31.8.11

Υπάλληλος ο εγκέφαλος της κλοπής του χρηματοκιβωτίου στο νοσοκομείο Αιγίου - Παραπέμπεται σε απόλυση ...


Ένας υπάλληλος του Νοσοκομείου Αιγίου παραπέμπεται με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης και σε άλλους 6 καταλογίζονται ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα που βρίσκεται στα χέρια της διοίκησης του Νοσοκομείου Αιγίου. Σε αυτό το... συμπέρασμα κατέληξαν στο πόρισμά τους οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεώρησης του Υπουργείου Υγείας, που σχετίζεται με την υπόθεση της κλοπής του χρηματοκιβωτίου την 1η Ιουλίου.

Όπως δήλωσε ο απερχόμενος διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημήτρης Κοσμόπουλος, από το πόρισμα που είναι περίπου 300 σελίδων, καταλογίζονται ευθύνες σε 7 συνολικά άτομα, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ενδέχεται να προκύπτουν κατηγορίες για παράβασης καθήκοντος, με τουλάχιστον έναν από τους κατηγορούμενους να αντιμετωπίζει την ποινή της απόλυσης.

Οι παράνομες δραστηριότητες έχουν και βάθος χρόνου και διάφορες προεκτάσεις. Στους υπόλοιπους 6 υπαλλήλους χρεώνονται παρατυπίες και παραβλέψεις στις οποίες όμως βασίστηκε η διαχρονική εκμετάλευση των οικονομικών του νοσοκομείου. Σε ορισμένους από αυτούς οι ελεγκτές προτείνουν ως τιμωρία, την παρακράτηση των αποδοχών τους, τουλάχιστον για ένα μήνα.

Εντοπίστηκαν επίσης, πέραν των 96.000 ευρώ που έκαναν φτερά από το χρηματοκιβώτιο, και τιμολόγια που αφορούσαν υλικά και προμήθειες τα οποία ποτέ δεν είχαν μπει στο νοσοκομείο.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: