31.10.11

«Καταδικάζουν» τα κόμματα τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου...


Εκτός από τους εσωκομματικούς τριγμούς, η κυβέρνηση αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με τα ομαδικά πυρά των υπόλοιπων κομμάτων την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή, όπου αναμένεται να ... συζητηθούν τα αποτελέσματα της συμφωνίας για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη συμφωνία στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, το ΚΚΕ κάνει λόγο για ελεγχόμενη χρεοκοπία, που θα επιβάλλει ακόμα μεγαλύτερες θυσίες για την επιτυχία της. Το Κομμουνιστικό Κόμμα ισχυρίζεται ότι το σχέδιο κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν εξαρχής να πληρώσει ο λαός για να μειωθούν οι ζημιές των μονοπωλίων και να θωρακιστούν τα κέρδη τους.

Επιδιώκουν «να φορτώσουν την κρίση και την χρεοκοπία τους στο λαό που δεν ευθύνεται. Για να σπάσουν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα τον φαύλο κύκλο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας πρέπει να απορρίψουν τα ιδεολογήματα των αστικών κομμάτων, πρέπει ο λαός να αντεπιτεθεί για τη δική του εξουσία», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ο ΣΥΝ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι η απόφαση της τελευταίας συνόδου κορυφής θα βαθύνει την ύφεση αφού βασίζεται στην επιβολή μιας άγριας λιτότητας διαρκείας για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

«Δεν συνιστά μια συνολική βιώσιμη λύση για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα οδηγήσει στην επέκταση της κρίσης στο σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Σχετικά με τα ταμεία, η θέση του ΣΥΝ είναι πως αυτά θα έπρεπε να εξαιρεθούν από το κούρεμα καθώς δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο με τους ιδιώτες επενδυτές .

Ο ΛΑ.Ο.Σ. αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου δεν θα είναι η τελευταία και ότι «η ανασφαλής Ευρώπη εφευρίσκει τρόπους να μας πιέζει και περισσότερο».

Η ΔΗΜ.ΑΡ. υποστηρίζει ότι μετά τη συμφωνία η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο βαθειάς ύφεσης και σκληρής λιτότητας και, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι υπάρχει «επείγουσα ανάγκη να αποτραπεί η διάλυση της κοινωνικής συνοχής, να υπάρξουν πραγματικά μέτρα ανάπτυξης, αλλά και αποτελεσματικά μέτρα για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα».

Τέλος, η Δημοκρατική Αριστερά ζητεί να διασφαλιστεί κατά προτεραιότητα η ικανότητα των ασφαλιστικών ταμείων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Η ΔΗ.ΣΥ. επισημαίνει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια ανοχής. «Τα μεγάλα λόγια και οι κούφιες υποσχέσεις δεν αρκούν. Χρειάζονται αποφάσεις και πράξεις», αναφέρει η Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ ζητεί επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ώστε «να δημιουργηθούν συνθήκες προσέλκυσης νέων ιδιωτικών επενδύσεων, που θα δώσουν δουλειά στο 1 εκατ. των ανέργων».
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: