31.3.11

Κόντρα Μανώλη- Πετσάλνικου στη βουλή


Αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του γραμματέα συνδικαλιστικού της ΝΔ Γιάννη Μανώλη και του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, με αφορμή οξεία φραστική επίθεση του κ. Μανώλη κατά του προέδρου.
Αιτία ήταν οι εκλογές του σωματείου των υπαλλήλων της Βουλής που έγιναν χθες και στις οποίες πρώτευσε με 502 ψήφους και...

εξασφαλίζοντας 4 έδρες η Ενωτική Κίνηση, στην οποία συνασπίζονται συνδικαλιστές προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Δεύτερη ήλθε με 405 ψήφους, εξασφαλίζοντας 3 έδρες, η προσκείμενη στη ΝΔ Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση, ενώ τρίτοι, με 125 ψήφους και χωρίς έδρα, ήρθαν οι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ "Εργαζόμενοι εν Δράσει".

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο κ. Μανώλης καταγγέλλει ευθέως εκφοβισμό και νοθεία και επιρρίπτοντας την ευθύνη στον ίδιο.

Σημειώνει ότι τρεις από τους υποψηφίους της ΔΑΚ για λόγους εκφοβισμού μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ ένας από αυτούς «υποκύπτοντας στους εκβιασμούς έφυγε από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚ και εντάχθηκε στο κυβερνητικό ψηφοδέλτιο».

Ακόμη καταγγέλλει ότι ψήφισαν παρανόμως 74 ειδικοί φρουροί πενταετούς θητείας της Βουλής, αν και δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον οι μόνιμοι υπάλληλοι και οι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Εκτός αυτού ο κ. Μανώλης καταγγέλλει, ότι σε περισσότερα από είκοσι ψηφοδέλτια της κυβερνητικής παράταξης αντί του σταυρού, που προβλέπει ο νόμος υπήρχε κύκλος, άρα κατά τον ίδιο ήταν άκυρα.

Κλείνοντας ο πρώην βουλευτής, αποδίδει στην κυβέρνηση πρόθεση ελέγχου του Συλλόγου της Βουλής, ενώ καταγγέλλει, ανεβάζοντας τους τόνους, ότι «στο ναό της Δημοκρατίας οι εκλογές κρίνονται από εκβιασμούς, νοθείες και αντιδημοκρατικές μεθόδους».

Κύκλοι του γραφείου του προέδρου της Βουλής σχολιάζοντας χαρακτήριζαν «κωμική» την επιστολή του κ. Μανώλη, ενώ επεσήμαιναν ότι οι εκλογές, τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν διεξάγει ο πρόεδρος, έγιναν παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.

Εκτός αυτού, συνέχιζαν, για όποια ζητήματα ή ενστάσεις αρμόδια είναι τα δικαστήρια, όπου μπορούν να προσφύγουν οι ενδιαφερόμενοι, ενώ κατέληξε γνωστοποιώντας ότι ο πρόεδρος της Βουλής θα καλέσει τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ για να του επισημάνει την «απαιτούμενη σοβαρότητα που πρέπει να επιδεικνύουν κάποιοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: