31.5.11

Νέο ραντεβού των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα...



Δυναμικό παρών στην πλατεία Συντάγματος έδωσαν την Δευτέρα, για έκτη συνεχόμενη μέρα πάνω από 10.000 Αγανακτισμένοι πολίτες, διαμαρτυρόμενοι κατά των μέτρων λιτότητας και της κυβερνητικής πολιτικής (δείτε Live video).

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Πάρτε το... μνημόνιο και φύγετε από εδώ» και κρατώντας όχι μόνο ελληνικές αλλά και ισπανικές και αιγυπτιακές σημαίες, οι διαδηλωτές έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις τους, οι Αγανακτισμένοι έχουν δώσει νέο ραντεβού στο Σύνταγμα στις 6 το απόγευμα της Τρίτης.

Πάντως, αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν έφυγαν στιγμή από το Σύνταγμα και πέρασαν το βράδυ στις σκηνές που έχουν στήσει στην πλατεία. Οι διαδηλωτές έχουν συγκροτήσει ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης, ιατρείο, αλλά και ομάδες περιφρούρησης, προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ, στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια, οι πανεπιστημιακοί θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή συγκέντρωση υπέρ των Αγανακτισμένων, με την συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η πρόσκληση στην εκδήλωση απευθύνεται σε κάθε πολίτη που θέλει να διατρανώσει την αντίθεσή του στην υποτέλεια της ελληνική κοινωνίας και την απαξίωση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Θεοδόσης Πελεγρίνης και ο Μίκης Θεοδωράκης. Παράλληλα, θα μιλήσουν και οι καθηγητές Γιώργος Κασιμάτης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νότης Μαριάς, Κώστας Μπέης και Κώστας Χρυσόγονος.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: