31.1.11

Έρχονται "λουκέτα" σε τρία πανεπιστήμια ...


Μεγαλώνει το κύμα των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, φέρνοντας όλο και περισσότερα ΑΕΙ και ΤΕΙ αντιμέτωπα με το "λουκέτο". Η έλλειψη πόρων έχει αναγκάσει πολλές σχολές να είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε αναστολή των μαθημάτων. Προβλήματα όμως ... αντιμετωπίζουν και ορισμένα ιδρύματα όσον αφορά την στέγαση και σίτιση των φοιτητών με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Διήμερη αναστολή της λειτουργίας του, την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη (7 και 8 Φεβρουαρίου) αποφάσισε το Συμβούλιο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασε σήμερα, σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας δεν εγκρίνει μέχρι την Παρασκευή το χρηματικό ποσό για τις πληρωμές του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού του Ιδρύματος.

Η αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙΘ αναμένεται να επηρεάσει τον δεύτερο κύκλο εξεταστικής που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙΘ συνεχίζει την επίσχεση εργασίας του για δεύτερη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙΘ, Παύλο Καρακολτσίδη, από την επίσχεση εργασίας προκλήθηκαν ήδη ακυρώσεις εξετάσεων σε πολλά μαθήματα και έκλεισαν τμήματα, καθώς το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελεί το 75% του συνολικού εκπαιδευτικού προσωπικού του ιδρύματος (περίπου 1.000 άτομα).

Η διοίκηση του ΤΕΙΘ έχει ήδη ενημερώσει με επιστολές το Υπουργείο Παιδείας για την ανάγκη έγκρισης κονδυλίου για την καταβολή των δεδουλευμένων του έκτακτου προσωπικού (από την 1η Οκτωβρίου του 2010), που ανέρχεται στο ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Με ομόφωνο ψήφισμά της η Σύγκλητος του Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοινώνει ότι από το Φλεβάρη αναστέλλεται η λειτουργία του Πανεπιστήμιου αν το Υπουργείο επιμείνει στη λογική των περικοπών.

Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Χωρίς νερό και θέρμανση κινδυνεύουν να μείνουν οι φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου που διαμένουν σε ξενοδοχεία της πόλης, καθώς οι ξενοδόχοι διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν πληρωθεί τα μισθώματα 4 μηνών. Τα μισθώματα αφορούν υποχρεώσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου και όχι στο μερίδιο των φοιτητών (90 ευρώ έκαστος) που έχει καταβληθεί κανονικά στους ξενοδόχους.
www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: