέπονται σε φυγή με ένα μαύρο δίκυκλο μικρού κυβισμού και τον άτυχο πυροσβέστη να κείτεται σοβαρά τραυματισμένος μπροστά απο τα ταμεία.

Ο 59χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, αλλά δεν τα κατάφερε αφού εξέπνευσε κατα τη μεταφορά του. Επί τόπου έσπευσε δύναμη της αστυνομίας που έγινε αποδέκτης των έντονων αντιδράσεων όσων ήταν μπροστά στο συμβάν και είχαν σοκαριστεί. Οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών που διέφυγαν προς την Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο άτυχος 59χρονος πυροσβέστης, εργαζόταν ως τηλεφωνητής στον α' πυροσβεστικό σταθμό της Πάτρας και ήταν πατέρας δυο παιδιών. Πήγαινε συχνά στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ αφού ήταν κάτοικος της περιοχής.
thebest.gr

Μπράβο τους...












Πρώτο θέμα στο MEGA, ο θάνατος του ήρωα Λάκη Σάντα
....
Δεν είμαστε εύκολοι στα μπράβο, αλλά αυτή τη φορά πρέπει να το πούμε στο ΜEGA, που σκέφτηκαν και έκαναν πρώτο θέμα στο δελτίο το θάνατο του ήρωα Λάκη Σάντα..

Αρχιζει το ματς...




Σε περίπου μισή ώρα αρχίζει ο τελίκος. Οι παίχτες της ΑΕΚ και του Ατρομήτου βρίσκονται ήδη στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Στις... εξέδρες αυτή την ώρα βρίσκονται 2.500 οπαδοί του Αρτομήτου ενώ αναμένεται λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας να φτάσει και ο μεγαλύτερος όγκος (10,000) που για λόγους ασφαλείας η αστυνομία έχει καθυστερήσει τη μετακίνηση τους μέσω της Αττική Οδού, προκειμένου να μην περάσουν από την Ν. Φιλαδέλφεια και συναντηθούν με οπαδούς της ΑΕΚ...

Ξεπέρασε σε online παρακολούθηση το Μουντιάλ ο γάμος του αιώνα!...


Ρεκόρ παρακολούθησης στο Διαδίκτυο έκανε ο γάμος του William και της Catherine, με τις υπηρεσίες ζωντανής μετάδοσης (live streaming) να παίρνουν «φωτιά»! Μάλιστα, ο γάμος ξεπέρασε σε παρακολούθηση μέσω Ίντερνετ το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, ενώ λόγω της ... μεγάλης επισκεψιμότητας «έπεσε» προσωρινά η ιστοσελίδα του BBC.

Όπως αναφέρει η σελίδα Mashable, μόνο μέσω live stream παρακολούθησαν τον γάμο πάνω 300.000 θεατές στις 13:00 ώρα Ελλάδας, ενώ ο συνολικός αριθμός ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια!

Το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής κατείχε μέχρι χθες τα πρωτεία, με 1.600.000 online θεατές.

Τον φόρτο επισκεπτών δεν άντεξε το BBC με αποτέλεσμα το site του να παρουσιάσει δυσλειτουργία, ενώ το Youtube εκτιμά -σε έναν πρόχειρο υπολογισμό- πως 400 εκατομμύρια θεατές είδαν τον γάμο μέσω των υπηρεσιών του! .

Επεισόδια μεταξύ οπαδών ΑΕΚ και ΠΑΟ στη Λ. Αλεξάνδρας...


Σοβαρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγες ώρες πριν από την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Οι συμπλοκές σταμάτησαν με την επέμβαση της αστυνομίας, η οποία μάλιστα προχώρησε και σε χρήση δακρυγόνων. Νέα επεισόδια λίγη ώρα αργότερα, με ... χούλιγκαν της ΑΕΚ να καίνε «πράσινο» σύνδεσμο, την ώρα που βρίσκονταν άτομα μέσα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν συγκεντρωθεί στο σύνδεσμό τους, στο «δωματιάκι», προκειμένου να ξεκινήσουν μαζί για το ΟΑΚΑ, που στις 20:30 η ομάδα τους αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Την ίδια στιγμή οπαδοί του Παναθηναϊκού άνοιγαν τον δικό τους σύνδεσμο, που βρίσκεται λίγο μέτρα μακριά. Η αντιπαράθεση ξεκίνησε άμεσα, με τους οπαδούς να έρχονται στα χέρια και την αστυνομία να παρεμβαίνει άμεσα.

Το θετικό είναι ότι δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί και υλικές ζημιές, όμως προκειμένου να σταματήσουν οι αψιμαχίες, η αστυνομία προχώρησε και σε χρήσγ δακρυγόνων.

Επεισόδια στου Ζωγράφου

Μεγάλης έκτασης επεισόδια δημιούργησαν οπαδοί της ΑΕΚ στην περιοχή του Ζωγράφου. Οι χούλιγκαν που είχαν ξεκινήσει με μηχανάκια για να πάνε στο Ολυμπιακό Στάδιο επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα και έκαψαν ένα περιπολικό. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν έναν αστυνομικό να έχει τραυματιστεί ελαφρά με πέντρα στο κεφάλι.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ κατευθύνθηκαν αμέσως μετά προς σύνδεσμο του Παναθηναϊκό, στον οποίο έβαλαν φωτιά. Οι περίπου πέντε φίλοι του Παναθηναϊκού που βρίσκονταν μέσα, ανέβηκαν στην ταράτσα για να μην καούν ζωντανοί.
enet.gr

mms στον κόσμο των media ...


Εναντίον της ΕΡΤ στρέφονται οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί σχετικά με την απόφαση της δημόσιας τηλεόρασης να αρχίσει να εκπέμπει πιλοτικά από την περασμένη Τετάρτη εκπομπές με το σύστημα υψηλής ευκρίνειας. Οπως επισημαίνεται σε ... ανακοίνωση της Ενωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), «η εκπομπή προγράμματος Ηigh Definition για ελεύθερη λήψη απαιτεί έκδοση προδιαγραφών που πρέπει να εκδοθούν παράλληλα με τις προδιαγραφές αμφίδρομων αλλά και κρυπτογραφημένων υπηρεσιών, όπως έχει γίνει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης».

Από την πλευρά της, η ΕΡΤ με ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων ότι «δεν καταστρατηγεί κανένα νομικό πλαίσιο της πολιτείας για τη λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς. Τουναντίον, είναι απολύτως σύννομη και εφαρμόζει κατά γράμμα την κείμενη νομοθεσία».

Στον ιδιοκτήτη της εταιρείας δημοσκοπήσεων Data Rc Θόδωρο Λουλούδη πέρασε η αρχαιότερη ελληνική εφημερίδα, η «Πελοπόννησος» των Πατρών, η οποία έχει να επιδείξει συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία επί 130 χρόνια.Ο κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου μεταβίβασε τις μετοχές στον κ. Θ. Λουλούδη, ο οποίος παράλληλα εξαγόρασε και πακέτο από την οικογένεια των εκδοτών, του Σπύρου και της Νανάς Δούκα.

Δεκαέξι δημοσιογράφοι αγνοούνται ή κρατούνται στη Λιβύη. Ανάμεσα σε αυτούς και τρεις Αμερικανοί. Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Η κρίση και οι επιπτώσεις της στον χώρο των ευρωπαϊκών εφημερίδων, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που προσφέρουν τα νέα μέσα, καθώς και οι αλλαγές που έχουν επέλθει στον Τύπο εξαιτίας του Διαδικτύου, θα είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου Ευρωπαϊκών Εφημερίδων που διοργανώνεται στη Βιέννη από 1 ως 3 Μαΐου.

Ο ΑΝΤ1 κέρδισε την προτίμηση των τηλεθεατών την περίοδο του Πάσχα. Ειδικά το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα η διαφορά του ΑΝΤ1 από το δεύτερο σε τηλεθέαση κανάλι συνολικά ήταν 6,4%. Το εορταστικό Σαββατοκύριακο η διαφορά του ΑΝΤ1 από το δεύτερο κανάλι στο prime time ήταν υπερδιπλάσια φτάνοντας το 17,2%, αφού άγγιξε το 31,2% σε σύγκριση με το 14% του υψηλότερου από όσους ακολούθησαν.

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στον Αlter, με την πραγματοποίηση νέας συνέλευσης των εργαζομένων.

Χαμηλές πτήσεις στον πίνακα τηλεθέασης για το «Greek Ιdol» (Αlpha).

Επιστρέφει στις οθόνες από τη Δευτέρα το «Νησί» με νέα επεισόδια.

Στις 12 Μαΐου στις 23.30 θα γίνει η πρεμιέρα για το «Guiness world record show» στο Μega.

Συσκέψεις επί συσκέψεων για την πρωινή ζώνη του Αntenna. Πολλά τα σενάρια, καμία ουσιαστική κατάληξη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το εφετινό μοντέλο δεν επαναλαμβάνεται.

«Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι είμαι παρουσιάστρια στο Μega» είπε στο «Πρωινό mou» η Μαρία Μπεκατώρου. Δεν είναι η μόνη.

Στην τελική τριάδα για το βραβείο καλύτερης ταινίας στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Αλ Τζαζίρα βρέθηκε η δουλειά του δημοσιογράφου Νίκου Μεγγρέλη «Πεθαίνοντας για την αλήθεια» («Shooting vs shooting», στιγμιότυπο επάνω). Η ταινία ήταν η μόνη εφετινή ελληνική συμμετοχή στη διοργάνωση και διεκδίκησε το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ μαζί με τα ντοκυμαντέρ «Γιοι της θάλασσας» του Μάικλ Λιντς και «Ροζ σαρία» της πολυβραβευμένης βρετανίδας σκηνοθέτιδος Κιμ Λοντσινότο, στην οποία κατέληξε τελικά η διάκριση. Το «Πεθαίνοντας για την αλήθεια» ρίχνει ένα διεισδυτικό βλέμμα στην υπόθεση των δημοσιογράφων και ξένων ανταποκριτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο του Ιράκ από την έναρξή του ως και σήμερα.
ΒΗΜΑ

Ελ – Εριάν: «Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση αλλά από μόνη της δεν λύνει το πρόβλημα χρέους»...


Ο Γαλλοαιγύπτιος μεγαλοεπενδυτής Μοχάμεντ Ελ Εριάν σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» επαναλαμβάνει την θέση του ότι η αναδιάρθωση του Ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη και ότι έπρεπε ήδη να είχε δρομολογηθεί.

Ο επικεφαλής της PIMCO, του... μεγαλύτερου κεφαλαίου διαχείρισης ομολόγων στον κόσμο που διαχειρίζεται συνολικά 1,2 τρις δολάρια, αναφέρει ότι η αναδιάρθρωση έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό μέσω μιας εθελοντικής και ελεγχόμενης διαδικασίας. Επίσης επισημαίνει ότι όσο περισσότερο καθυστερεί αυτή η διαδικασία τόσο μεγαλύτερο θα είναι το πρόβλημα τόσο για τις ελληνικές τράπεζες όσο και για τα ταμεία που έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους ελληνικά ομόλογα.

Ο Ελ Εριάν επισημαίνει πως η αναδιάρθρωση του χρέους είναι επίσης απαραίτητη για να μπορέσει η Ελλάδα να αποφύγει χρόνια οικονομικής συρρίκνωσης, αύξηση της ανεργίας, μείωση των επενδύσεων και επιδείνωση του χρέους αλλά από μόνη της δεν είναι λύση γιατί δεν είναι αρκετή.

Ο επικεφαλής της Pimco αναφέρει ότι απαιτείται haircut της αξίας των ομολόγων και όχι απλά επιμήκυνση του χρέους, επισημαίνει ότι η αναδιάρθρωση είναι μέρος της λύσης και όχι η λύση, και προσθέτει ότι θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα για να πετύχει η Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα και θα πρέπει να υλοποιήσει και άλλες μεταρρυθμίσεις που θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας.

Ο Ελ Εριάν επικρίνει επίσης στην συνέντευξη του την τρόικα λέγοντας ότι η αντιμετώπιση του Ελληνικού προβλήματος από την τρόικα είναι να «φορτώνει νέο χρέος στο ήδη υπάρχον».

Τέλος ο επικεφαλής της Pimco ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει επενδύσει σε ασφάλιστρα κινδύνου για την Ελλάδα (CDS).
newscode

"Έφυγε" ο Ερνέστο Σάμπατο...


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών στο σπίτι του στο Σάντος Λουγκάρες, στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, ο Αργεντινός συγγραφέας Ερνέστο Σάμπατο.

Ο Σάμπατο είχε γεννηθεί στις 24 Ιουνίου 1911 στο Ρόχας της επαρχίας Μπουένος Άιρες. Ο πατέρας του ήταν... Ιταλός και η μητέρα του Ιταλοαλβανίδα.

Σπούδασε φυσική και φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο Λα Πλάτα αλλά μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αφοσιώθηκε στο γράψιμο και αργότερα στην άλλη μεγάλη αγάπη του, τη ζωγραφική. Το 1984 τιμήθηκε με το βραβείο Θερβάντες, την υψηλότερη διάκριση για συγγραφικό έργο στην ισπανική γλώσσα.

Την ίδια χρονιά ο Σάμπατο ανέλαβε την προεδρία της Εθνικής Επιτροπής για τους Εξαφανισθέντες (Conadep) και κατέγραψε τα εγκλήματα της δικτατορίας του 1976-83 στο βιβλίο "Ποτέ ξανά". Το έργο αυτό αποτέλεσε τη βάση για το κατηγορητήριο στην ιστορική δίκη εναντίον της ηγεσίας της στρατιωτικής χούντας, το 1985.

Το 1979 ο Σάμπατο είχε τιμηθεί με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής στη Γαλλία, όπου το βιβλίο του "Αββαδών ο εξολοθρευτής" είχε ανακηρυχθεί καλύτερο ξενόγλωσσο μυθιστόρημα.

Κυριότερα έργα του είναι τα "Τούνελ", "Άνθρωποι και γρανάζια", "Μια πολύπλοκη ύπαρξη", "Ο συγγραφέας και η καταστροφή", "Περί ηρώων και τάφων" και "Ετεροδοξία".
news247

Η Κέιτι Κούρικ αφήνει το κεντρικό δελτίο του CΒS ...


Η Κέιτι Κούρικ (φωτογραφία), βάζοντας τέλος στον μαραθώνιο φημολογίας των τελευταίων μηνών, ανακοίνωσε και επισήμως ότι εγκαταλείπει τη θέση της ως παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CΒS. Η πρώτη γυναίκα που... παρουσίασε κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Ρeople» που κυκλοφόρησε την περασμένη Τρίτη δήλωσε: «Αποφάσισα να αφήσω τη θέση μου στο κεντρικό δελτίο του CΒS. Είμαι υπερήφανη για τη δουλειά που έκανε τα τελευταία πέντε χρόνια το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού, αλλά αναζητώ νέες προκλήσεις για το μέλλον».

Μιλώντας επίσης στο κανάλι ΡΒS η Κούρικ τόνισε ότι το δελτίο ειδήσεων είναι «πολύ περιοριστικό για έναν δημοσιογράφο» .

Τα τελευταία χρόνια η πορεία του δελτίου όσον αφορά την τηλεθέαση ήταν ιδιαίτερα απογοητευτική. Ως πιθανοί αντικαταστάτες της ακούγονται πολλοί, αλλά ο επικρατέστερος είναι ο Σκοτ Πίλι, παρουσιαστής της εκπομπής «60 Μinutes».

Βγάζουν στο σφυρί νυφικά λόγω κρίσης ...


Κάποτε το νυφικό κοσμούσε την ντουλάπα της κάθε γυναίκας για χρόνια ως ενθύμιο της πολύτιμης ανάμνησης του γάμου.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα αποτελούσε και... αφορμή για διήγηση όλου του χρονικού γνωριμίας του ζευγαριού στις επόμενες γενέες. Σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, το νυφικό όχι μόνο είναι ένα απλό ρούχο αλλά αποτελεί και ευκαιρία για...αποκόμιση ρευστού.

Χιλιάδες είναι οι περιπτώσεις ελληνίδων που αποφασίζουν να πουλήσουν μέσω αγγελιών τα νυφικά τους. Στο διαδίκτυο και στις εφημερίδες που φιλοξενούν καταχωρήσεις με αγγελίες επικρατεί πανικός για μια θέση στις πωλήσεις νυφικών.

Τα "πωλητήρια" πληθώρα και οι τιμές ποικίλλες. Πανάκριβα νυφικά αξίας 10.000 έως 20.000 ευρώ προσμένουν για τις υποψήφιες αγοράστριες. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί και το γεγονός ότι στο "σφυρί" βγαίνουν και τα νυφικά αξίας 1.000 ευρώ, αλλά και 200 ευρώ.

Όπως φαίνεται η οικονομική δυσχέρεια των νοικοκυριών αναγκάζει πολλές γυναίκες να πουλήσουν τα νυφικά τους (που ίσως με κόπο προσπάθησαν κάποτε νε αγοράσουν) με σκοπό να κερδίσουν ένα επιπλέον ποσό για να πληρώσουν το νοίκι ή τα κοινόχρηστα.

Η λεπτομερής περιγραφή των χαρακτηριστικών του εκάστοτε νυφικού στις αγγελίες είναι ενδεικτικό της νοσταλγίας και ίσως της θλίψης που διακατέχει τις πρώην ιδιοκτήτριες την ώρα που καταχωρούν την αγγελία.

Όπως και να έχει, οι εποχές είναι δυσκολές και το νυφικό ίσως δεν αποτελεί σήμερα τίποτα παραπάνω από ένα κοινό "θνητό" φόρεμα που μάλιστα θα μπορούσε να ξαλαφρώσει και την τσέπη των νοικοκυριών.

'Όπως εξηγεί, η Ιωάννα Αθανασοδημητροπούλου " Όταν δεν έχεις να πληρώσεις τα δίδακτρα του φροντιστηρίου για τα παιδιά σου, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να πουλήσεις όσο όσο ακόμα και το νυφικό που με θυσίες αγόρασες".
newpost.gr

Με θανατική ποινή απειλείται ο Μουμπάρακ...


Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, μπορεί να καταδικαστεί σε θάνατο αν το δικαστήριο τον καταδικάσει για τις δολοφονίες διαδηλωτών κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Φεβρουαρίου, δήλωσε το Σάββατο ο Αιγύπτιος υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Μοχάμεντ ελ-Γκουίντνι μιλώντας στην... εφημερίδα Αλ-Αχράμ ήταν σαφής για το ενδεχόμενο καταδίκης στην εσχάτη των ποινών: «Φυσικά, αν καταδικαστεί για το έγκλημα της δολοφονίας διαδηλωτών, αυτό μπορεί να οδηγήσει στη θανατική ποινή».

Σε αυτή την περίπτωση μόνο ο νέος πρόεδρος θα μπορεί να απονείμει χάρη, πρόσθεσε στην εφημερίδα ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «αν ήμουν πρόεδρος, δεν θα του έδινα χάρη για τις δολοφονίες 800 μαρτύρων».

Σύμφωνα με τον υπουργό καθοριστική για την καταδίκη ή μη αναμένεται να είναι η κατάθεση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Χαμπίμπ, ελ-Αντλί, ο οποίος επίσης θα παραπεμφθεί σε δίκη.

Ο Μουμπάρακ, η σύζυγος του και οι δύο γιοι του αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά.

Μετά την παραίτηση του στις 11 Φεβρουαρίου κατέφυγε στην κατοικία του στο θέρετρο Σαρμ-ελ-Σέιχ. Εκεί κατά τη διάρκεια ανάκρισης αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης με προβλήματα στην καρδιά. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό τα θύματα των πολυήμερων διαδηλώσεων που οδήγησαν στην εκδίωξη του Μουμπάρακ ήταν 846.

offstage...


Οι φόβοι επαληθεύτηκαν πολύ νωρίτερα. Ο άνθρωπος που μας έκανε- τουλάχιστον κάποιους από εμάς- να χαμογελάμε, τώρα πλέον προκαλεί αμηχανία ή μάλλον σχεδόν αηδία. Η σαχλαμάρα έγινε σημαία του, το χιούμορ του και ο ... αυτοσαρκασμός του σκηνοθετήθηκαν άκομψα προς τέρψιν των πεινασμένων καναλιών και τηλεθεατών και ο ίδιος κατήντησε καρικατούρα του εαυτού του. Κρίμα που ο Τρύφωνας Σαμαράς δεν κατάφερε να προστατεύσει τον εαυτό του. Μόλις μυρίστηκε η παραγωγή ότι «πουλάει» έσπευσε να τον ξεζουμίσει.

Η φωτογραφία άλλωστε όπου παριστάνει τον τσολιά σε ακόμη μία απόπειρα αυτογελοιοποίησής του μιλάει από μόνη της. Επεσαν πάνω του τα τηλεοπτικά κοράκια μόλις μυρίστηκαν «κρέας». Γιατί πόσο ενδιαφέρουσα να είναι η συμμετοχή της Τσουρή, του Μαρτάκη ή του Γερολυμάτου στο «Dancing with the stars»; Πόση προβολή της Ελεονώρας Μελέτη να αντέξεις; Και πόσες μεταμορφώσεις της Ζέτας Μακρυπούλια να σε εκπλήξουν; Παρεμπιπτόντως, η τελευταία γιατί δεν δοκιμάζει ένα βράδυ να ντυθεί ο εαυτός της; Πολύ πιο ενδιαφέρον θα ήταν και σίγουρα πολύ πιο καλαίσθητο από τη στυλιστική παράκρουση που βομβαρδίζει κάθε Κυριακή τις οθόνες μας.

Ιδιαίτερη η παρουσία της νεαρής Μαίρης Συνατσάκη. Δροσερή, χαριτωμένη, με ενδιαφέρουσα αισθητική και αέρα νιάτου, δίχως δήθεν και έπαρση ή υστερία. Αυτό που λείπει, δηλαδή, από την ελληνική τηλεόραση.

Αμήχανη, μαγκωμένη, αγχωμένη από την παρουσία του παρουσιαστικού διδύμου τού «10 με 1 μαζί» και προβλέψιμη. Οσες τηλεοπτικές ζώνες κι αν αλλάξει η Ευγενία Μανωλίδου, η πραγματικότητα θα παραμείνει η ίδια. Στην παρούσα φάση και με τη συγκεκριμένη συνταγή δεν τραβάει. Ας το καταλάβει και η ίδια...

Δεν υπάρχει λόγος να εξαντλείται η αυστηρότητα σε έναν άντρα που έγινε πατέρας. Λογικό να συγκινείται και να παραληρεί μπροστά σε εικόνες και ακούσματα. Δικαιολογημένος ο Γιώργος Λιάγκας. Και ανθρώπινος. Να τους ζήσει ο μπέμπης.

Ανακουφιστικό να βλέπεις έναν άνθρωπο που πέρασε μια τόσο μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του να επιστρέφει στη θέση του. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, εκτός από καλό παιδί και ευχάριστος άνθρωπος, είναι και συνεργάτης ο οποίος χαίρει της εκτίμησης των περισσοτέρων. Σιδερένιος.

Η Ρούλα Κορομηλά μάλλον πέρασε τις διακοπές του Πάσχα στην Αρτα και στα Γιάννενα. Και της άρεσαν τόσο πολύ που τα πήρε μαζί της στο στούντιο την περασμένη Κυριακή.Δεν εξηγείται αλλιώς...

Ωραίο, καλοδουλεμένο, γεμάτο γεύσεις, εμπειρίες και αρώματα το εξαιρετικό βιβλίο του Δημήτρη Σκαρμούτσου. Τίτλος του, «64 εδώδιμα». Καλή όρεξη και καλοτάξιδο.

Ερχεται το καλοκαίρι, θα πήξουμε στο σολάριουμ. Το οποίο σε συνδυασμό με τη λεύκανση της οδοντοστοιχίας είναι η εγγύηση για το απόλυτο τηλεοπτικό θρίλερ! Να σκάσει και λίγο το χειλάκι μας...
ΒΗΜΑ

Την Κυριακή η τελετή οσιοποίησης του πάπα Ιωάννη Παύλου...


Οι προσκυνητές που πρόκειται να παρακολουθήσουν την τελετή μακαριοποίησης του πολωνικής καταγωγής Πάπα Ιωάννη Παύλο του Β΄, έξι χρόνια μετά το θάνατό του, άρχισαν ήδη να κατακλύζουν την ιταλική πρωτεύουσα.
Οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για ... πεντακόσιες χιλιάδες πιστούς, αλλά οι τελευταίες εκτιμήσεις της νομαρχίας της Ρώμης, αυξάνουν τον αριθμό τους στο ένα εκατομμύριο.

Τα πρώτα πούλμαν και τρένα, έφτασαν από την Πολωνία και τη Γαλλία, τις χώρες καταγωγής του Πάπα Κάρολ Βοϊτίλα και της καλόγριας Μαρί Σιμόν Πιέρ, που η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θεωρεί ότι παρουσίασε θαυματουργή ίαση από τη νόσο του Πάρκινσον, χάρη σε παρέμβαση του πολωνού ποντίφικα.

Στην τελετή οσιοποίησης αναμένεται να παραβρεθούν δεκάδες ηγέτες απ' όλο τον κόσμο, όπως ο Πολωνός πρόεδρος Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, οι βασιλείς του Βελγίου Αλβέρτος Β΄ και Πάολα, ο πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλδερόν και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν.

Στη Ρώμη έφτασε και ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τον κατηγορεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του απαγορεύει να ταξιδεύει σε χώρες-μέλη της. Όμως το Βατικανό είναι ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος και δεν μετέχει στην ΕΕ. Ο 87χρονος Μουγκάμπε είναι καθολικός και είχε παραστεί το 2005 και στην κηδεία του πάπα. Τότε μάλιστα είχε προκληθεί σκάνδαλο όταν ο πρίγκιπας Κάρολος, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, έκανε χειραψία μαζί του. Ερωτώμενος για την παρουσία του Μουγκάμπε στο Βατικανό, ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι, είπε ότι «η Ζιμπάμπουε είναι ένα κράτος με το οποίο η Αγία Έδρα διατηρεί διπλωματικές σχέσεις».

Σήμερα το βράδυ του Σαββάτου, στον αρχαίο Ρωμαϊκό στάδιο του «Τσίρκο Μάσσιμο», πρόκειται να οργανωθεί ολονυκτία προσευχής, με τη συμμετοχή τουλάχιστον εκατόν πενήντα χιλιάδων πιστών, παρά το βροχερό ουρανό, κάτω από τον οποίο ξύπνησε σήμερα η Αιώνια Πόλη.

Ο Πάπας Βενέδικτος, πρόκειται να ανακηρύξει μακάριο τον άμεσο προκάτοχό του, πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β', κάτι που δεν συνέβαινε εδώ και δέκα αιώνες. Το φέρετρο του πολωνού Πάπα, που ηγήθηκε της Καθολικής Εκκλησίας επί είκοσι επτά χρόνια, πρόκειται να μεταφερθεί, προσωρινά, από τον τάφο που βρίσκεται στα «σπήλαια του Βατικανού», στη βασιλική εκκλησία του Αγίου Πέτρου, για δημόσιο προσκύνημα.

Η θρησκευτική τελετή θα ξεκινήσει αύριο το πρωί της Κυριακής, στις 10 ώρα Ιταλίας, ενώ από σήμερα Σάββατο απαγορεύεται η πρόσβαση στα αυτοκίνητα, σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Βατικανό. Κατά την αυριανή ημέρα, δε, πρόκειται να ισχύσει η απαγόρευση πτήσεως σε όλο τον εναέριο χώρο της Ρώμης.

Στο μεταξύ, η όλη τελετή μακαριοποίησης, έχει και σημαντικές εμπορικές προεκτάσεις: Τα καταστήματα τουριστικών ειδών ελπίζουν να αυξήσουν σημαντικά τα κέρδη τους, χάρη στα μπλουζάκια, τα μολύβια, τις κούπες, και δεκάδες άλλα αντικείμενα που με τυπωμένη την φωτογραφία του Κάρολ Βοϊτίλα.

Παράλληλα, κινήθηκε, φυσικά, και η αγορά των «σουβενίρ μαϊμού» : οι κατασχέσεις της ιταλικής αστυνομίας, έφτασαν τα πέντε εκατομμύρια αναμνηστικά αντικείμενα, συνολικής αξίας δεκαπέντε εκατομμυρίων ευρώ

Στο facebook η Μέρκελ...


H Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δίνει σημαντικές πληροφορίες για την προσωπικότητά της μέσα από την σελίδα της στο facebook. Κοινωνική δικτύωση και επαφή με το νεανικό κοινό

Μαθαίνουμε λοιπόν κάνοντάς την φίλη,ότι της αρέσει η... όπερα, ακούει Βάγκνερ, Μάλερ και Μπήτλς, αλλά δεν ξεχνά τους «Karat»–ένα από τα πιο γνωστά ροκ συγκροτήματα της πάλαι ποτέ ανατολικής Γερμανίας στην οποία και η ίδια μεγάλωσε.

Αγαπημένοι της συγγραφείς είναι οι Τολστόι και Ντοστογιέφσκι, ταινία, το «Πέρα από την Αφρική», όνειρο της, να ταξιδέψει με τον Υπερσιβηρικό από τη Μόσχα μέχρι το Βλαδιβοστόκ.

Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την κηπουρική, την πεζοπορία και τη μαγειρική, ενώ αγαπημένη της τηλεοπτική εκπομπή είναι η αστυνομική σειρά «Tatort» η οποία ξεκίνησε να προβάλλεται το Νοέμβρη του 1970 στη Γερμανία και 40 χρόνια τώρα παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή σήριαλ της τηλεόρασης.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η πληροφορία που δίνει, στα γερμανικά και δίπλα στα αγγλικά, για τον εργοδότη της που είναι ο γερμανικός λαός! .

Στις θρησκευτικές της πεποιθήσεις δηλώνει προτεστάντισα καθώς είναι κόρη προτεστάντη πάστορα.
golema.gr

Ο ανίδεος και ο ταχυδρόμος...

noname-gr.blogspot
Αξιοπρεπής δημοσιογράφος ο κύριος Τάκης Σπηλιόπουλος αλλά σήμερα υπέπεσε σε ατόπημα βαρύ.
Ευχαρίστησε και επαίνεσε για το "ρεπορτάζ" του, τον γνωστό μεταφορέα "ειδήσεων" της αντιτρομοκρατικής και άλλων υπηρεσιών , Λαμπρόπουλο.
Το "ρεπορτάζ"? Όλο το βιογραφικό - τι έκαναν και τι δεν έκαναν μέσα από ... τα κιτάπια των μπάτσων - oι τέσσερις προσαχθέντες, για τη φωτιά στη MARFIN.
Ποια δημοσιογραφική δεοντολογία τους νομιμοποιεί να μεταφέρουν προσωπικά δεδομένα ανθρώπων, που αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς εναντίον τους να υπάρχει κατηγορία?
Γιατί το έκανε ο ταχυδρόμος? Γιατί έτσι το ήθελαν οι "πήγες" του. Αφήνουν μεν τους υπόπτους ελευθέρους γιατί δεν έχουν στοιχεία, αλλά ταυτόχρονα θέλουν και να τους κρατούν αιχμαλώτους για το εγγύς μέλλον.
Αν βρούνε κάτι.
Βρώμικη δουλειά. Την έκανε πρόθυμα και απροκάλυπτα ο ταχυδρόμος. Και ο Σπηλιόπουλος, ελαφρά τη καρδία, τον συνεχάρη κιόλας. Για το ολοκληρωμένο "ρεπορτάζ" του

Μποϊκοτάζ της Σουηδίας στην Ελλάδα για το email του βιασμού ...


Διπλωματικός “πόλεμος” παραλίγο να ξεσπούσε, ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σουηδία, καθώς ένας εμπορικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη, έλαβε σουηδικό email διαμαρτυρίας στο οποίο καταδικαζόταν η... μη άσκηση δίωξης εις βάρος Έλληνα στη Σάμο, μετά από καταγγελία Σουηδής ότι βιάστηκε το καλοκαίρι του 2009 και στη συνέχεια αυτός θεώρησε πρέπον να κατηγορήσει τις Σουηδές τουρίστριες για προκλητική συμπεριφορά!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, στις 13 Απριλίου ο Jan Tordsson, έστειλε email προς την ελληνική πρεσβεία στη Στοκχόλμη, διαμαρτυρόμενος για τη μη άσκηση δίωξης σε Έλληνα στη Σάμο, ο οποίος κατηγορήθηκε από Σουήδη τουρίστρια για βιασμό.

Στο email απάντησε ο εμπορικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας με έναν τρόπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξωφρενικός, καθώς ανέφερε ότι οι Σουηδοί θα πρέπει να ντρέπονται για τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι γυναίκες τους στο εξωτερικό!

Επίσης επικαλείται την υπόθεση Ασάνζ και τη μαρτυρία οδηγού ταξί ώστε να υποστηρίξει ότι οι Σουηδές, υποβάλλουν συνεχώς μηνύσεις για δήθεν βιασμούς για να εισπράττουν αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εμπορικός ακόλουθος, αφήνει να εννοηθεί ότι η χρονική συγκυρία της καταγγελίας είναι ύποπτη και το αποδίδει στην προσπάθεια Σουηδών τουριστικών πρακτόρων να πλήξουν την Ελλάδα και να στείλουν τουρίστες στην Τουρκία.

Τέλος απαιτεί περισσότερη ευγένεια από τον Σουηδό πολίτη, που έστειλε μήνυμα στην πρεσβεία.

Ο Jan Tordsson, γνωστοποίησε το περιεχόμενο των επιστολών σε δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού TV4, με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει διαστάσεις.

Μάλιστα, λίγες ημέρες νωρίτερα το ίδιο κανάλι είχε παρουσιάσει ρεπορτάζ σχετικά με την καταγγελία της 50χρονης, η οποία είχε δηλώσει ότι βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε.

Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι όταν εξετάστηκε σε νοσοκομείο στη Σουηδία, διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και τραυματισμούς στην κοιλιακή χώρα.

Μποϊκοτάζ της Ελλάδας από τη Σουηδία

Όπως ήταν αναμενόμενο, αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσίευση του email, καθώς μετά την δημοσίευση των επιστολών, η δεύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας στις 24 Απριλίου, κάλεσε σε μποϊκοτάζ κατά της Ελλάδας, ενώ ήδη παρατηρείται μείωση στις κρατήσεις.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακάλεσε τον εμπορικό ακόλουθο στην Αθήνα, ενώ η πρέσβειρα της Ελλάδας στη Σουηδία υποστήριξε ότι ο διπλωματικός υπάλληλος εξέφραζε προσωπικές του απόψεις.
lamiareport

Περιφερειάρχης, όπως «Πάπας»...

του Κοσμά Βίδου
Εχοντας περάσει τις διακοπές του Πάσχα στη Ρώμη, τις ελάχιστες ώρες που δεν τριγυρνούσα στις γειτονιές της παρακολούθησα τηλεόραση. Τις ημέρες εκείνες (από Μεγάλη Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα) το ενδιαφέρον μονοπωλούσε ο Πάπας. Τον είδα λοιπόν ξανά και ξανά: να λειτουργεί στο... Κολοσσαίο και στον Αγιο Πέτρο, να φιλά παιδάκια, να συνομιλεί με ασθενείς και γέροντες, να, να, να... Υπερβολική προβολή.

Ωσπου έφθασα στην Ελλάδα, άνοιξα τον δέκτη στο σπίτι μου σκεπτόμενος με ανακούφιση ότι είχα γλιτώσει από τον Βενέδικτο ΙΣτ΄, και έπεσα πάνω στον εγχώριο... Πάπα των καναλιών: ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδα στο «γυαλί» προτού φύγω από την πατρίδα και ο πρώτος που αντίκρισα, νωρίς το πρωί της Τρίτης, με το που γύρισα. Επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά, με την α λα κονφερασιέ-φιλοσόφου εμφάνισή του στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη πόσο πολύ έχει επενδύσει τα της πολιτικής σταδιοδρομίας του στη μικρή οθόνη με τη μεγάλη επιρροή.

Βεβαίως, ο Ψωμιάδης, παρ΄ ότι πιστός χριστιανός, δεν βγήκε για να μιλήσει για τη δύναμη της πίστης όπως έκανε ο επικεφαλής του Βατικανού. Το θέμα του ήταν και πάλι το δικό του μίνι Βατικανό, η Κεντρική Μακεδονία («κρατίδιο» που κατά τον ίδιο αδικείται από το «κράτος των Αθηνών» ), αλλά κυρίως η δική του μεγαλειότητα-αγιοσύνη! «Τον ήλιο κι αν τον κρύψουν τα σύννεφα, κάποια στιγμή θα ξαναβγεί» είπε αναφερόμενος, χωρίς καμία σεμνότητα, στον εαυτό του. «Τα δυνατά όντα δεν συμβιβάζονται, ή νικούν ή πεθαίνουν» τόνισε αναφερόμενος και πάλι στον εαυτό του. Επιμένοντας ότι ο Γολγοθάς που διανύει από την ημέρα που τον καταδίκασε (δικαίως) η Δικαιοσύνη θα οδηγήσει στην Ανάστασή του και στην παραδειγματική συντριβή των εχθρών του- που είναι και εχθροί του λαού. Εξ αριστερών του, στη... Δευτέρα Παρουσία (του) και κάποιοι δημοσιογράφοι που «φοράνε στρινγκάκι» - έκφραση που χρησιμοποιεί όποτε θέλει να μειώσει κάποιον.

Επειδή όμως, όπως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, ούτε τον Πάπα, έτσι και τα στρινγκάκια δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν εκείνον που τα φοράει κάτω από τα ρούχα του. Τον άντρα τον σωστό τον κάνουν τα λόγια του, οι πράξεις του, το έργο του, ο τρόπος με τον οποίο προβάλλει, περιφέρει, τιμά τη δημόσια εικόνα του. Κατόπιν τούτου, ύστερα από εκατοντάδες σόου στα κανάλια (ακόμα και ως Ζορό τον είδαμε) και ενώ συνεχίζει να εκτίθεται με αμετροέπεια σε πρωινάδικα, δελτία ειδήσεων και εκπομπές της μεσημεριανής- απογευματινής ζώνης (ευτελίζοντας έτσι και το πολιτικό παιχνίδι), ο Ψωμιάδης έχει κάνει κατανοητό ποιος είναι στην πραγματικότητα. Κι αν ο ίδιος αυτό το περιφέρει με υπερηφάνεια, οι ψηφοφόροι του αλλά και οι πολιτικοί που τώρα μπροστά στην πιθανότητα να τον δουν να ηγείται κόμματος σκύβουν και τον προσκυνούν για να επιτύχουν τις δικές τους σκοπιμότητες, ας το λάβουν, επιτέλους, σοβαρά υπόψη τους. Γιατί μπορεί η τηλεόραση να έχει χαρακτηριστεί «χαζοκούτι», την ίδια όμως στιγμή μπορεί με την παντοδύναμη εικόνα της να αποκαλύψει (και να εκθέσει) πρόσωπα και καταστάσεις όσο λίγα ΜΜΕ. Και ο νοών νοείτω.

Γιατί χορεύει ακόμη ο Γιώργος Γερολύματος;

Είναι εμφανές: Ο Γιώργος Γερολυμάτος δεν έχει το γνώθι σαυτόν, εν προκειμένω δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να χορέψει. Γι΄ αυτό και δέχτηκε να πάρει μέρος στο «Dancing with the stars». Το κοινό όμως με ποια λογική τον κρατάει στο σόου, όταν την ίδια στιγμή διώχνει ικανότερους παίκτες, όπως π.χ. η Μαριέττα Χρουσαλά; (Παρεμπιπτόντως, κάτι μου λέει ότι το «ανέκδοτο» Τρύφωνας Σαμαράς θα φθάσει στον τελικό, κάτι σαν τη Μαρία Μπεκατώρου...)
on air (BHMA)

Συρία: Σήμερα οι κηδείες των νεκρών στις διαδηλώσεις...


Τους νεκρούς από την καταστολή των μαζικών αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων ετοιμάζονται να θάψουν οι εξεγερθέντες στη Συρία, μια ημέρα μετά το νέο λουτρό αίματος, με 62 νεκρούς. Παράλληλα, καλούν τον κόσμο σε... νέες συγκεντρώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Υπό το σύνθημα «η εβδομάδα της άρσης της πολιορκίας», οι «νέοι της συριακής εξέγερσης 2011» απέτισαν φόρο τιμής στη σελίδα τους στο Facebook σε όσους έχασαν τη ζωή την Παρασκευή, «ημέρα της οργής» κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 62 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, εκ των οποίων 33 στη νότια επαρχία Ντεράα, δύο στην κεντρική επαρχία Χομς και 25 στο Αρ-Ραστάν. Βορειοδυτικά, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Λαττάκεια και τα περίχωρά της.

Η «Επιτροπή των μαρτύρων της 15ης Μαρτίου», που πρόσκειται στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, ανακοίνωσε ότι 582 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εξέγερσης.

Τα θύματα θα ταφούν σήμερα στις 16:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) αναφέρουν οι αντικαθεστωτικοί στο Facebook.
naftemporiki.gr

Οι μπίζνες της βασίλισσας Οπρα...


Τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια τα 30 δευτερόλεπτα κοστολογούνται τα διαφημιστικά σποτ που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του τελευταίου σόου της Οπρα Γουίνφρεϊ, το οποίο θα μεταδοθεί στις 25 Μαΐου. Πρόκειται για ακόμη ένα ... ρεκόρ της γυναίκας που δικαίως θεωρείται η βασίλισσα της αμερικανικής τηλεόρασης. Συγκρίνοντάς τα με το κόστος των διαφημιστικών σποτ που παίζονται σε άλλες πρωινές εκπομπές, το ποσόν θεωρείται αστρονομικό.

Η εκπομπή της; Το talk show με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στα χρονικά της αμερικανικής ΤV. Προβάλλεται κάθε εβδομάδα από τις 8 Σεπτεμβρίου 1986. Ως σήμερα έχουν μεταδοθεί περισσότερα από 5.000 επεισόδια, ενώ καθηλώνει τηλεθεατές σε περισσότερες από 140 χώρες.

Τον Σεπτέμβριο του 2010, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», η προσωπική της περιουσία ξεπέρασε τα 2,7 δισ. δολάρια και ανακηρύχθηκε η πλουσιότερη αυτοδημιούργητη Αμερικανίδα. Το 2006 ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα στην αμερικανική βιομηχανία του θεάματος. «Είναι η πιο ισχυρή γυναίκα της Αμερικής. Εχει μεγαλύτερη αξιοπιστία από τον πρόεδρο Ομπάμα» σημειώνει για την Οπρα η αρθρογράφος των «Νew Υork Τimes» Μορίν Ντάουντ.

Μια ζωή επιτυχίες

Το 1973, σε ηλικία μόλις 19 ετών, ήταν ήδη η νεότερη γυναίκα και η πρώτη Αφροαμερικανίδα που παρουσίασε δελτίο ειδήσεων σε έναν τοπικό σταθμό στο Νάσβιλ του Τενεσί. Τριάντα οκτώ χρόνια αργότερα την εκπομπή της παρακολουθούν κάθε εβδομάδα περισσότεροι από 5 εκατομμύρια τηλεθεατές στις ΗΠΑ και πολύ περισσότεροι σε όλη την υφήλιο.

Η Οπρα είναι κάτι παραπάνω από μια ισχυρή και πλούσια γυναίκα. Είναι στην πραγματικότητα ένας επιχειρησιακός κολοσσός ο οποίος με πυρήνα το σόου της εξαπλώνεται στον χώρο των εκδόσεων, της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και της φιλανθρωπίας. Εκτός από ελάχιστες αποτυχίες, μέχρι στιγμής έχει αποδείξει ότι διαθέτει το άγγιγ μα του Μίδα: ό,τι αγγίζει μεταμορφώνεται σε χρυσό.

Ηταν από τις πρώτες που συνειδητοποίησαν ότι η τηλεόραση είχε τη δύναμη να συνδυάσει τη δημόσια με την ιδιωτική ζωή. Οι κατά καιρούς αποκαλύψεις της για τη ζωή της έστελναν την τηλεθέαση της εκπομπής της στα ύψη. Την πρώτη χρονιά του σόου της «αποκάλυψε» με δάκρυα στα μάτια ότι σε ηλικία μόλις 9 ετών την κακοποιούσαν σεξουαλικά ένας εξάδελφος, ένας θείος και ένας οικογενειακός φίλος. Στα επόμενα χρόνια έκανε κατά καιρούς ανάλογες αποκαλύψεις- για την εγκυμοσύνη της όταν ήταν 14 ετών και τον θάνατο του παιδιού της, για την περιπετειώδη ερωτική ζωή της στα νιάτα της, για τη μάχη εναντίον της παχυσαρκίας.

Στη συνέχεια, όταν οι σκοτεινές λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής είχαν στερέψει, άρχισε να ερεθίζει τη φαντασία των οπαδών της με αμφιλεγόμενες διαψεύδεις περί ομοφυλοφιλίας και της σχέσης της με την κολλητή της φίλη Γκέιλ Κινγκ. Ο συνδυασμός των διασημοτήτων που εκμυστηρεύονταν στον καναπέ της τα πιο προσωπικά μυστικά τους και των προσωπικών αποκαλύψεων της Οπρα αποδείχθηκε ακατανίκητος.

Στο χαλί των Οσκαρ

Το 1982 εμφανίστηκε στην ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Το πορφυρό χρώμα» και κέρδισε μια υποψηφιότητα για το Οσκαρ β΄ γυναικείου ρόλου. Το 1998 ήταν πρωταγωνίστρια και παραγωγός στην ταινία «Αγαπημένη», που περιλαμβάνεται στις ελάχιστες αποτυχίες της. Εχει συμμετοχή στη συγγραφή πέντε βιβλίων και εκδίδει δύο περιοδικά, το «Ο» και το «Ο at home». Εμφανίζεται στο εξώφυλλο όλων των τευχών του «Ο» και το έχει μοιραστεί μόνο με τη Μισέλ Ομπάμα και την Ελεν Ντε Τζένερις. Διαθέτει επίσης έναν ραδιοφωνικό σταθμό και ένα τηλεοπτικό δίκτυο, το ΟWΝ (Οprah Winfrey Νetwork). Το δίκτυο είναι ακόμη μία από τις ελάχιστες αποτυχίες της και πριν από λίγο καιρό αναγκάστηκε να αναμορφώσει ριζικά το πρόγραμμά του.

Τίτλοι τέλους

Το σόου της «κατεβάζει» ρολά σε λίγες εβδομάδες. Η ίδια λέει ότι θα κάνει μερικές σπέσιαλ εμφανίσεις και θέλει να επικεντρωθεί περισσότερο στη διαχείριση του τηλεοπτικού δικτύου. Οπως εξηγεί, «καλύτερα να αφήνεις κάτι όσο έχει ακόμη επιτυχία,παρά όταν ξεφτίσει».

Ο λόγος της; «Ευαγγέλιο»!

Σε μια κοινωνία όπου η διασημότητα λατρεύεται με έναν ζήλο που μοιάζει θρησκευτικός,η Οπρα θεωρείται από τους οπαδούς της «είδωλο»,μια σχεδόν αγία,η τρομακτική επιτυχία της οποίας- σε φήμη και χρήμα- αποτελεί την αδιαμφισβήτητη απόδειξη της «ιερότητάς» της.Η Κάθριν Λόφτον, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Γέιλ,στο νέο της βιβλίο με τίτλο «Οπρα: Το ευαγγέλιο ενός ειδώλου» υποστηρίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το μήνυμα της Οπρα- να προσπαθείς να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου- αντιστοιχεί σε μια πραγματική θρησκεία.Η Λόφτον σημειώνει ότι ανέλυσε τα κείμενα από τα περισσότερα επεισόδια του σόου της Οπρα τα τελευταία 12 χρόνια, καθώς και 150 τεύχη του περιοδικού «Ο». Οπως αναφέρει, διαπίστωσε ότι η Οπρα μιμείται τον τρόπο ομιλίας που χρησιμοποιούν οι ιεροκήρυκες στον αμερικανικό Νότο και ότι το μήνυμά της«για να καλυτερέψεις τον κόσμο πρέπει να βελτιώσεις τον εαυτό σου»- είναι ουσιαστικά ένα Ευαγγέλιο.

Διαβάστε τι είχε πει ο Απόστολος Σάντας για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας...


Αγωνίστηκε για μία ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα και έμεινε στην ιστορία ως μία εμβληματική προσωπικότητα της Εθνικής Αντίστασης. Έχουν περάσει σχεδόν 70 χρόνια από τη νύχτα που ο... Απόστολος Σάντας μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν τη χιτλερική σημαία από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Όπως λέει ο ίδιος, σήμερα ζει σε μία «ελεύθερη αλλά όχι ανεξάρτητη Ελλάδα». Πιστεύει πολύ στη νέα γενιά, στους Έλληνες και σε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας και μιλά για τη νύχτα της 30ης Μαΐου του 1941, για τη σύγχρονη Ελλάδα, για την «Ευρώπη των πολυεθνικών» και για τους νέους.

-Τι θυμάστε από τη νύχτα της 30ης Μαΐου του 1941;
Θυμάμαι τα πάντα, πώς έγινε όλη η επιχείρηση όταν αποφασίσαμε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο, ο οποίος ήταν συμμαθητής μου, φίλος μου καρδιακός, συναγωνιστής και σύντροφος να πάμε να πάρουμε από τον Iερό Bράχο της Ακρόπολης, από αυτό το παγκόσμιο πολιτιστικό αρχαίο μνημείο, το μίασμα της σβάστικας το οποίο μόλυνε τον βράχο, την πολεμική σημαία του «Τρίτου Ράιχ».

Επειδή μέχρι τότε ήταν αήττητοι οι Γερμανοί θέλαμε εμείς οι Έλληνες να τους κάνουμε μία συμβολική προσβολή. Τα συναισθήματά μας ήτανε και εμένα και του Μανώλη Γλέζου αγνά ελληνικά. Θεωρήσαμε ότι ως απόγονοι αυτών των ανθρώπων που έφτιαξαν τον Παρθενώνα, πρέπει να τους τιμήσουμε και αυτό κάναμε.

-Είστε μία εμβληματική προσωπικότητα της Εθνικής Αντίστασης. Στη συνέχεια επιλέξατε μία πορεία μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Γιατί συνέβη αυτό;

Διότι ήταν ο χαρακτήρας μου τέτοιος. Δεν ήθελα να έχω καμία εξάρτηση μετά από ορισμένα γεγονότα «πολιτικάντικα» που συνέβησαν τότε και τα οποία αμαύρωσαν το μεγάλο αυτό εθνικοαπελευθερωτικό λαϊκό κίνημα εναντίον των κατακτητών, το οποίο ήταν μια λαμπρή σελίδα της νεότερης ιστορίας. Τώρα γιατί συνέβησαν όλα αυτά είναι μία ολόκληρη ιστορία και δεν είναι της παρούσης στιγμής να το αναλύσουμε.

Σήμερα που γιορτάζουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, τα ελληνόπουλα θα πρέπει να κρατήσουν αυτή την ιστορική ημερομηνία βαθιά μέσα στην ψυχή τους σαν θησαυρό.

Διότι από αυτή την ημερομηνία άρχισε η αντίσταση του ελληνικού λαού στον ναζισμό και στο φασισμό, ο οποίος είχε τρομοκρατήσει ολόκληρη την Ευρώπη. Όλες δε οι χώρες, εκτός από 4-5 που ήταν οι ουδέτερες και άλλες 4-5 που ήταν σύμμαχοι των Γερμανών, είχαν καταληφθεί από τα γερμανικά στρατεύματα. Η μόνη φυλή, το μόνο έθνος το οποίο σηκώθηκε πάνω και είπε «όχι εμείς θα πολεμήσουμε» ήταν οι Έλληνες. Ενώ οι άλλοι παρεδόθησαν σχεδόν αμαχητί ακόμα και η Γαλλία.

Αυτή λοιπόν η ημερομηνία πρέπει να μείνει βαθιά ριζωμένη μέσα στα παιδιά των παιδιών των παιδιών μας.

-Αγωνιστήκατε για μία ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα. Πώς βλέπετε τη χώρα σήμερα;

Η χώρα είναι ελεύθερη, δηλαδή μπορείς να μπεις στο αεροπλάνο και να πας όπου θέλεις. Αλλά δεν είναι ανεξάρτητη. Ο ελληνικός λαός δέχτηκε με όλη την ψυχή του να μπει στην ευρωπαϊκή αγορά, η οποία μετονομάστηκε σε Ευρωπαϊκή Ένωση. Τότε όμως μας είχαν πει άλλα πράγματα. Μας είχαν πει ότι θα είναι η Ευρώπη των λαών, αλλά τώρα έχει μεταβληθεί σε Ευρώπη των πολυεθνικών.

-Πιστεύετε ότι η φωνή της νεολαίας σήμερα είναι αρκετά δυνατή για να αλλάξουν κάποια πράγματα στη χώρα μας;

Η ελπίδα του μέλλοντος είναι οι νέοι μας, τα παιδιά μας, τα οποία θα έρθει κάποια στιγμή που θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων- επειδή εμείς τα κάναμε μούσκεμα τελικά -να αγωνιστούν και να αλλάξουν ορισμένα πράγματα, τα οποία έχουν τελείως χαλαρώσει. Αυτή τη στιγμή, όμως, τα παιδιά αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, όπως για παράδειγμα με την ανεργία. Δυστυχώς οι διάφοροι που διευθύνουν στα κράτη τα κοινωνικά συστήματα έχουν αρχίσει και παίρνουν τα προνόμια των εργαζομένων τα οποία είχαν κατακτήσει με αγώνες οι πρόγονοί τους.

Σήμερα για παράδειγμα δεν υπάρχει οκτάωρο, πάνε τα παιδιά να δουλέψουν και δεν υπάρχει καθορισμένος χρόνος. Υπάρχουν δυσκολίες και στον οικονομικό τομέα και στον κοινωνικό τομέα και στις σχέσεις ακόμα. Δεν υπάρχει επικοινωνία, όπως παλιά.

Εγώ πιστεύω απόλυτα στους νέους ανθρώπους. Και πιστεύω ότι δεν είναι σωστό αυτό που λέγεται ότι οι νέοι δεν είναι πολιτικοποιημένοι. Οι νέοι είναι πολιτικοποιημένοι, δεν είναι κομματικοποιήμενοι. Διότι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους μεγαλύτερους. Διότι βλέπουν ότι η ζωή έχει φτάσει σε έναν σημείο πολύ δύσκολο για τα νέα παιδιά.

-Έχετε δει την Ελλάδα να αλλάζει όλα αυτά τα χρόνια σε πολλά επίπεδα, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό. Οι αλλαγές αυτές πώς πιστεύετε ότι έχουν επηρεάσει τη νοοτροπία του Έλληνα;

Η νοοτροπία του Έλληνα δεν έχει βασικά αλλάξει. Ο ελληνικός λαός έχει ελαττώματα, αλλά έχει και πάρα πολλά προτερήματα. Είναι φιλόξενος, χαρούμενος. Έχουμε μία χώρα θαυμάσια γεμάτη ήλιο. Η νοοτροπία του κόσμου δεν έχει αλλάξει. Απλώς δεν υπάρχει η επικοινωνία η οποία υπήρχε παλαιότερα. Δεν υπάρχει το καφενείο, δεν υπάρχει η αυλή. Με την πρόοδο η οποία εξελίχθηκε σταμάτησε πλέον η επικοινωνία.

-Τι απέμεινε σήμερα από το πνεύμα της Εθνικής Αντίστασης και από τους τότε συναγωνιστές σας;

Δυστυχώς όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι αγωνιστήκανε, σιγά-σιγά φεύγουνε από τη ζωή, διότι φτάσαμε στο τέλος πλέον.

Οι γενιές αυτές του '40 ήτανε «δράκου γέννα», περάσανε μία περίοδο με πάρα πολλές δυστυχίες, με πάρα πολλούς πόνους, με πάρα πολλά προβλήματα και πείνες και αγώνες. Είχανε βέβαια και τους θριάμβους τους και τις χαρές τους. Αλλά φτάσανε πλέον στο τέλος.

Οι καινούργιοι Έλληνες, όταν ήρθε η σειρά τους να αγωνιστούν για ορισμένα πράγματα, αγωνίστηκαν αλλά στο τέλος κουράστηκαν. Φτάσανε σε ένα σημείο και υπάρχει μία χαλάρωση.

Όμως ο ελληνικός λαός έχει πάντα μέσα του κάτι το οποίο δεν το έχουν άλλοι λαοί. Στις δύσκολες περιστάσεις ο ελληνικός λαός κατά περίεργο τρόπο πάντα βρίσκεται εκεί που πρέπει, δηλαδή στις επάλξεις. Αυτό είναι γραμμένο στην ιστορία επί 3.000 χρόνια. Να σας πω ένα πρόσφατο παράδειγμα: Όταν οι Αμερικάνοι βομβαρδίζανε τη Γιουγκοσλαβία διότι θέλανε να τη διαλύσουνε και τελικά τη διέλυσαν, ο μόνος λαός ο οποίος ήταν με το μέρος του αδικημένου, δηλάδη της Γιουγκοσλαβίας, ήταν οι Έλληνες. Ολόκληρη η Ευρώπη ήταν με τους Αμερικάνους που βομβαρδίζανε και χτυπάγανε.

Επίσης ήθελα να προσθέσω το εξής. Τώρα με την καινούρια κρίση την οποία έχουμε, την οικονομική και μας βάλανε αυτό τον διεθνή οικονομικό έλεγχο έχω να πω το εξής. Ορισμένες γερμανικές εφημερίδες και μάλιστα όχι φυλλάδες, μεταχειρίστηκαν κατά περίεργο τρόπο τα ίδια λόγια για τον ελληνικό λαό τα οποία είχε πει ο διοικητής ο ναζί συνταγματάρχης, ο οποίος διέταξε τη σφαγή των Καλαβρύτων στην αναφορά του και τα οποία αποκαλύφθηκαν αργότερα. Αυτός είχε πει λοιπόν ότι θα τιμωρήσουμε αυτό το «βρωμολαό των απατεώνων, των διεφθαρμένων και τεμπέληδων, τους Έλληνες οι οποίοι τολμήσανε να πειράξουν τα νικηφόρα στρατεύματά μας» και τέτοιες βλακείες. Τα ίδια σχεδόν λόγια μεταχειρίστηκαν και αυτοί που μας βρίζουνε σήμερα στις εφημερίδες. Οι μόνοι οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν αυτό το πράγμα είναι οι γερμανοί. Γιατί όχι μόνο αφήσανε ημικατεστραμμένη τη χώρα όταν απεχώρησαν, μετά την κατάκτηση επί 3,5 χρόνια και δολοφονούσαν τον κόσμο, κάψανε 1.200 χωριά, είχαν καταστρέψει τους δρόμους, τα λιμάνια, τις σιδηροδρομικές γραμμές, τα πάντα, είχανε πάρει και το δάνειο, ενώ είχαν αναγκάσει και την ελληνική κυβέρνηση τότε να βγάλει τον αισχρό, τον κατάπτυστο αυτό νόμο, με τον οποίο λέγανε να μην τιμωρούνται οι εγκληματίες Γερμανοί, οι οποίοι είχαν κάνει εγκλήματα πολέμου στην Ελλάδα. Αυτά είναι πράγματα απαράδεκτα.

-Τι μέλλον οραματίζεστε για τη χώρα;

Πιστεύω ότι όλα θα περάσουν σιγά-σιγά. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Και εμένα η ελπίδα μου όπως και όλων αυτών που επιζούνε από τη γενιά αυτή του ‘40 που αγωνιστήκαμε για ιδανικά, όπως η ελευθερία, η ειρήνη, η δημοκρατία και για τα κοινωνικά δικαιώματα είναι η νέα γενιά. Και οι νέοι θα βρουν τρόπο να αγωνιστούν και να κρατήσουν μέσα τους βαθιά τις έννοιες, τις παραδόσεις και τα έθιμα τα ελληνικά.

*«Σε κάποιο βιβλίο του Κίπλινγκ, ή της Περλ Μπακ -δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς πότε και πού- διάβασα ότι οι γέροι Κινέζοι, όταν γεννιέται ένα καινούργιο εγγόνι τους, πηγαίνουν στο νεογέννητο και του εύχονται να ζήσει τη ζωή του σε ενδιαφέρουσες και σπουδαίες εποχές. Αυτό ακριβώς συνέβη σε μένα και τους συνομήλικούς μου Έλληνες. Ζήσαμε σε πολύ ενδιαφέρουσες και σπουδαίες εποχές…. Σε αυτά τα χρόνια, όλοι μαζί οι Έλληνες και Ελληνίδες, της λεγόμενης γενιάς του '40, ανεβάσαμε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό ψηλά και γράψαμε ιστορία»…

Με αυτά τα λόγια ξεκινά το βιβλίο του Απόστολου Σάντα, με τίτλο «Μια νύχτα στην Ακρόπολη… μνήμες από μια σπουδαία εποχή» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βιβλιόραμα.
in.gr

Απεβίωσε σε ηλικία 51 ετών η δημοσιογράφος Φοίβη Σκιάνη...


Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 51 ετών, η δημοσιογράφος Φοίβη - Άννα Σκιάνη.

"Η δημοσιογραφία χάνει έναν νέο, χαρούμενο και άξιο άνθρωπο, που είχε ... ακόμα πολλά να προσφέρει, μια ιδιαίτερα δυναμική παρουσία στην ενημέρωση, τον συνδικαλισμό και τους κοινωνικούς αγώνες", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Η Φοίβη Σκιάνη γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Ιανουαρίου του 1960 και αφού τελείωσε το Αρσάκειο Αθηνών σπούδασε ναυτιλιακά στο Λονδίνο.

Με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε με αφορμή τα Σεμινάρια Δημοσιογραφίας της ΕΣΗΕΑ το 1987. Αμέσως μετά εργάσθηκε στις εφημερίδες «Καθημερινή», «Όνομα», «Χρηματιστήριο» και «Εξπρές». Από το 1994 ήταν διορθώτρια του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση» της ΕΡΤ.

Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε στην ημερήσια εφημερίδα των Σερρών «Νέος Παρατηρητής», στην οποία κρατούσε την εβδομαδιαία πολιτική στήλη με τίτλο: «Γράμμα από την Αθήνα», καθώς και στήλη με κριτική στα media υπό τον τίτλο: «Τα παρα media της Φοίβης».

Παράκληση του συζύγου της Μάνου Αμελίδη, είναι όσοι θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη της να προσφέρουν δωρεές στη "Φλόγα", σύλλογο γονιών παιδιών με καρκίνο (Αιγίου 6-8, Γουδί. Τηλ.: 210-7485000) και στους εξής αριθμούς λογαριασμών: Εθνική: 192/480000-10, Alpha Bank: 112-00-2002-011686.

Ληστές σκότωσαν εν ψυχρώ πελάτη σούπερ μάρκετ!...


Ώρα 13.20: Νεκρός είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο πελάτης του σούπερ μάρκετ Τσάμπιον Μαρινόπουλος που βρίσκεται στη συμβολή της Ελ. Βενιζέλου με την Κορίνθου και ο οποίος λίγο νωρίτερα επιχείρησε να ... ακινητοποιήσει τους ληστές που είχαν εισβάλει στο κατάστημα.

Ο άτυχος πελάτης δέχθηκε την εν ψυχρώ επίθεση με όπλο του ενός ληστή και άφησε μπροστά στο ταμείο την τελευταία του πνοή.

Πρόκειται γιατον 59χρονο πυροσβέστη Χρήστο Μαντά πατέρα δυο παιδιών, τηλεφωνητή στον α' πυροσβεστικό σταθμό της Πάτρας και κάτοικο της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ο 59χρονος, που είχε πάει για να ψωνίσει στο κατάστημα, είδε τους δυο ληστές - οι οποίοι φορούσαν γυαλιά ηλίου και είχαν κατεβασμένες τις κουκούλες απο τις μπλούζες τους στο κεφάλι - να απειλούν την ταμια του καταστήματος, βγήκε απο το χώρο, πήγε στο πάρκιγκ όπου είχε σταθμεύσει το όχημά του και πήρε απο εκεί ένα ρόπαλο με το οποίο επιστρέφοντας επιχείρησε να τους ακινητοποιήσει. Δέχθηκε όμως την εν ψυχρώ επίθεσή τους και έπεσε νεκρός απο τους τρεις πυροβολισμούς που εξαπέλυσε εναντίον του ο ένας εκ των ληστών.

Οι δράστες αμέσως μετά βγήκαν από το κατάστημα και ετράπησαν σε φυγή πεζοί προς την Ελ. Βενιζέλου. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους ενώ για την ώρα παραμένει άγνωστο αν και πόσα χρήματα πήραν τελικά απο το ταμείο του σούπερ μάρκετ.

Επί τόπου έχει σπεύσει ισχυρή αστυνομική δύναμη που όμως προπηλακίστηκε από τους υπόλοιπους πελάτες του καταστήματος που είδαν σοκαρισμένοι τη σκηνή της δολοφονίας να εξελισσεται μπροστά στα μάτια τους. Άπαντες διαμαρτύρονται για την αύξηση της εγκληματικότητας.

Ώρα 13.00: Αιματηρή κατάληξη είχε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ληστεία που σημειώθηκε πριν απο λίγο στο σουπερ μάρκετ Τσάμπιον Μαρινόπουλος στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Κορίνθου.

Πιθανότατα οι δράστες πυροβόλησαν έναν πελάτη του καταστήματος που προσπάθησε να τους απωθήσει.
thebest.gr

Συμφωνία (;) Ελλάδας – Βερολίνου για επιμήκυνση χρέους με την στήριξη της Ουάσιγκτον...


Η εφημερίδα Real News σε σημερινό θέμα της αναφέρεται σε συμφωνία που «κλείδωσε» για το ελληνικό χρέος ανάμεσα σε Ουάσινγκτον, Βερολίνο και Βρυξέλλες που προωθούν επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής για το σύνολο των ομολόγων.

Σύμφωνα με την ... εφημερίδα φαίνεται να υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε Αθήνα και Βερολίνο για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής για τουλάχιστον 5 χρόνια, κάτι με το οποίο φέρεται να συμφωνεί και η Ουάσιγκτον που έχει ανάψει «πράσινο φως» σε μια τέτοια εξέλιξη. Οι διαβουλεύσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Αμερικανό πρόεδρο έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι επαφές με τους κατόχους ελληνικών ομολόγων.

Ο σχεδιασμός της ήπιας αναδιάρθρωσης αναμένεται να αποφασιστεί μεταξύ Ιουνίου (πραγματοποιείται η κρίσιμη σύνοδος κορυφής του Ιουνίου) και τέλους Οκτωβρίου ( λήγει η θητεία του νυν διοικητή της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ). Η συμφωνία θα προβλέπει συναινετικό διακανονισμό με τους ιδιώτες-επενδυτές, ώστε να μην κερδίσουν από μια τέτοια εξέλιξη οι κάτοχοι ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) και δικαιωθούν όσοι κερδοσκόπησαν σε βάρος της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το εν λόγω εγχείρημα θα περιγράφεται ως ανασχεδιασμός (reprofiling), έκφραση που εισήγαγε ο Τζόρτζ Σόρος, ο οποίος πρόσφατα συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.
newscode.gr

Δραματική εγκύκλιος για να μη σηκώνει ο κόσμος τα λεφτά...


Δύο φορές μέχρι τώρα, ένα email κατάφερε να δημιουργήσει πανικό στην ελληνική κοινωνία, να ενεργοποιήσει τις διωκτικές αρχές, εγχώριες και διεθνείς, να αναστατώσει τις τράπεζες και την κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσουν την ανεξέλεγκτη φημολογία.

Το τελευταίο ζήτημα λέγεται... αναδιάρθρωση του χρέους, είτε με τη μέθοδο της επιμήκυνσης είτε με αυτή του «κουρέματος», δηλαδή της διαγραφής μέρους της αξίας των ελληνικών ομολόγων, με επιπτώσεις για όσους κατέχουν κρατικά ομόλογα και κυρίως για τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το σενάριο αυτό συντηρείται τις τελευταίες εβδομάδες με συνεχείς δηλώσεις Γερμανών παραγόντων και δημοσιεύματα σε γερμανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας ένα αδιάκοπο αλαλούμ στους πανταχόθεν βαλλόμενους Ελληνες πολίτες.

Το αποτέλεσμα, όπως δείχνουν και τα επίσημα στοιχεία, είναι μέσα στο α’ τετράμηνο του 2011 να συνεχιστεί η μείωση των καταθέσεων κατά 15 δισ. ευρώ περίπου, φαινόμενο που παρουσιάζει έξαρση όταν η φημολογία κορυφώνεται.
protothema

Ενας οδικός χάρτης με αδιέξοδα...


Συνθλίβεται στις διαφωνίες υπουργών για τα μέτρα, την αμφισβήτηση της τρόικας για τα προσδοκώμενα έσοδα και την... οσμή ανασχηματισμού του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Η κάθοδος της τρόικας, η οποία ... επαναπροσδιορίστηκε για την προσεχή Τρίτη ώστε να μην έρθουν τα στελέχη της αντιμέτωπα με τις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς, γίνεται μέσα σε κλίμα έντονης ρευστότητας για τα εισπρακτικά μέτρα αξίας τουλάχιστον 26 δισ. ευρώ που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση φέτος, και τα επόμενα χρόνια, και το πακέτο των αποκρατικοποιήσεων.

Το πρόσφατο παράδειγμα της δημόσιας τριβής μεταξύ της Τίνας Μπιρμπίλη και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι η κορυφή του παγόβουνου, αναφέρουν αρμόδια στελέχη. Κάνουν λόγο για εντεινόμενους διαξιφισμούς υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων με αφορμή τις ακριβείς λεπτομέρειες του νέου πακέτου αλλά και την πορεία του κυβερνητικού έργου που εμφανίζει πλέον έντονα σημάδια κόπωσης.

*Τα 3 δισ. ευρώ εισπρακτικών μέτρων του 2011 μπορεί να... αβγατίσουν, φτάνοντας τα 6 δισ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, παρά τις επίσημες διαβεβαιώσεις πως οι αστοχίες του 2010 θα καλυφθούν με μέτρα 3 δισ. ευρώ το 2011, η αλήθεια είναι διαφορετική. Ο λόγος είναι ότι ένα από τα όπλα της κυβέρνησης στην εξεύρεση του συγκεκριμένου ποσού είναι μάλλον... άσφαιρο. Πρόκειται για την παρακράτηση κάθε μήνα του 1/14 των πιστώσεων των υπουργείων (περί τα 3 δισ. ευρώ), που έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο. Απ' ό,τι φαίνεται, η τρόικα θεωρεί το συγκεκριμένο ποσό δεδομένο και δεν θα το δεχθεί ως «γιατρικό» των αστοχιών. Ετσι, το πρόβλημα μεγαλώνει, αφού σε αυτό προστίθενται και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των δημόσιων φορέων που πρέπει να εξυπηρετηθούν.

*Τα μέτρα του 2011. Δεν έχουν τεθεί σε ισχύ μια σειρά από παρεμβάσεις που περιλαμβάνει για φέτος το μνημόνιο. Είναι η επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων στα οικογενειακά επιδόματα, τα πρόστιμα διατήρησης αυθαιρέτων, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, η επιβολή «πράσινων» φόρων σε εταιρείες και βέβαια η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Ολα τα παραπάνω έχουν ήδη συμφωνηθεί και βρίσκονται εκτός του νέου «πακέτου». Το ίδιο ισχύει και για το ενιαίο (ή δίκαιο όπως πλέον ονομάζεται από την κυβέρνηση) μισθολόγιο. Δεν έχουν όμως ακόμη εφαρμοστεί, γιατί συνάντησαν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις (π.χ. επιδόματα) ή τεχνικά προβλήματα (π.χ. πετρέλαιο θέρμανσης). Αναμένεται να διαδραματίσουν τον ρόλο του μπαλαντέρ: Αν οι ανάγκες είναι μεγάλες και δεν βρεθεί άλλη, κοινωνικά δικαιότερη, λύση (π.χ. πάταξη φοροδιαφυγής - σπατάλης), τότε μαζί με τη νέα περικοπή των δημόσιων επενδύσεων (από τα 8,5 δισ. ευρώ σήμερα) θα τροφοδοτήσουν τη μείωση του ελλείμματος.

*Τα εισπρακτικά μέτρα των 23 δισ. ευρώ για την περίοδο 2012-2015. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ίδιες δυσκολίες κάλυψης των φετινών αναγκών υπάρχουν και για τα επόμενα χρόνια. Οι αρμόδιοι υπουργοί και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη θέτουν «κόκκινες γραμμές» στο ύψος των περικοπών. Οι εκπρόσωποι της τρόικας, από την πλευρά τους, αμφισβητούν την απόδοση των παρεμβάσεων σε φοροδιαφυγή και σπατάλη με βάση την κακή εμπειρία του παρελθόντος.
«Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν», επισήμαινε αρμόδιο στέλεχος, λέγοντας ότι οι πηγές εύρεσης των χρημάτων θα είναι οι ίδιες με αυτές του 2011. Ετσι, όσο θα αυξάνεται η δυσκολία τόσο θα πηγαίνει το «μαχαίρι» πιο βαθιά σε μισθολόγιο, αριθμό υπαλλήλων και κοινωνικό κράτος.

Αυτό που επιχειρείται είναι να κερδηθεί χρόνος: Να συμφωνήσει η τρόικα στην αποσαφήνιση μόνο των μέτρων του 2011-2012. Για τα υπόλοιπα να ακολουθηθεί το πρότυπο του μνημονίου. Δηλαδή να προσδιοριστούν οι τομείς περικοπών και οι ετήσιοι στόχοι, ενώ τα ακριβή μέτρα να εξειδικευθούν τον επόμενο χρόνο. Η λύση αυτή θα «αποσυμπιέσει», λένε οι υποστηρικτές της, τις έντονες εσωκομματικές διαμάχες και θα κάνει το πρόγραμμα κοινωνικά ανεκτό. Είναι όμως πολύ αμφίβολο αν θα «περάσει» από την τρόικα που θέλει σαφείς δεσμεύσεις εδώ και τώρα.

*Ανάλογη είναι και η εικόνα στο πεδίο των 50 δισ. ευρώ των αποκρατικοποιήσεων. Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι δεν είναι υποχρεωμένη να τα βρει έως το 2015, αλλά οι επιτηρητές επιμένουν. Επίσης ζητούν αναλυτικό σχέδιο, το οποίο δεν υπάρχει, όπως άλλωστε και οι λίστες ακινήτων. Την ίδια στιγμή το παράδειγμα της ΔΕΗ η οποία γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται να επαναληφθεί σε κάθε σχέδιο αποκρατικοποίησης. Εκφράζονται επίσης φόβοι για ενδεχόμενη κακή πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς τα επόμενα χρόνια, η οποία θα ανάγκαζε τη χώρα να πωλήσει έναντι χαμηλού τιμήματος περιουσιακά στοιχεία που θα της απέφεραν στο μέλλον υψηλότερα έσοδα.

*Κυβερνητικοί παράγοντες εξηγούν ότι το κλίμα χειροτερεύει και από τα σενάρια ανασχηματισμού-αναδόμησης του επιτελείου ή ακόμη και εκλογών, αφού καθιστά νευρικό το υπουργικό σχήμα και εντείνει τις εσωκομματικές αντιδράσεις. Εκτιμούν ότι η λύση που τώρα φαίνεται να προωθείται για να «κλείσουν» τα μέτρα είναι η άσκηση πίεσης από την ίδια την τρόικα.

Την Τρίτη, όταν θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις, με αρχή από το υπουργείο Οικονομικών, ο οδικός χάρτης δεν θα είναι έτοιμος. Εκτιμάται όμως ότι οι ενδοκυβερνητικές αντιρρήσεις μπροστά στους επιτηρητές θα είναι μικρότερες από αυτές που εκφράζονται στις κατ' ιδίαν συναντήσεις μεταξύ των στελεχών εντός του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, πρώτο δείγμα γραφής υπάρχει ήδη. Ο λόγος για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης το οποίο έπρεπε να σταλεί έως σήμερα στις Βρυξέλλες. Περιγράφει -σε αδρές γραμμές- τα μέτρα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια. Αποτελεί -λένε αρμόδια στελέχη- μία άσκηση επί χάρτου. Αναμένεται να αλλάξει εκ νέου σε συνεργασία με την τρόικα όσο θα εξειδικεύεται το μεσοπρόθεσμο πακέτο μέτρων.
enet.gr

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν πολιτική "βόμβα" τον Γ. Καμίνη και ζητούν παρέμβαση Μαξίμου...

Γράφει ο Σεραφείμ Κοτρώτσος

Έντονο προβληματισμό προκαλούν στην κυβέρνηση οι πρώτοι μήνες του Γιώργου Καμίνη στη δημαρχία της Αθήνας, καθώς όλοι οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ δημοτικοί σύμβουλοι μεταφέρουν "τέρατα και σημεία" για το... "στυλ διοίκησης" του πρώην Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς και για το "περιβάλλον" που έχει δημιουργηθεί γύρω του. Σύμφωνα με πληροφορίες της anatropi2020 ο προβληματισμός αυτός έχει μεταφερθεί και στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη -ο οποίος θεωρείται ότι επηρρεάζει περισσότερο τον δήμαρχο Αθηναίων, δεδομένου πως υπήρξε δική του πρόταση κοινής υποψηφιότητας με το ΠΑΣΟΚ.
Το ποτήρι ξεχείλισε με την απόφαση της δημοτικής αρχής να μην μεταδοθούν οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης από τον 9,84 (κάτι που συνηηθιζόταν), καθώς και η -κυριολεκτικά αστεία και αδικαιολόγητη- απόφαση να μην ακούγεται η ευχή "Χριστός Ανέστη" και να αντικατασταθεί με το "Χρόνια Πολλά" -κάτι, όμως, που συνηθίζουν και τα στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς (π.χ ο Φώτης Μαργαρίτης μετά βίας είχε "Χριστός Ανέστη" σε εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, δηλώνοντας πως το "Χρόνια Πολλά" είναι ισχυρότερο και"αφορά τους πάντες")...

Η απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής εξόργισε και τον Αρχιεπίσκοπο (όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του και το ¨"Πρώτο Θέμα") Ιερώνυμο, ο οποίος μετέφερε την δυσφορία του στην υπουργό Παιδείας 'Αννα Διαμαντοπούλου, ενώ έδωσε εντολή στον παλαιό του φίλο και επικοινωνιακό του σύμβουλο Γιώργο Σεφερτζή να μεταφέρει την αντίδρασή του σε επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο κ. Σεφερτζής υπήρξε΄, μέχρι πρότινος, στενός συνεργάτης του πρώην δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη και άτυπος επικεφαλής στον 9,84, όπου, μάλιστα, παραινέβαινε σχεδόν καθημερινά ως πολιτικός σχολιαστής.
Αξίζει, μάλιστα, να επισημανθεί πως οι εργαζόμενοι στον 9,84 που ενημερώθηκαν πρόσφατα πως οι συμβάσεις που είχαν με τον ραδιοφωνικό σταθμό περικόπτονται από 50-100%(!), ετοιμάζονται για αγωγές μέσω του δικηγόρου και πρώην προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου ( ο οποίος θα αναγκαστεί να δυσαρεστήσει τον παλαιό του "σύντροφο" Φώτη Κουβέλη).
Η επόμενη σύγκρουση των δημοτικών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Καμίνη αναμένετα
να είναι η υπόθεση του Αγίου Παντελεήμονα αφού, όπως αποκαλύπτει και το "Παρόν", ΄συνεργάτες του δημάρχου προωθούν σχέδιο δημιουργίας γειτονιάς μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή Πατησίων και Αγίου Παντελεήμονα, κατά τα πρότυπα προαστίου των Βρυξελλών, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι αλλοδαποί της βελγικής πρωτεύουσας.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασαν, ήδη, "ραβασάκια" από στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο δήμο Αθηναίων, πως εάν δεν γίνει προσπάθεια να ανακοπούν οι ακραίες ενέργειες του νέου δημάρχου "το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να βρεθεί προ ενός πολιτικού και επικοινωνιακού φιάσκου τύπου Καραχασάν".
anatropi2020.blogspot

Δήλωση Βορίδη: Ο Μεϊμαράκης είναι εκτεθειμένος. Εγώ στηρίζω τον Καρατζαφέρη ...



Σκληρή απάντηση δίνει ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης, σε όσους προσπάθησαν να τον εμφανίσουν ότι διαφοροποιείται στο θέμα του Μεϊμαράκη, από την ‘γραμμή» του Γιώργου Καρατζαφέρη. Σε αποκλειστική δήλωση ο... κ. Βορίδης, αφού επισημαίνει ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας, βρίσκεται εκτεθειμένος στην κοινή γνώμη, τονίζει ότι: «όλοι οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. στηρίζουν τον πρόεδρο του κόμματος Το πλήρες κείμενο της δηλώσεως Βορίδη έχει ως εξής.

«Ουδεμία διαφοροποίηση υπάρχει από τη θέση του ΛΑ.Ο.Σ. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Μεϊμαράκης βρίσκεται εκτεθειμένος. Στα πλαίσια αυτά δείχνει μια ακατανόητη αγωνία να υπερασπιστεί τον εαυτό του και επικαλείται μια ιδιωτική συνομιλία με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., την οποία εν συνεχεία ο κ. Καρατζαφέρης, κατηγορηματικά αρνήθηκε. Όπως είναι γνωστό το βάρος της αποδείξεως ενός γεγονότος το έχει αυτός που το επικαλείται.

Επειδή, μια ιδιωτική συνομιλία από τη στιγμή που διαψεύδεται το περιεχόμενό της από την μία πλευρά, δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί, ο κ. Μεϊμαράκης, παραμένει εκτεθειμένος. Επιπροσθέτως, σ’ αυτό δεν θα πρέπει να υπάρχει οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας ή μικροπολιτικού παιχνιδιού. Όλοι οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., ειδικώς σ’ αυτό το θέμα, στηρίζουμε απολύτως και χωρίς οιανδήποτε απόχρωση την θέση του προέδρου μας».
parapolitika.gr