31.5.11

Νεκρός ο ανταποκριτής ιταλικού πρακτορείου που αγνοείτο στο Πακιστάν...


Νεκρός βρέθηκε ο ανταποκριτής στο Πακιστάν του ιταλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Adnkronos International (AKI) Σάγιεντ Σαλίμ Σαχζάντ, που είχε εξαφανιστεί από την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε σήμερα το... πρακτορείο, για το οποίο εργαζόταν.
Η σορός του δημοσιογράφου βρέθηκε από την αστυνομία κοντά στο αυτοκίνητό του, σε μια περιοχή περίπου 150 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ.

Όπως είχε μεταδώσει χθες, Δευτέρα, το πρακτορείο AKI, υπήρχαν φόβοι για απαγωγή του δημοσιογράφου καθώς δεν είχε δώσει σημάδια ζωής και ενώ τον περίμεναν για τηλεοπτική συνέντευξη. Τους φόβους αυτούς ενίσχυσε και το γεγονός ότι ο Σαχζάντ είχε πέσει και παλαιότερα θύμα απαγωγής και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2006 όταν μαχητές των ταλιμπάν τον είχαν απαγάγει σε έδαφος του Αφγανιστάν με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Φαίνεται ότι ο δημοσιογράφος «προκαλούσε» μέσω της δουλειάς του καθώς, όπως αναφέρει η πακιστανική εφημερίδα Dawn, ο είχε ισχυριστεί τη σύνδεση του πακιστανικού Πολεμικού Ναυτικού και της αλ Κάιντα, μέσα από πρόσφατο άρθρο του για τον ιστότοπο Asia Times Online.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: