31.3.11

Παραδέχτηκε ότι μίλησε με Δαλούκα!...

gazzetta
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, ο Νίκος Πατέρας παραδέχτηκε στον εισαγγελέα Κ.Σιμιτζόγλου ότι συνομίλησε δύο φορές τηλεφωνικά με τον Δαλούκα πριν και μετά το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός! Τι ζήτησε, τι εξελίξεις προκύπτουν.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η... εφημερίδα Sportday, στην πρόσφατη κατάθεση του Νίκου Πατέρα στον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού παραδέχτηκε ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον διαιτητή Δαλούκα και πριν και μετά το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός.

Την πρώτη φορά για να εξασφαλίσει ότι ο διαιτητής του αγώνα δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα του και τη δεύτερη για τον επιπλήξει επειδή στο δεύτερο ημίχρονο θεώρησε ότι σφύριζε 70% υπέρ του Άρη.

Εάν ο Πατέρας δεν διαψεύσει - όπως δεν έχει κάνει ο εισαγγελέας Σιμιτζόγλου σύμφωνα με την εφημερίδα – τα όσα αποκαλύπτει στο σημερινό δημοσίευμά της η Sportday, τότε τα παραπάνω γεννούν αρκετά ερωτήματα. Διότι αν μη τι άλλο, είναι η πρώτη φορά που το όνομα του τότε προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εμπλέκεται επίσημα στο σκάνδαλο κασέτα-gate και αφ' ετέρου κανένας πρόεδρος ομάδας δεν νομιμοποιείται να συνομιλεί τηλεφωνικά με διαιτητές.

Η πίεση και οι εξελίξεις

Ως συμπέρασμα - και μόνο - μπορεί να εκληφθεί ότι ο Πατέρας ενδέχεται να ισχυρίστηκε ότι το τηλεφώνημα έγινε προκειμένου να προστατεύσει την ομάδα του, επειδή είχε γνώση των όσων ακούγεται να λέει ο Αχιλλέας Μπέος στην μία από τις δύο κασέτες, περί... 52-48 και τα σπόρια στον Άρη. Παρ' όλα αυτά, ακόμα κι αν μια συνομιλία με διαιτητή δεν εμπεριέχει πάντα κάτι επιλήψιμο, δεν παύει να είναι μια πράξη που δεν εμπεριέχεται στους... ποδοσφαιρικούς κανόνες διότι, στην καλύτερη περίπτωση, ασκεί ψυχολογική πίεση προς έναν ρέφερι.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό το νέο στοιχείο, εφόσον μάλιστα αποδειχθεί ότι συνέβη, ανατρέπει την κατάθεση Δαλούκα που είχε καταθέσει ότι δεν μίλησε με κανέναν...

Ο ρόλος του Δαλούκα και οι απαντήσεις του


Το gazzetta.gr έψαξε το θέμα και το διασταύρωσε, επιβεβαιώνοντας ότι τα τηλεφωνήματα έγιναν! Ωστόσο έχει μεγάλη σημασία τι απάντησε ο Δαλούκας στον Πατέρα, ειδικά στο δεύτερο τηλεφώνημα, μετά δηλαδή τον αγώνα του Αρη με τον Παναθηναϊκό. Ηδη ο Δαλούκας σε πρώτη φάση έχει αρνηθεί ότι συνομίλησε με τον Πατέρα ή άλλους, κάτι που πλέον καταρρίπτεται, ενώ πλέον πρέπει να βγει στην επιφάνεια τι απάντησε ο πρώην διεθνής διαιτητής. Επειδή εκεί είναι η ουσία του επίμαχου τηλεφωνήματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: