31.1.11

Από την Τρίτη το «χαράτσι» στα εισιτήρια...


Από αύριο, Τρίτη, τίθενται σε εφαρμογή οι αυξήσεις στα εισιτήρια για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

Ειδικότερα το ενιαίο εισιτήριο για χρήση σε όλα τα μέσα θα κοστίζει 1,40€, έναντι 1 ευρώ σήμερα, ενώ δημιουργείται εισιτήριο για χρήση σε μία διαδρομή και με μόνο... ένα μέσο από τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, με κόστος 1,2 ευρώ.

Η τιμή της ενιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών (που κοστίζει σήμερα 35 ευρώ) αναπροσαρμόζεται στα 45 ευρώ, ενώ καταργούνται οι κάρτες για αποκλειστική χρήση του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του μετρό, οι οποίες κόστιζαν μέχρι σήμερα 25 και 30 ευρώ αντίστοιχα.

Ακόμη, οι άνεργοι δεν θα έχουν δικαίωμα χρήσης μειωμένου εισιτηρίου ή κάρτας, ενώ το "μισό" εισιτήριο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνω των 65 ετών, καθώς και μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και μέλη πολυτεκνικών οικογενειών, ενώ δωρεάν μετακινήσεις προβλέπονται για τα ΑμεΑ και τους φαντάρους.

Όσοι έχουν παλιά εισιτήρια, θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν έως τις 14 Ιανουαρίου. Από την Τρίτη 15 Ιανουαρίου και μέχρι την 1η Απριλίου τα παλαιά εισιτήρια θα ανταλλάσσονται με ισόποσης αξίας νέα εισιτήρια.

Η ανταλλαγή θα γίνεται στα παρακάτω σημεία:

* * Στα γραφεία του ΟΑΣΑ, Μετσόβου 25, στο ισόγειο του κτηρίου, 08.00 έως 13.30.
* * Στους σταθμούς του μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο τις ίδιες ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΑΣΑ. (185) και να επισκεφθούν τη διεύθυνση www.oasa.gr
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: