30.8.11

Α. Παπαρήγα: Είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών ...


«Το ΚΚΕ είναι σήμερα πανέτοιμο να στηρίξει τους αγώνες των εκπαιδευτικών, κυρίως για την αντιμετώπιση οξυμένων προβλημάτων, που έχουν σχέση με την χρηματοδότηση των αναγκών της Παιδείας», δήλωσε η ... γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τη ΔΟΕ

Ακόμη, η κ. Παπαρήγα σημείωσε πως το ΚΚΕ θα συμβάλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολείων και υπογράμμισε ότι θα αγωνιστεί «για μαζικούς διορισμούς μόνιμων δασκάλων» και «μισθούς ανθρώπινους», χαρακτηρίζοντας «αίσχος» την κατάσταση με τους ωρομίσθιους και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

«Πάνω απ’ όλα πρέπει να αγωνιστούμε για να μην εξελιχθεί το σχολείο σε ένα σχολείο της αγοράς, όπου στο επίπεδο του ίδιου δήμου θα υπάρχουν δημόσια σχολεία πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας», πρόσθεσε.

«Οπωσδήποτε πρέπει να αποτρέψουμε μια σειρά άμεσων μέτρων της κυβέρνησης που περνάνε στο χώρο της δημοτικής Παιδείας», τόνισε η κ. Παπαρήγα και, όπως είπε, κάτι που πρέπει επίσης να αποτραπεί είναι «το να περάσει στην πράξη πλήρως το σχολείο στη λειτουργία του δήμου».
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: