31.12.10

Μερική έκλειψη Ηλίου...

Ορατή στην Ελλάδα στις 4 Ιανουαρίου...
Με μία μερική έκλειψη ήλιου στις 4 Ιανουαρίου, η οποία μάλιστα θα είναι ορατή και από την Ελλάδα ανοίγει το 2011.

Η έκλειψη θα αρχίσει στις 08:40 της Τρίτης από τη...

δυτική Αφρική και θα είναι ορατή από όλη τη βόρεια Αφρική, το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης και την Κεντρική Ασία.

Η μέγιστη φάση της έκλειψης είναι στις 10:23 πμ (ώρα Ελλάδος) και φυσικά θα είναι ορατή στην Ελλάδα αν φυσικά ο ουρανός δεν έχει σύννεφα.

Επειδή η Σελήνη θα καλύψει τον Ήλιο κατά τα δύο τρίτα το φως θα περιοριστεί αισθητά αλλά δεν θα σκοτεινιάσει πλήρως.

Η έκλειψη θα είναι ορατή από ολόκληρη την Ευρώπη, τη βόρεια Αφρική, τη μέση Ανατολή και την κεντρική Ασία.

Μέσα στο 2011 θα πραγματοποιηθούν άλλες τρεις εκλείψεις ηλίου, όλες μερικές: την 1η Ιουνίου, την 1η Ιουλίου και στην 25η Νοεμβρίου. Καμία δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα.

Εκδηλωση στο Πλανητάριο

Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011 από τις 9:00 και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, στην είσοδο του Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου (Πεντέλης 11 στο Παλαιό Φάληρο), θα εγκατασταθούν τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης όπου ερασιτέχνες αστρονόμοι θα βοηθούν τους ενδιαφερόμενους να δουν την μερική έκλειψη του Ήλιου μέσα από το τηλεσκόπιο...

Ενα βήμα μπρος και δύο πίσω; ...

Tου Πασχου Mανδραβελη

Πριν από κάποια χρόνια μπορούσε κάποιος να αγοράσει ελαφρά αναλγητικά (Ασπιρίνη, Αλγκόν κ.ά.) ακόμη και από τα περίπτερα. Σήμερα, έπειτα από κρατικές αποφάσεις πρέπει να βρει ανοιχτό φαρμακείο, να πληρώσει 23,4% ποσοστό κέρδους στον φαρμακοποιό για να πάρει ένα κουτάκι ασπιρίνες. Αν βρει ανοιχτό φαρμακείο, διότι η...


κυβέρνηση (έντρομη, προφανώς, που πράττει το σωστό) διαπραγματεύεται ακόμη κι αν θα μένουν ανοιχτά τα φαρμακεία τα Σάββατα. Λάθος! Ο καθένας πρέπει να μπορεί να κλείνει το μαγαζί του, όποτε θέλει. Απλώς οι καταναλωτές θα πρέπει να εξυπηρετούνται κι από αλλού. Τα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά, και όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να έχουν και τμήμα φαρμακείου με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, δηλαδή να εργάζονται εντός του τμήματος, φαρμακοποιοί. Αυτό θα δώσει δουλειά σε χιλιάδες νέους επιστήμονες και θα εξυπηρετεί τους καταναλωτές οι οποίοι δεν θα είναι αναγκασμένοι να τρέχουν δεξιά κι αριστερά για να βρουν μια ασπιρίνη.

Είναι αστεία τα επιχειρήματα που φέρνουν οι πρόεδροι των συντεχνιών κατά του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων. Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κ. Κώστας Λουράντος, δήλωσε προ ημερών ότι είναι απαράδεκτη η κατάργηση της κληρονομικότητας της άδειας φαρμακείου «διότι αυτό κάνουν οι γιατροί, αυτό κάνουν οι δικηγόροι, αυτό κάνουν όλοι οι επιστήμονες. Ολοι μεταβιβάζουν τις δουλειές στους γιους και στα παιδιά τους όταν πάει καλά η δουλειά τους». Το ίδιο κάνουν και οι τσαγκάρηδες –και ουχί μόνο οι επιστήμονες– μόνο που τσαγκάρικο μπορεί να ανοίξει κάποιος παντού, δεν εμποδίζεται από το κράτος. Φαρμακείο δεν μπορεί να ανοίξει ένας νέος επιστήμονας αν δεν είναι γόνος φαρμακοποιού.

Ζούμε στη χώρα όπου σπουδάζει ένας νέος μια επιστήμη και του απαγορεύεται να ασκήσει το επάγγελμά του! Ολοι παλεύουν για επαγγελματικά δικαιώματα και κανείς για την άρση των επαγγελματικών απαγορεύσεων. Το τραγικό όμως στην περίπτωση είναι ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, όπως το να ασκούν το επάγγελμα που θέλουν. Ενώ δεν δίστασε να περικόψει μισθούς και συντάξεις, στα αναπτυξιακά μέτρα διστάζει. Φοβάται μια απεργία των φαρμακοποιών; Δεν είναι το υπουργείο Υγείας προετοιμασμένο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Πριν από εκατό χρόνια, ο μεγάλος Βρετανός πολιτικός Ντέιβιντ Λόιντ Τζορτζ είχε πει: «Μη φοβάσαι να κάνεις ένα μεγάλο βήμα όταν χρειάζεται. Δεν μπορείς να διασχίσεις ένα χάσμα με δύο μικρά βηματάκια». Δυστυχώς, απ’ όσα διαβάζουμε, η κυβέρνηση επιχειρεί να διασχίσει το χάσμα με βήμα σημειωτόν. Ετσι θα καταφέρει να βρεθεί στο κενό· δεν θα πετύχει ανάπτυξη, θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται οι καταναλωτές, θα πληρώνουν υπέρογκες τιμές τα ασφαλιστικά Ταμεία και, φυσικά, θα μείνουν δυσαρεστημένες και οι συντεχνίες που χαλάει η βολή τους έστω διά της συζήτησης περί ανοίγματος του επαγγέλματος.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την κυβέρνηση από την ριζική απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Πρέπει να τραβήξει μπροστά και για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν για τη σταθεροποίηση της οικονομίας. Η κατάργηση των προνομίων διάφορων συντεχνιακών ομάδων είναι το τίμημα για την ανάπτυξη.
kathimerini.gr

Στο Επικρατείας της ΝΔ ο Μηταράκης! ...

Μπορεί αρκετοί στην Ρηγίλλης να θεωρούν τον Νότη Μηταράκη «καμένο χαρτί», λόγω του αντιμνημονιακού παρελθόντος του, ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως...

έχει διαφορετική άποψη. Ο πρόεδρος της ΝΔ ποντάρει πολύ στον πρώην πρόεδρο των Ελλήνων τραπεζιτών του Λονδίνου και τον θεωρεί μια από τις «χρυσές» ελπίδες της παράταξης. Παρ’ όλα αυτά, δεν σκοπεύει να του αναθέσει ακόμη ρόλο-κλειδί στο γαλάζιο οργανόγραμμα, καθώς προέχει η διατήρηση των κομματικών ισορροπιών. Άλλωστε, αρκετοί από τους λοχαγούς του Μεσσήνιου αρχηγού δεν έχουν ακόμη «χωνέψει» το γεγονός ότι απέκτησαν ξαφνικά ανταγωνιστή από την… Γηραιά Αλβιώνα.

Είναι πάντως δεδομένο, πως ο Σαμαράς έχει αποφασίσει να δώσει… γήπεδο το επόμενο διάστημα στον Μηταράκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή του τελευταίου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη.
parapolitika.gr

Μόνος στην άγρια φύση....

Μέσα στον ορυμαγδό και στη χλαπαταγή της πρώτης δεκαετίας του 2000 όλοι εντρυφούν στην παγκόσμια οικονομική καταστροφολογία κι όμως απ’ όλους διαφεύγει πόσο πολύ έπαψαν οι ανθρώπινες σχέσεις να είναι εκτεθειμένες στη ζωή με καθαρότητα προθέσεων, διαφάνεια και συνέπεια.

Το συναντάς πια παντού. Άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή σου σαν σίφουνες και...

χάνονται με ταχύτητα μετεωρίτη.
Τί δεν αντέχουν πια; Κι αλήθεια η φυγή τους γλιτώνει από ποίου είδους λήθαργο;

Οι ερωτικές σχέσεις γιατί δεν χαρακτηρίζονται πια από συντροφικότητα, διάρκεια, συμπόρευση;

Γιατί στις επαγγελματικές σχέσεις καταξιώνονται οι φτηνοεμπορικές αιχμαλωσίες και γιατί αποστρέφονται όλοι τον πιο δυνατό και τον πιο πάνω από το μέσο όρο;

Και μπορεί άραγε να είναι αυτός ο αιώνας εκείνος που θα υποταχθεί σε μια ιδιότυπη κτηνωδία κατά της «πνευματικότητας»;

Κάνοντας zapping αργά τη νύχτα η τηλεοπτική νωπογραφία γεμίζει με μισογυνιστές αστρολόγους- ξεματιάστρες με πολυσύνθετα κόμπλεξ κατωτερότητας, τσόντες για «φυσιολογικούς» ανθρώπους, τραγουδάκια της συμφοράς, δημοσιογράφους αντιεξουσιαστές με προφορά κυβερνητική, μάγειρες της ψευτοπροσπάθειας, εκπροσώπους telemarketing του «κοπαδιού».
Μπαίνεις σε σπίτια, και στις ίδιες βιβλιοθήκες του IKEA συναντάς ανάμεσα στον Coehlo, τις ίδιες εκδοτικές προσφορές από τις εφημερίδες – όλες αδιάβαστες- , βλέπετε τις ίδιες ταινίες προσφορές, αγοράζετε από τους ίδιους καταλόγους delivery…

Tα μικρά συνοικιακά μπακάλικα χάθηκαν στο όνομα των super market με εμμονή στην λεπτομέρεια στα ράφια της πολυ-κατανάλωσης. Κάποτε ήξερες το όνομα του μπακάλη, δεν ντρεπόσουν να βγάλεις από την τσέπη το τεφτέρι «Κύριε Γιώργο, γράψε μου τα θα στα πληρώσω τη Δευτέρα». Τώρα μπαίνεις από την αυτόματη είσοδο, κανείς δεν σε καλημερίζει, γεμίζεις δυο τσάντες πράγματα της προστακτικής οικονομίας, επιστρέφεις σπίτι, ιλουζιόν καθημερινότητας.

Έβλεπα χθες βράδυ την σειρά του Channel 4 «Alone in the wild».

Ο παρουσιαστής απομονώνεται σε μια ορεινή περιοχή του Καναδά βάζοντας στοίχημα ότι θα ζήσει μόνος 3 μήνες δίπλα σε μια λίμνη.
Πλήρως απομονωμένος, αυτό και μια βιντεοκάμερα, εξοπλισμένος με εργαλεία ασφαλείας του δυτικού πολιτισμού, από την δεύτερη κιόλας εβδομάδα ξεσπά σε λυγμούς ανείπωτης μοναξιάς. Η πολυτελής φύση τον τρελαίνει. Επιστρέφει πίσω στον πολιτισμό, μια εβδομάδα πριν τελειώσει ο χρόνος του εγχειρήματος.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.


Δεν την αντέχει ο άνθρωπος την τόση ασκητική ομορφιά της φύσης!

mediasoup.gr

Η χρονιά των καταρρεύσεων...

Του Άρη Δαβαράκη
Αυτός ο χρόνος που μετράει πια στιγμές, είχε μεγάλα ζόρια και στενοχώρησε πολλούς ανθρώπους. Δεν ήταν και ο οποιοσδήποτε, ήτανε αυτός που ανέλαβε να κάνει φινάλε στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Έτσι, ενώ στην αρχή της δεκαετίας, νομίζαμε και εδώ στην Ελλάδα (όπως και αλλού φαντάζομαι) ότι όλα είναι μια χαρά και ότι, έτσι, άνετα θα τα περνάμε πια από δω και μπρός, ήρθε το 10 να μας τα ανατρέψει όλα : Δε λέω, είχε φανεί το πράγμα : Πολίτες του κόσμου, της εποχής του διαδικτύου μάλιστα, είμαστε, την είχαμε μυριστεί τη (βρωμο)δουλειά από...

την Lehman και μετά, σχεδόν όλοι. Δεν το πιστεύαμε όμως ότι εκείνη η κατάρρευση στην άλλη μεριά του Ατλαντικού θα επηρέαζε τόσο πολύ, όχι μόνο και την Ευρώπη, όχι μόνο και την Ελλάδα, αλλά και το ίδιο μας το σπίτι.

Κι όμως το 2010 ήτανε η χρονιά των καταρρεύσεων. Εκατοντάδες χιλιάδες νεόδμητες σχετικά προσωπικότητες, άνθρωποι δηλαδή, εγώ, εσύ, ο παραδίπλα, ανακάλυψαν ξαφνικά πως το μέλλον όχι μόνο είναι αβέβαιο αλλά ότι ούτε τα καλύτερα μυαλά του πλανήτη δεν μπορούν να μας περιγράψουν πώς, στο περίπου έστω, θα εξελιχτεί αυτό που λέμε «οικονομική κρίση» και που είναι στην ουσία όλο το πακέτο: οι σχέσεις, ο τρόπος ζωής, οι προτεραιότητές μας. Έτσι ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι βρεθήκαμε ξεκρέμαστοι και δεν ξέραμε αν είμαστε μάγκες και καραμπουζουκλήδες αραγμένοι στην ξαπλώστρα με το πούρο, ή αν μας έχουμε πιάσει κορόϊδο. Πριν τελειώσει το καλοκαίρι την είχαμε εμπεδώσει τη σφαλιάρα : Ναι. Μας είχανε πιάσει κορόϊδο. Όλη αυτή η μπούρδα, η φούσκα, το lifestyle του Κωστόπουλου και του Λυμπέρη, τα «τι πρέπει-τι δεν πρέπει» στο πώς θα ζήσουμε, πως θα ντυθούμε, σε ποιο ξενοδοχείο θα μείνουμε, τι γραβάτα θα φορέσουμε και αν το τακούνι θάναι ξώφτερνο, έτσι ξαφνικά, διαλύθηκαν σαν πυργάκια στην άμμο.

Και τώρα – τώρα πάμε πάλι απ’ την αρχή!
protagon.gr

Φασούλας: Δε συμβιβάστηκα με τους κράχτες της πλατείας Κοραή...

Μιχαλολιάκος: Δεν του επέτρεψαν να κριθεί οι πολιτικές καφετζούδες...
Τελετή παράδοσης-παραλαβής σήμερα στο Δήμο Πειραιά, με αιχμές κατά της κυβέρνησης και με αγκαλίτσες και φιλάκια-και θερμά λόγια, βεβαίως βεβαίως-μεταξύ του ερχομένου και του απερχομένου δημάρχου. Ο...

Φασούλας είπε πως κατασυκοφαντήθηκε, αποκρύφτηκε και αποσιωπήθηκε το έργο του.
Ο Μιχαλολιάκος, με λέξεις που έσταζαν μέλι, είπε για το Φασούλα πως "ο λόγος του εκπέμπει πολιτικό ήθος και πολιτικό πολιτισμό" .
Ο πρώην δήμαρχος συνέχισε να αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης, λέγοντας πως "δε συμβιβαστήκαμε με τους γνωστούς κράχτες της πλατείας Κοραή" .
Και ο νυν είπε για τον πρώην πως "δεν του επέτρεψαν να κριθεί από τον πειραιώτικο λαό οι πολιτικές καφετζούδες" .
Ακολούθησαν θερμοί εναγκαλισμοί. Και ο πειραιώτικος λαός κατάλαβε πολύ περισσότερα απ' όσα του είπαν...

"Παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα" ...

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έπιασε το πνεύμα των ημερών. Τη λαϊκή οργή για την κοινωνική αδικία. Στο...


πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ζητάει να τιμωρηθούν όσοι πλούτισαν παράνομα.
"Συναισθάνομαι την οργή για την κοινωνική αδικία, το συλλογικό αίτημα για παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα και για τη σύλληψη της γκρίζας Οικονομίας" .
Αυτό, όμως, το συναισθάνονται και οι άλλοι (ιδίως της κυβέρνησης) ; ...

Υπολοχαγός Νατάσα-Μίνα...

Που τα ξέρει όλα αυτό το κορίτσι! Της τα λένε όλα οι "αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής" .
"Όπως μου είπαν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής" .
"Αντώνη (Λιάρο) , ρώτησα τους...

αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής" .
Τι τους ρώτησε; Πόσα άτομα πήραν μέρος στην επίθεση.
Και τι της απάντησαν οι "αξιωματικοί" ; Πέντε (5) !
Στο MEGA, κάνουν ρεπορτάζ...

Σταθμάρχης...

Όλες οι αποκλειστικές πληροφορίες. Απευθείας από την Αντιτρομοκρατική (καλά επαίρονται, αντί να ντρέπονται; ) . Το δρομολόγιο κατ' αποκλειστικότητα: Από...


το Γαλάτσι, μέσω Τουρκοβουνίων, οι τρομοκράτες έφτασαν στη Λουίζης Ριανκούρ.
Με τη βούλα του σταθμάρχη...

Ο Ειρηνικός υποδέχθηκε το 2011...


Το 2011 ξεπρόβαλε ήδη στον Ειρηνικό Ωκεανό, από τα νησιά Μάρσαλ, Φίτζι, Κιριμπάτι έως τη Νέα Ζηλανδία, όπου με επίκεντρο την πρωτεύουσα Όκλαντ, χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι για να υποδεχθούν τη νέα χρονιά, απολαμβάνοντας τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν από τον ουρανοξύστη της ραδιοτηλεόρασης Σκάι Τάουερ.

Στην... Αυστραλία, η χώρα μπορεί να μαστίζεται από πρωτοφανείς πλημμύρες, αλλά αυτό δεν εμπόδισε ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπους, ντόπιους και επισκέπτες, να στήσουν τρικούβερτο γλέντι στο λιμάνι του Σίδνεϊ με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα και άφθονη μουσική.

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η «Γέφυρα του Λιμανιού» της πόλης, απ΄όπου τα χιλιάδες βεγγαλικά - συνολικά επτά τόνοι-, έκαναν την νύκτα μέρα, σε ένα σόου που διήρκεσε 20 ολόκληρα λεπτά.

Στην Κίνα, το πλήθος μέτρησε αντίστροφα τα τελευταία δευτερόλεπτα του 2010, στο πολυσύχναστο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ. Με σκηνικό τους ουρανοξύστες της πόλης, όλοι απήλαυσαν ένα φαντασμαγορικό σόου χρώματος και φωτός.

Εορταστική ατμόσφαιρα και την Ταϊβάν. Στην πρωτεύουσα Ταϊπέι τεράστια και πολύχρωμα σιντριβάνια πυροτεχνημάτων, που ξεπηδούσαν από τα ψηλότερα κτήρια της πόλης, έκαναν τη νύκτα μέρα.

Στο Τόκιο η Πρωτοχρονιά γιορτάστηκε με τον παραδοσιακό τρόπο, καθώς μοναχοί και πιστοί έκρουσαν την τεράστια καμπάνα του σιντοιστικού ναού.

Και έπονται τις επόμενες ώρες οι εορτασμοί στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις σε Ινδία, Μέση Ανατολή, Ρωσία, Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες...

Ο Γ. Καμίνης όρισε τους νέους αντιδημάρχους...


Τους νέους αντιδημάρχους του Δήμου όρισε την Παρασκευή ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος θα προτείνει στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Κυριακή 2 Ιανουαρίου, ως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τoν ...
Παναγιώτη Μπέη.

Σε ότι αφορά στους νέους αντιδημάρχους, αυτοί θα είναι:

- Οικονομικών και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος

- Παιδείας και πρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής η Νέλλη Παπαχελά

- Καθαριότητας ο Ανδρέας Βαρελάς

- Διαφάνειας και εξυπηρέτησης του πολίτη η Εύα Κοντοσταθάκου

- Κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης η Καλλιόπη Γιαννοπούλου

- Περιβάλλοντος και πρασίνου ο Άγγελος Αντωνόπουλος

- Ενδοδημοτικής αποκέντρωσης και πολεοδομίας ο Φώτης Προβατάς

- Τεχνικών υπηρεσιών η Νανά Σπυροπούλου

- Αναπλάσεων και σχεδίου πόλεως η Αγγελική Αντωνοπούλου

- Δημοτικής αστυνομίας ο Αναστάσιος Αβραντίνης
protothema.gr

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο (video), για τον άνθρωπο Γιώργο Γεννηματά


Οταν ακόμα κάποιοι πολιτικοί κυκλοφορούσαν δίχως φόβο και μιλούσαν στο πόπολο, τρίτη θέση κατάστρωμα...

Πάνε σχεδόν είκοσι χρόνια. Ηταν Μάρτης του 1991, στο καράβι από την Κέρκυρα προς την Ηγουμενίτσα, όταν ο Γιώργος Γεννηματάς ταξίδευε χωρίς παρατρεχάμενους και συνοδεία, τρίτη θέση κατάστρωμα.
Διέθετε τον χρόνο και είχε τη...
διάθεση να συνομιλεί με μαθητές και καθηγητές ενός λυκείου της Αθήνας, που επέστρεφαν από τη πενθήμερη εκδρομή τους.
Τον άκουγαν και τους άκουγε, ρουφώντας κάποιες κλεφτές τζούρες, όπως για κανά λεπτό αποτύπωσε ο φακός της δυσεύρετης τότε βιντεοκάμερας.
Ο χειμώνας εκείνος ήταν βαρύς για τα σχολεία. Είχε στιγματιστεί από τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, στις 8 του Γενάρη στην Πάτρα.
Τα παιδιά εκείνα, όπως και δεκάδες χιλιάδες άλλοι συμμαθητές τους, λίγους μήνες νωρίτερα συμμετείχαν μαζικά σε καταλήψεις και πορείες.
Και τα παιδιά εκείνα είχαν ήδη μάθει καλά την πολιτική ερμηνεία της...
λέξης "καπέλωμα"...
Κάποια μετέπειτα καθηγήτρια της δημοσιογραφίας, μην μπορώντας προφανώς να εξηγήσει ποια ήταν η δύναμη που τα είχε σπρώξει κατά χιλιάδες στους δρόμους, απευθύνθηκε στην «αντιπροσωπεία» κάθε λαϊκής κινητοποίησης.
Μπορεί ο χειμώνας εκείνος να ήταν βαρύς, μα τα παιδιά εκείνα είχαν καταφέρει στο μεταξύ να τρομάξουν μια κυβέρνηση-προϊόν κάποιων πολιτικά διασαλευμένων εγκεφάλων, είχαν στείλει σπίτι του έναν περιφερόμενο πολιτικάντη υπουργό και είχαν υποχρεώσει γνωστό κουφό υπουργοπαράγοντα να τα ακούσει.
Η ιστορία τους, λοιπόν, πουλούσε μα ήθελε και πρωταγωνιστή. Και κάπως έτσι, καλά διαβασμένος, ένας μικρός κοκορομάλλης Αλέξης βρέθηκε να βάζει τα πρώτα του βαρέα και αγωνιστικά ένσημα, μπροστά στα σκληρά τηλεοπτικά φώτα που σημάδευαν το αμούστακο πρόσωπό του.
Τα παιδιά εκείνα συνέχισαν το ταξίδι τους, χωρίς κάποιον πολιτικό «τρίτη θέση κατάστρωμα» απέναντί τους. Και σήμερα πολλά από αυτά συνεχίζουν να δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα, χωρίς να θέλουν μικρούς Αλέξηδες δίπλα τους.
Μα.Πα.
Klik VIDEO
http://attikanea.blogspot.

"Πόλη με φως, πόλη αλλιώς" χθες το βράδυ η Αμαλιάδα


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η δράση του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών "Πόλη με φως, πόλη αλλιώς". Από τις 8 χθες το βράδυ, δεκάδες Αμαλιαδίτες αλλά και επισκέπτες της πόλης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μπελογιάννη και άπλωσαν στο πλακόστρωτο τα κεριά τους, σχηματίζοντας ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Μικροί...


μεγάλοι, γονείς με τα παιδιά τους, όλοι μαζί ήταν εκεί για να δώσουν το δικό τους φως στην πόλη.

Το κέφι ήταν ανεβασμένο από τις γιορτινές μουσικές που έπαιζαν πολύ δυνατά. Ακούστηκαν για πρώτη φορά τα ραδιοφωνικά σποτ του Δικτύου, τα οποία και θα προωθηθούν στους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μοιράστηκε και ζεστό κρασί (μυστική συνταγή μέλους του Δικτύου!) και σε συνδυασμό με την "ντισκομπάλα" έδωσαν το δικό τους χρώμα στο πάρτυ που ακολούθησε και κράτησε για αρκετές ώρες.

Ακόμη μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και έγινε συλλογή υπογραφών για τα "ανοικτά" θέματα που έχει η πλατεία Μπελογιάννη, τα οποία και θα προωθηθούν στις αρμόδιες αρχές.

Το επόμενο ραντεβού δίνεται για τις 27/1/2011 στο Λαζαράκειο Μέγαρο όπου το Δίκτυο παρουσιάζει την παράσταση "Μην παίζεις με τα χώματα".

Ο Σπύρος Ζαφειρόπουλος, εκπρόσωπος του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών, μίλησε στο ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ για τη χθεσινοβραδινή δράση:
Η δράση "Πόλη με φως, πόλη αλλιώς" ξεπέρασε τις προσδοκίες μας όσον αφορά στη συμμετοχή και οι 130 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν το αποδεικνύουν. Δειλά δειλά οι συμπολίτες μας συμμετέχουν όλο και περισσότερο στις δράσεις του Δικτύου και αυτό μας δίνει χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό τις παρεμβάσεις μας στην πόλη.

*Το Δίκτυο στο... διαδίκτυο!:
Site: http://www.citizenalertnetwork.gr/

Ρεμούλες με κρατικό χρήμα!


Πόρισμα-καταπέλτης των ορκωτών λογιστών για το Δήμο Καστελλίου...
“Σημεία και τέρατα” κατέγραψε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για τα όσα συνέβαιναν στην “Αναπτυξιακή” του Καστελλίου! Οι καταγγελίες που είχαν γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα στοιχεία που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας η “Π”, όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν, αλλά και οι διαστάσεις του σκανδάλου είναι ακόμη μεγαλύτερες!

Εργα που...

πληρώθηκαν αλλά δεν έγιναν, εργολαβίες χωρίς προσφορές, επιτροπές που βεβαίωναν ότι όλα έγιναν... καλώς, επιταγές που κυκλοφόρησαν στο Καστέλλι χωρίς να ξέρει κανένας τι γίνεται, είναι μερικές μόνο από τις διαπιστώσεις που έκανε ο κ. Ζαβίτσας. Το πόρισμα στέλνεται τώρα στην Περιφέρεια, το Ελεγκτικό Συνέδριο και το υπουργείο Εσωτερικών.
www.patris.gr

Τι ακριβαίνει από την Πρωτοχρονιά λόγω ΦΠΑ...


Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΚΟΥΦΟΥ
Ανατιμήσεις σε σούπερ μάρκετ, μετακινήσεις, διασκέδαση...
Ποδαρικό με ανατιμήσεις στην αγορά κάνει το 2011. Η απόφαση της κυβέρνησης για μετάταξη του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας από το 11% που ισχύει σήμερα στο 13% από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους φέρνει αυξήσεις στις τιμές χιλιάδων προϊόντων σούπερ μάρκετ, στα...
τιμολόγια των ΔΕΚΟ, στα κόμιστρα των ταξί, στα εισιτήρια των λεωφορείων, στα εστιατόρια, στις καφετέριες αλλά και σε μια σειρά υπηρεσιών όπως οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και όσες παρέχουν οι ηλεκτρολόγοι, οι υδραυλικοί κ.λπ. Ακόμη, από το 11% μετατάσσονται στο 6,5% τα φάρμακα- ως είδη πρώτης ανάγκης- αλλά και οι τουριστικές υπηρεσίες (διαμονή) με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της τουριστικής βιομηχανίας.

Τρίτη αύξηση του ΦΠΑ
Είναι η τρίτη φορά από την αρχή του 2010 που αυξάνονται οι συντελεστές του ΦΠΑ και οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η αύξηση αυτή θα κοστίσει στους έλληνες καταναλωτές 800 εκατ. ευρώ και θα είναι ιδιαίτερα επώδυνη, τόσο για τις επιχειρήσεις που βλέπουν τα ταμεία τους άδεια εδώ και μήνες εξαιτίας της ύφεσης όσο και για τους καταναλωτές που χάνουν συνεχώς την αγοραστική τους δύναμη. Οπως τονίζουν οι επιχειρηματίες, η μετάταξη των συντελεστών του ΦΠΑ καλύπτει μια ευρεία γκάμα ειδών πέραν αυτών που ο καταναλωτής βρίσκει στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Η αύξηση του φορολογικού συντελεστή αναπόφευκτα θα επηρεάσει τις τιμές των πρώτων υλών, της ενέργειας που καταναλώνουν οι επιχειρήσεις και δεν αποκλείεται να φέρει και επιπλέον αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Μάλιστα, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην οικονομία τους τελευταίους μήνες, οι επιχειρηματίες στην πλειονότητά τους δηλώνουν ότι αδυνατούν αυτήν τη φορά να απορροφήσουν την αύξηση ή μέρος αυτής όπως έκαναν τον περασμένο Μάρτιο και Ιούλιο.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο στα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά, από την αύξηση του ΦΠΑ τα νοικοκυριά θα επιβαρυνθούν με 5,64 ευρώ τον μήνα για ένα ιδιαίτερα συντηρητικό καλάθι τροφίμων (χωρίς φρούτα και λαχανικά), δηλαδή θα πληρώσουν περίπου 68 ευρώ περισσότερα σε ετήσια βάση.

Βαρύτερο το καλάθι
Ετσι, για την αγορά 27 βασικών καταναλωτικών αγαθών μία οικογένεια πλήρωνε στην αρχή της φετινής χρονιάς 301 ευρώ τον μήνα ενώ μετά και τη νέα αύξηση του ΦΠΑ το μηνιαίο κόστος θα διαμορφωθεί στα 315,28 ευρώ, δηλαδή θα υπάρξει ετήσια επιβάρυνση 168 ευρώ την ώρα που τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων έχουν υποστεί σημαντικές περικοπές. Για παράδειγμα, ενώ ένα νοικοκυριό πλήρωνε για γάλα τον περασμένο Μάρτιο 30 ευρώ, από την 1η Ιανουαρίου θα πληρώνει 33,6 ευρώ τον μήνα. Αντίστοιχα, για να αγοράσει 4 κιλά μοσχαρίσιο κρέας πλήρωνε 40,6 ευρώ και θα πληρώνει 42,19 ευρώ, ενώ για να αγοράσει 4 λίτρα ελαιόλαδο από 21,92 ευρώ τον μήνα που πλήρωνε, θα δίνει από το νέο έτος 22,32 ευρώ.

Οι επιχειρηματίες από τους κλάδους της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου τροφίμων δηλώνουν προβληματισμένοι καθώς ήδη υπάρχει πτώση κατανάλωσης τους τελευταίους μήνες, ακόμα και για την αγορά τροφίμων η οποία σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων φτάνει και το 10%. Αν και ορισμένες επιχειρήσεις τις προηγούμενες ημέρες ανακοίνωσαν μειώσεις τιμών για περίπου 661 επώνυμα προϊόντα, η αύξηση του ΦΠΑ θα περάσει στις τιμές των συγκεκριμένων προϊόντων περιορίζοντας τις μειώσεις που ανακοινώθηκαν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Οσο για το ενδεχόμενο απορρόφησης της αύξησης του ΦΠΑ, μέχρι στιγμής μόνο επιχειρήσεις από τον κλάδο των σούπερ μάρκετ έχουν ανακοινώσει επισήμως ότι θα την απορροφήσουν, αλλά για συγκεκριμένα προϊόντα. Πρόκειται για την αλυσίδα discount Lidl η οποία θα απορροφήσει την αύξηση του ΦΠΑ στα προϊόντα της- κάτι που έκανε και το προηγούμενο διάστημα- αλλά και για την ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία ανακοίνωσε ότι θα απορροφήσει την αύξηση του ΦΠΑ σε 359 προϊόντα της σειράς ιδιωτικής ετικέτας «365». Οι άλλες επιχειρήσεις κρατούν στάση αναμονής αλλά, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, τα περιθώρια είναι ιδιαίτερα στενά. Φωτιά τα τιμολόγια ΔΕΚΟ
Δεν είναι μόνο τα τρόφιμα που θα ακριβύνουν από την 1η Ιανουαρίου. Η μετάταξη του ΦΠΑ από το 11% στο 13% αφορά και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, κάνοντας ακόμα πιο ασφυκτική την κατάσταση για τα νοικοκυριά, καθώς οι δαπάνες αυτές είναι ανελαστικές για τους καταναλωτές. Ετσι, ακριβαίνουν λόγω ΦΠΑ τα τιμολόγια της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ αλλά και το φυσικό αέριο. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο για το ηλεκτρικό ρεύμα, ένα νοικοκυριό με μέση κατανάλωση 1.400 κιλοβατώρων το τετράμηνο, από την 1 Ιανουαρίου 2011 θα επιβαρυνθεί κατά 6 ευρώ, δηλαδή θα πληρώνει 18 ευρώ περισσότερα σε ετήσια βάση.

Διασκέδαση και μετακινήσεις
Φωτιά παίρνουν οι τιμές και στον τομέα της ψυχαγωγίας και της εστίασης εκτός σπιτιού, αφού ο νέος χρόνος φέρνει και σε αυτές τις υπηρεσίες ανατιμήσεις λόγω της αύξησης του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες. Αν και πολλοί επιχειρηματίες λένε ότι δεν έχουν περιθώρια για αυξήσεις τιμών καθώς η αγορά της εστίασης εκτιμάται ότι θα κλείσει με πτώση περίπου 15% το 2010, όπως σημειώνουν, οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες, δηλαδή στα τρόφιμα, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αναπροσαρμογές και στους δικούς τους τιμοκατάλογους, κάτι που θεωρούν ότι είναι ωρολογιακή βόμβα σε μια αγορά που χάνει διαρκώς πελάτες λόγω της κρίσης.

Ακριβότερες θα είναι και οι μετακινήσεις από τον Ιανουάριο. Στα ταξί οι καταναλωτές θα υποστούν τη δεύτερη αύξηση από τον περασμένο Μάρτιο, αφού το 11% που επεβλήθη για πρώτη φορά πριν από 9 μήνες, από την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα γίνει 13%. Ετσι, για μια διαδρομή αξίας 7 ευρώ οι καταναλωτές θα πληρώνουν και περίπου ένα ευρώ ΦΠΑ.

Φθηνότερα τα φάρμακα και η διαμονή σε ξενοδοχεία


Δεν αντέχει η αγορά, λένε οι έμποροι

Για μέτρα που οδηγούν σε βαθύτερη ύφεση της οικονομίας κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας. Οπως σημειώνει ο πρόεδρός του Κωνσταντίνος Μίχαλος είναι αμφίβολο αν θα πετύχουν την προβλεπόμενη αύξηση εσόδων για τα ταμεία του κράτους. Οπως λένε οι εκπρόσωποι της αγοράς, η αύξηση του ΦΠΑ θα επιβαρύνει την κατανάλωση κατά 800 εκατ. ευρώ και θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, καθώς θα αναγκαστούν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα από τον επόμενο χρόνο για ανελαστικές δαπάνες όπως τα τρόφιμα, με αποτέλεσμα να κοπούν οι δαπάνες για άλλα είδη.

Η ΓΣΕΒΕΕ πάντως προβλέπει ότι ο στόχος της είσπραξης 800 εκατ. ευρώ από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

«Αυξήσεις ΦΠΑ στην παρούσα συγκυρία θα σημάνουν άνοδο του πληθωρισμού, μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων και απώλεια θέσεων εργασίας», τονίζουν.

Για μέτρα και προϋπολογισμό που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα μιλά η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, τονίζοντας ότι η αύξηση του ΦΠΑ αλλά και η αύξηση των ειδικών φορών κατανάλωσης θα οδηγήσει σε κατάρρευση την κατανάλωση- και αυτή με τη σειρά της στον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι έμποροι της Θεσσαλονίκης εκτιμούν ότι τα περιθώρια εξαντλούνται καθώς η αύξηση του ΦΠΑ μπορεί εκ πρώτης όψεως να επιβαρύνει σε μικρό βαθμό τα νοικοκυριά, όμως αποτελεί «μια ακόμη σταγόνα σε ένα ήδη ξεχειλισμένο ποτήρι».

ΝΕΑ

Καλή χρονιά...



Ο καφετζής και όλοι οι συνεργάτες του Ελληνικού καφενείου ευχόμαστε σε όλους τους φίλους και θαμώνες του καφενείου καλή χρονιά και να εκπληρωθούν όλοι οι στόχοι σας...

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην «Κιβωτό του Κόσμου»...


Ο Πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου και η σύζυγός του κυρία Αντα Παπανδρέου, επισκέφθηκαν σήμερα τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου».

Ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του συναντήθηκαν με... τον υπεύθυνο της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρα Αντώνιο και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες και το έργο που επιτελούν. Στη συνέχεια, άκουσαν από τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε σήμερα εδώ, στην «Κιβωτό», με τα παιδιά, με τον πατέρα Αντώνιο, για να
στείλουμε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ένα μήνυμα προσφοράς στο συνάνθρωπό μας, ένα μήνυμα θαλπωρής και αγάπης, προστασίας και ασφάλειας απέναντι σε κάθε αποκλεισμό, σε κάθε ρατσισμό, σε κάθε μορφή βίας. Για να φτιάξουμε αυτή τη χρονιά που έρχεται
μια καλύτερη κοινωνία, δικαιοσύνης και ανθρωπιάς. Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας, σε όλους τους εθελοντές, για τα παιδιά, που βλέπω ότι είναι πολύ χαρούμενα. Χρόνια σας πολλά. Χρόνια πολλά σε όλα τα παιδιά της πατρίδας, σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες»

Ξεκινά η πράσινη ανάπτυξη από τα…κόκκινα φανάρια...


Γράφει ο Πέτρος Κουσουλός
Σάλο αναμένεται να προκαλέσει το «ιστορικό», όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς, ατόπημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη ο οποίος με την σύμπραξη των συναδέλφων του Γ. Ραγκούση, Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Δρούτσα, Ε. Βενιζέλου, Χ. Παπουτσή και Ν. Σηφουνάκη αποποινικοποιεί την ...

παράνομη πορνεία και τους παράνομους οίκους ανοχής!

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η zougla.gr προπαραμονή των Χριστουγέννων η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο «δώρο» στις εκδιδόμενες γυναίκες αλλά και στα κυκλώματα σωματεμπόρων καθώς με το νόμο 3904 του 2010 που τιτλοφορείται «εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις» αποποινικοποίησε την παράνομη πορνεία μετατρέποντας την σε πταισματική παράβαση!

Με την παράγραφο επτά του άρθρου 31 ο εν λόγω νόμος ακυρώνει τον παλαιότερο νόμο 2734/1999 που προέβλεπε τη σύλληψη των παράνομα εκδιδόμενων γυναικών και των ιδιοκτητών μη αδειοδοτημένων οίκων ανοχής και την επιβολή ποινής φυλάκισης μέχρι δυο έτη.

Σε δυο γραμμές αντικαθιστά τη σύλληψη και τη φυλάκιση των παράνομα εκδιδομένων με την επιβολή προστίμου μέχρι και τρεις χιλιάδες ευρώ!



Σοκ στην αστυνομία
Η παγκόσμια πρωτοτυπία να αποποινικοποιηθεί η παράνομη πορνεία έχει προκαλέσει πανικό σε ανώτατα στελέχη της αστυνομίας τα οποία μιλούν για ουσιαστική «κατάργηση» της δουλειάς που γινόταν στο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων αλλά και στο Τμήμα Ηθών αλλά και απομάκρυνση των διωκτικών αρχών από τους σωματεμπόρους.

Και αυτό επειδή, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, οι αστυνομικοί δεν θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα μέσω της σύλληψης και της προανάκρισης των εκδιδομένων προσώπων να αποσπάσουν πληροφορίες που θα τους οδηγήσουν στην εξιχνίαση των πολυπλόκαμων κυκλωμάτων και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.

Με το νέο νόμο το μόνο που θα μπορούν να κάνουν εάν φυσικά πέφτει στην αντίληψή τους κάποια εκδιδόμενη χωρίς άδεια είναι να προχωρούν σε απλή βεβαίωση της παράβασης, να καταγράφουν τα στοιχεία της ταυτότητάς της και στη συνέχεια να υποβάλλουν εναντίον της μήνυση.

«Μετά από αυτή τη διαδικασία η κάθε παράνομη θα μπορεί να συνεχίζει τη δράση της και απλά θα καλείται να πληρώσει οποιοδήποτε πρόστιμο της καταλογισθεί στο πταισματοδικείο», επισημαίνει σε εξοργισμένο ύφος ανώτερο στέλεχος της ΕΛΑΣ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος νόμος για τον «εξορθολογισμό» της ποινικής δικαιοσύνης, μετατρέπει την παράνομη πορνεία σε πιο «ανώδυνη» παράβαση από εκείνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τις οποίες προβλέπει κράτηση μέχρι έξι μηνών και πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ με εξαίρεση εκείνη της παραβίασης κόκκινου σηματοδότη η οποία θα εξακολουθεί να τιμωρείται ως πλημμέλημα!
To είδαμε στο koukfamily.blogspot.com/

Έρχεται ο Άγιος Πάρτα – Όλα...


Αν κάποιοι από εσάς είναι ρομαντικοί και παλαιομοδίτες και περιμένουν να έρθει φέτος ο Άγιος Βασίλης θα απογοητευτούν. Τον αντικατέστησε άλλος άγιος στην Ελλάδα ο οποίος λέγεται Άγιος… πάρτα όλα. Φοράει πράσινα αντί για κόκκινα ρούχα και μιλάει φαρσί αγγλικά. Στην κάπα του δε έχει και ...

χορηγό που λέγεται ΔΝΤ. Δεν έρχεται με έλκηθρο αλλά με υβριδικό αυτοκίνητο. Έχει και Αγιο…παρταόλες και παρταολίτσες: Τον Γιώργο, τον Θόδωρο, τον Μιχάλη, την Τίνα, την Λούκα, τον Χάρη και τ'άλλα παιδιά.

Αντί να κάνει δώρα απαιτεί το...αντίστροφο. Όποιον πετύχει στο δρόμο του ζητάει ότι πολύτιμο έχει. Κι αν δεν ικανοποιηθεί πάει και στα σπίτια τους και τους παίρνει κι αυτά. Μοιάζει με παμφάγο ζώο που δε χορταίνει με τίποτε και δεν λυπάται κανέναν. Του φωνάζουν «έλεος, φτάνει πια» αλλά ο Άγιος πάρτα όλα δεν καταλαβαίνει ελληνικά. Κι επειδή δεν ικανοποιήθηκε όλη την προηγούμενη χρονιά από το Σάββατο 1 Ιανουαρίου θα έλθει να αδειάσει και τις υπόλοιπες τσέπες των Ελλήνων. Η… υπέροχη αυτή Χριστουγεννιάτικη ιστορία μοιάζει με εφιάλτη περισσότερο και έχει δυστυχώς κακή εξέλιξη. Για να καταλάβετε τους μποναμάδες που σας φέρνει με τη νέα χρονιά πάρτε μολύβι και χαρτί:

1. Αυξάνονται τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, από 30% έως 50% ενώ καταργούνται ειδικές κάρτες κι άλλα φθηνά εισιτήρια.

2. Αυξάνονται έως και 13% τα τιμολόγια των ταξί, οπότε σε κάθε απεργία που θα κάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες εσείς θα είστε οι καλύτεροι πελάτες του κάθε ταρίφα.

3. Περισσότεροι από 4.500 οικισμοί σε όλη την Ελλάδα μπαίνουν στο σύστημα αντικειμενικών αξιών, οπότε διπλασιάζονται οι φόροι για οποιαδήποτε μεταβίβαση ακινήτου.

4. Έρχεται στις 9 Ιανουαρίου το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης. Πρόκειται για ένα ακόμη ρουσφέτι στους μηχανικούς οι οποίοι θα εισπράττουν από 180 έως 370 ευρώ το ελάχιστο για να μετρούν πόσο ενεργοβόρο είναι κάθε κτίριο. Καλή η πρόθεση αλλά το χαράτσι το πληρώνει ο κόσμος.

5. Σε έξι μήνες έρχεται νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών οπότε θα είμαστε μεγαλοτσιφλικάδες και μεγαλοϊδιοκτήτες για την εφορία αλλά θα έχουμε άδειες τσέπες.

6. Αλλάζει το σύστημα της αυτοπεραίωσης που κάναμε με τη φορολογική δήλωση, οπότε θα πληρώνουμε πολύ περισσότερα για να κλείσουμε τις χρήσεις.

7. Έρχονται αυξήσεις– φωτιά σε χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες εξαιτίας του ακριβότερου ΦΠΑ.

8. Από τις αρχές του έτους θα έρχονται και τα σημειώματα του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για όσους έχουν σπίτια αξίας άνω των 400 χιλ. ευρώ. Βέβαια θα έλθουν και τα σημειώματα του ΕΤΑΚ για το 2009 που χάθηκαν στο δρόμο, οπότε το πακέτο θα είναι μεγαλύτερο.

9. Έρχεται νέα έκτακτη εισφορά για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα με εισόδημα πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ.

10. Μέσα στη χρονιά έρχεται τεράστια αύξηση στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του να διπλασιάζεται.

11. Έχουμε νέα τέλη κυκλοφορίας που θα καθορίζονται με βάση του ρύπους των αυτοκινήτων όπως τους αναφέρει το εργοστάσιο παραγωγής.

Όλα αυτά στην καθημερινότητα, για να μη μιλήσουμε για τα πιο βαριά. Μεγαλύτερη ανεργία, περισσότερες απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αύξηση της φτώχειας. Και στο βάθος, μεγαλύτερο του 150% του ΑΕΠ το χρέος, έλλειμμα κοντά στο 10%, επιμήκυνση αποπληρωμής των δανεικών με νέους επαχθείς όρους, προετοιμασία για νέο δάνειο και νέα… επιμήκυνση της οικονομικής κατοχής.

Ατελείωτος ο κατάλογος των δώρων του Αγίου πάρτα όλα.

από το antinews

Διαβάστε περισσότερα apneagr.blogspot

Δεν τους "ήθελε" η τύχη - Πήγαν για πόκερ αλλά συνελήφθησαν!...


Τσακωτοί έγιναν το βράδυ της Πέμπτης 15 Ηρακλειώτες από αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του ΤΑΕ ηλικίας 42, 28, 23, 32, 21, 35, 22, 25, 25, 32, 30, 33, 29, 36, 32 ετών καθώς κι ένας 25χρονος αλλοδαπός, για παράβαση του Ν. Περί Παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών.

Ειδικότερα, μετά... από αξιοποίηση πληροφοριών για διενέργεια τυχερού παιγνίου σε καφέ- μπαρ ο ιδιοκτήτης του οποίου δνε είχε την απαιτούμενη άδεια, έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος, με αποτέλεσμα οι συλληφθέντες να πιαστούν στα πράσα την ώρα που έπαιζαν πόκερ με χρήματα και μάρκες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πρώτου ορόφου.

Κατασχέθηκε το συνολικό ποσό των 7.310 ευρώ ενώ οι μάρκες, τα χαρτιά και τα χρήματα κατασχέθηκαν.

"Πράσινο τραπέζι" και στο Ρέθυμνο

Εν τω μεταξύ συλλήψεις για παράνομο τζόγο είχαμε και στο Ρέθυμνο, σήμερα το πρωί. Στην οδό Κονδυλάκη στο Ρέθυμνο, Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, εννέα Ρεθυμνιώτες και μία αλλοδαπή γυναίκα ηλικίας, 24, 45, 43, 26, 24, 23, 55, 22, και 19 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν για Αντίσταση κατά των Αστυνομικών, παραβάσεις νομοθεσίας περί παιγνίων, Κέντρων διασκέδασης και όμοιων καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ελέγχων για παράνομο τζόγο (ως είθισται άλλωστε αυτήν την περίοδο), οι αστυνομικοί διενήργησαν έλεγχο σε καφενείο. Εκεί εντόπισαν "πράσινο τραπέζι" όπου οι συμμετέχοντες έπαιζαν ζάρια. Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο ζευγάρια ζαριών καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.290 ευρώ.

Επίσης κατά την είσοδο των Αστυνομικών στο κατάστημα, ανωτέρω 45χρονος και 43χρονος προέβαλαν σθεναρή αντίσταση προκειμένου να ματαιώσουν τον επικείμενο έλεγχο.
www.cretalive.gr

Καλό κουράγιο...


Ευχομαι να έχουμε όλοι μας την δυναμη και την τυχη να επιβιώσουμε από το 2011 που έρχεται σε λιγο.
Δυστυχως δεν μπορουμε να...
πεσουμε σε πολυχρονη ναρκη και να ξυπνησουμε σε μια Ελλαδα αναπτυξης.
Κουραγιο σε ολους μας, να εχουμε την υγεια μας και να σκεφτόμαστε και τον διπλανο μας.
Φιλικά
Μικρός Φωκίων

Καλή χρονιά...


Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους καλή χρονιά και χρόνια πολλά. Με συλλογικότητα, αλληλεγγύη και κυρίως δράση, ενωτικά με όλους τους εργαζόμενους, να...

αντιμετωπίσουμε τη νέα επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση, εργοδοσία και τρόικα.

http://financialcrimesnews.blogspot.com/

Παραιτήθηκε ο γγ Έρευνας και Τεχνολογίας του υπ. Παιδείας...


Δεκτή έκανε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου την παραίτηση που υπέβαλε ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Αχιλλέας Μητσός.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση οφείλεται σε...
διάσταση απόψεων με τον υφυπουργό Παιδείας Γιάννη Πανάρετο.

«Η παραίτηση του κ. Αχιλλέα Μητσού από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας γίνεται αποδεκτή. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Μητσό για τη μέχρι σήμερα παρουσία και προσφορά του. Η εμπειρία και η γνώση του θα μας είναι σημαντική και στο μέλλον», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στο μήνυμά της...

«Βόμβα» το κλεμμένο φρέον...


«Ωρολογιακή βόμβα» στα χέρια των αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι διέρρηξαν αποθήκη κλιματιστικών στο Διμήνι Βόλου , αποτελεί η μεγάλη ποσότητα φρέον που άρπαξαν μαζί με τα υπόλοιπα κλοπιμαία.

Το φρέον αποτελεί ένα άκρως επικίνδυνο ψυκτικό υγρό, ιδίως σε περίπτωση που ...

απελευθερωθεί σε κλειστό χώρο. Οι διαρρήκτες της αποθήκης του Διμηνίου φόρτωσαν μαζί με κλιματιστικά μηχανήματα και άλλα εξαρτήματα, 11.500 (!) κιλά φρέον, χημικό παράγοντα που χρησιμοποιείται ως ψυκτικό.

Συγκαταλέγεται στα τοξικά χημικά, γι’ αυτό σύμφωνα με την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας το περιστατικό της κλοπής μεγάλης ποσότητας φρέον θα έπρεπε να είχε σημάνει συναγερμό για εκτεταμένη έρευνα εκτός από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Εάν οι διαρρήκτες δεν γνώριζαν περί τίνος πρόκειται, είναι πιθανό να υποστούν τις αρνητικές συνέπειες από τη μη ασφαλή χρήση του, ενώ το περιβάλλον απειλείται σοβαρά στην περίπτωση που διαπιστώσουν ότι δεν θα τους «αποδώσει έσοδα» και το πετάξουν ανεξέλεγκτα.

Το φρέον είναι βαρύτερο από τον αέρα και σε περίπτωση απελευθέρωσής του σε κλειστούς ή χαμηλούς χώρους επιτυγχάνονται τέτοιες συγκεντρώσεις που μπορεί να δημιουργήσουν συνθήκες ασφυξίας.

Σε συνδυασμό μάλιστα με την τοξική του δράση είναι δυνατό οι συνθήκες αυτές να οδηγήσουν ακόμη και σε μη αναστρέψιμη κατάσταση για την ανθρώπινη υγεία, οπότε η είσοδος σε τέτοιους χώρους είναι επικίνδυνη χωρίς τη χρήση αυτόνομης αναπνευστικής συσκευής. Πιθανά συμπτώματα από εισπνοή αερίου είναι ζαλάδα, ναυτία, πονοκέφαλος, σύγχυση και απώλεια αισθήσεων.

Οι διαρρήκτες, οι οποίοι παραβίασαν την αποθήκη στο Διμήνι, στη διάρκεια της αργίας των Χριστουγέννων, καθώς και δύο διπλανές μικρές αποθήκες του ίδιου επιχειρηματία αφαίρεσαν κλοπιμαία συνολικής αξίας 122.000 ευρώ. Φόρτωσαν 109 μονάδες κλιματισμού, αξίας 59.071 ευρώ, καθώς και ποσότητα ηλεκτρολογικών καλωδίων, εύκαμπτους χαλκοσωλήνες, το κόστος των οποίων μαζί με τα 11.500 κιλά φρέον είναι αξίας 63.123 ευρώ.
www.taxydromos.gr

Ποδαρικό με μέτρα...


* Νέο φορολογικό και ασφαλιστικό, απελευθέρωση επαγγελμάτων, μειώσεις μισθών σε εισηγμένες ΔΕΚΟ, σχέδιο αποκρατικοποιήσεων ακινήτων, τραπεζών και εταιρειών είναι κάποια από τα δεκάδες μέτρα του 2011
Η ελληνική οικονομία διαβαίνει το κατώφλι του πιο... κρίσιμου τριμήνου για το παρόν και το μέλλον της. Δεκάδες νέα μέτρα και τομές θα αποφασιστούν μέσα στους επόμενους δύο μήνες, οι πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις κορυφώνονται και η αγορά θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με ένα πρωτόγνωρο πακέτο εισπρακτικών μέτρων μετά από 2 χρόνια ύφεσης.

Η κυβέρνηση, επιλέγοντας τις τελευταίες ημέρες του 2010 να χαμηλώσει τους τόνους αποφεύγοντας έτσι κορύφωση και συντονισμό των κινητοποιήσεων θιγόμενων κλάδων προκάλεσε πληθωρισμό αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν εντός των επόμενων εβδομάδων. Είναι μέτρα που το Μνημόνιο ορίζει ρητά ότι πρέπει να γίνουν έως τον Δεκέμβριο, αλλά και παρεμβάσεις με ορίζοντα τον Μάρτιο για τα οποία όμως θα ελεγχθεί η κυβέρνηση έναν μήνα νωρίτερα, στην επόμενη κάθοδο της Τρόικας:

* Πρώτο στη λίστα των εκκρεμοτήτων είναι το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων που θα επανέλθει σε υπουργικό συμβούλιο το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου με στόχο έως τότε να έχουν καμφθεί οι αντιδράσεις των θιγόμενων κλάδων.
* Το δεύτερο μεγαλύτερο μέτωπο είναι οι ΔΕΚΟ και οι φορείς του Δημοσίου. Πέρα από την αύξηση των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες που αφορά το επιβατικό κοινό πρέπει να εφαρμοσθούν οι αποφάσεις για περιορισμό μισθολογικού κόστους και μετατάξεων που προωθούνται σε συνέργεια με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.
* Προωθούνται επίσης οι εντάξεις ακόμη 50 περίπου ΔΕΚΟ υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών, στις οποίες θα επιβληθεί το ίδιο καθεστώς περικοπής μισθών - μετατάξεων –πιθανών λουκέτων ή συγχωνεύσεων.
* Πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις για μειώσεις μισθών και άλλων αποδοχών και στις εισηγμένες στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ (σημ. ο νόμος προβλέπει ετήσιο πλαφόν αποδοχών στις 48.000 ευρώ ετησίως, μείωση κατά 10% στις αποδοχές που ξεπερνούν το όριο των 1.800 ευρώ μηνιαίως και πλαφόν 10% επί του συνολικού μισθολογικού κόστος ανά εταιρεία στην αξία των επιπλέον αμοιβών).
* Το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται για το τέλος Ιανουαρίου ή την αρχή Φεβρουαρίου με ολική αναδόμηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, λουκέτα εφοριών, ποινές για εφόρους, αυστηρά πρόστιμα σε εταιρείες και πολίτες για απόκρυψη ΦΠΑ.
* Για τον Ιανουάριο μεταφέρθηκαν και οι ανακοινώσεις των αναλογιστικών μελετών στα κύρια ταμεία (δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ) που θα κρίνουν αν θα γίνει νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι ενδεχομένως να υπάρξει σε κάποια ταμεία πρόβλημα. Τον Μάρτιο θα ολοκληρωθούν ανάλογες μελέτες στις επικουρικές συντάξεις που από τώρα «φωτογραφίζουν» μεγάλες περικοπές.
* Τον Ιανουάριο πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τον τρόπο περικοπής 150 εκατ. ευρώ από τα οικογενειακά επιδόματα με την θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων.
* Εκκρεμούν οι αποφάσεις για τη διεύρυνση του χρόνου αποπληρωμής του Δανείου των 110 δισ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα δεν έχει κλείσει. Αβέβαιη εκτιμάται ότι παραμένει η διεύρυνση των δόσεων του δανείου που θα εκταμιευθούν το 2010 και ενδεχομένως του Μαρτίου του 2011.
* Εκτέλεση Προϋπολογισμού. Τον Φεβρουάριο θα κριθεί αν η κυβέρνηση θα λάβει συμπληρωματικά μέτρα για το 2011 και το τελικό πακέτο παρεμβάσεων (προς το παρόν αξίας 12,8 δισ. ευρώ) για την τριετία 2012-2014. Πολλά θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία που τώρα συγκεντρώνουν τα υπουργεία για τις οφειλές των φορέων τους.
* Θα πρέπει να ανακοινωθούν οι εισπράξεις 250 εκατ. ευρώ από συμβάσεις παραχώρησης.
* Εκκρεμεί ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος για πράσινο φόρο στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε βιομηχανίες.
* Δεν έχει ανακοινωθεί –και αναζητείται ενδεχομένως υποκατάστατο μέτρο– για τον φόρο διατήρησης αυθαιρέτων που πρέπει να επιβληθεί από το 2011.
* Τον Φεβρουάριο θα αποφασιστεί η εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ από ανάλογη ρύθμιση για το επίδομα ανεργίας η οποία θα ισχύσει από το 2012.
* Εκκρεμεί η μέθοδος εξίσωσης της φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.
* Η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για την ΑΤΕ και να προχωρήσει στον διαχωρισμό του Ταμείο Παρακαταθηκών.
* Η Τρόικα περιμένει και την ανακοίνωση αναλυτικού σχεδίου αποκρατικοποιήσεων με πωλήσεις εταιρειών αλλά και ακινήτων που θα χρηματοδοτήσουν την μείωση του χρέους.
* Πρέπει να προωθηθεί η συμμόρφωση του ελληνικού δημοσίου με τις καταδικαστικές αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα।


totefteri.blogspot

Ελεγκτής νομιμότητας σε δημόσιες υπηρεσίες...


Τη δημιουργία οργάνου που θα ελέγχει τα οικονομικά των δήμων αλλά και τα τεχνικά έργα και θα υπάγεται απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού των οικονομικών των ΟΤΑ και διασφάλισης διαφάνειας στα έργα.
Το όργανο αυτό θα αποτελείται από τρεις αυτοτελείς υπηρεσίες (γενικών υποθέσεων, οικονομικών υποθέσεων, τεχνικών υποθέσεων) στην κάθε μια από τις οποίες θα προΐσταται ανώτερος υπάλληλος με πενταετή θητεία και ο οποίος θα αποκαλείται «ελεγκτής νομιμότητας».
www.dete.gr

Κατέθεσαν στις εφορίες 3000 πινακίδες Ι.Χ.


Ντάνες από πινακίδες Ι.Χ. αυτοκινήτων στοιβάζονται στις εφορίες της Μεσσηνίας από πολίτες που σπεύδουν να τις καταθέσουν λόγω αδυναμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Το...
τελευταίο 15μερο, οι ιδιοκτήτες οχημάτων πολιορκούν κυριολεκτικά τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Νομαρχίας και τις εφορίες με αποτέλεσμα να έχουν συγκεντρωθεί περί τις 3000 πινακίδες!

www.newsbomb.gr

Σε επιφυλακή για πλημμύρες ο Έβρος. Ανέβηκε η στάθμη του ποταμού


Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή Πετάλου Φερών, καθώς η στάθμη των...
νερών του Έβρου ανέβηκε στο όριο επιφυλακής, δηλαδή στα 5,60 μέτρα.
Η Νομαρχία κάλεσε το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, να ενημερώσει άμεσα τους κατοίκους για τον κίνδυνο πλημμυρών και ...

κάλεσε γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς, κυνηγούς κ.ά., να μην πλησιάζουν στα αναχώματα του διασυνοριακού ποταμού και να απομακρύνουν έγκαιρα από την περιοχή ζώα και μηχανήματα.


Η απότομη αύξηση της στάθμης του ποταμού Έβρου στο νότιο τμήμα του νομού, οφείλεται σε νερά που έχουν εισρεύσει στην ελληνική κοίτη από τον χείμαρρο Εργίνη της Τουρκίας.


Το φαινόμενο παρακολουθεί σε 24ωρη βάση το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου.


Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ευχές για υγεία, ευτυχία και αισιοδοξία για το 2011...



H ομάδα του Milamouprasina.gr

«Όσο μπορείς…»


Χρόνια πολλά και καλή χρονιά από το http://stelioskazantzidis.blogspot.com
Εξ αρχής δηλώσαμε τις προθέσεις μας. Να παρουσιάσουμε την προσφορά και την διαχρονικότητα του έργου του Στέλιου Καζαντζίδη. Όχι να τον επιβάλλουμε φολκλοριστικά σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει. Αυτό το κάνουν άλλοι…
Να είναι καλά.

Καταθέτουμε τα διαπιστευτήριά μας εδώ και δύο περίπου χρόνια. Με κόπο και σοβαρότητα. Και δεν αποσκοπούμε παρά στο να κρίνουμε και να κριθούμε. Κρίνε για να κριθείς. Κριτική στάση, λοιπόν, και απέναντι στον Καζαντζίδη, όπως και σε κάθε μορφή τέχνης. Και τι εξυψώνει τον άνθρωπο και καλλιεργεί την κριτική ικανότητα περισσότερο από την παιδεία; Αυτή επιδιώκουμε, άλλωστε, και μέσα από το τραγούδι και τη μουσική, που κινούνται στο κατεξοχήν πνευματικό. Και το πνευματικό είναι το κατεξοχήν ανθρώπινο. Δεν είναι η απροσδιοριστία που τρομάζει τους δειλούς και ικανοποιεί τις βουλές των «αρχόντων». Η τέχνη απευθύνεται σε όλους γιατί παράγεται από όλους, άμεσα ή έμμεσα. Ακόμα και η προσωπικότητα – του καλλιτέχνη στην προκειμένη - είναι η έκφραση του όλου της συνύπαρξης μέσω των δημιουργικών τάσεων του ατόμου. Μην σας γελούν, λοιπόν, αυτοί που λένε πως, τάχα, η παιδεία απευθύνεται σε άλλους και όχι σε σας. Πως η μουσική είναι ανώτερη ή κατώτερη για σπουδαίους και ασήμαντους αντίστοιχα. Ακούστε για να κρίνετε! Διαβάστε για να κρίνετε! Και έπειτα κρίνετε για να προκαλέσετε και να κριθείτε… Ούτε οι δήθεν γνώστες έχουν αξία επειδή «γνωρίζουν», μα ούτε και οι «λαϊκοί» αξίζουν επειδή αγνοούν. Με λύπη διαπιστώνουμε πως οι περισσότεροι θεωρούν προσόν το να μη διαβάζουν και αυτοί που διατείνονται πως διαβάζουν δεν διαβάζουν επί της ουσίας. Και απαίδευτοι όπως είναι, έχουν την εξοργιστική αξίωση να πρωτοπορούν… Μόνον αυτοί να ξέρουν. Και μετά εξαπατημένοι αναφωνούν πως τους γέλασαν… Μα ποιοι; «Η πλάνη δεν είναι τύφλωση, είναι ανανδρία», είπε ο Νίτσε. Γνωρίστε, λοιπόν, και γίνετε ανδρειωμένοι.

Τις προάλλες θυμηθήκαμε ένα ποίημα του Καβάφη με τίτλο «Όσο μπορείς»:

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πιαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την,
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.


Βλέπετε πως η υψηλή ποίηση δεν απευθύνεται στους λίγους... Μην εξευτελίζετε τη ζωή σας, λοιπόν, μέσα σε αυτή τη γελοιότητα, σε αυτή την επίφαση που ονομάζουν κοινωνική ζωή, δημόσιες σχέσεις, πολιτεία, κοινωνία… Άλλωστε ο Καζαντζίδης με τη στάση του αυτό δεν ήταν; Ένας περιφρονητής αυτής ακριβώς της ψευτιάς, που συντηρεί μόνο ανακλήσεις της ζωής. Ανακλήσεις που περιφέρονται, κατέχουν θώκους εξουσίας, βγάζουν λεφτά – δε δουλεύουν όμως, καταναλώνουν ότι τους δίνουν αφειδώς και εκτιμούν μόνο ότι πληρώνουν με το αζημίωτο, προασπίζουν με σθένος την τάξη και αντιδρούν στα πλαίσια που τους το επιτρέπουν. Ο Καζαντζίδης εν κατακλείδι, δεν ήταν ούτε ο Στελάρας των λαϊκών ανθρώπων, ούτε ο καλός άνθρωπος, ούτε ο αγαθός, ούτε ο άνδρας με το τίμιο βλέμμα, ούτε τίποτα… Υπήρξε μια μοναδική περίπτωση καλλιτέχνη που στάθηκε στο ύψος του και περιφρόνησε αυτά, που οι άλλοι ιδιοτελείς «χειροτέχνες» (και όχι καλλιτέχνες), κατά τον Όσκαρ Ουάιλντ, επιδιώκουν. Τον πλούτο, την ανταμοιβή, την προβολή, τις ανούσιες συναναστροφές. Όσο μπορούσε…



ΥΓ. Σας ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Περιμένουμε την συνδρομή σας. Διαδώστε το stelioskazantzidis.blogspot.com, σχολιάστε τις δημοσιεύσεις μας, προτείνετέ μας θέματα, στείλτε μας υλικό προς αξιολόγηση και δημοσίευση. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Η διαχείριση του stelioskazantzidis.blogspot.com


Read more: http://stelioskazantzidis.blogspot.com/#ixzz19hEJ3fWP

Σταθερή αξία...

Δεν υπάρχει καμία σκέψη στη Διοίκηση του ANT1 να βάλουν τους Καραμεροχαριτάτους στη θέση του (7-10). Ούτε ως βοηθούς του. Οι...πληροφορίες που αναρτήθηκαν από το enimerosi24, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αν δεν είναι υποβολιμαίες, τονίζουν στελέχη του σταθμού...

Απάντηση Σημίτη στο δημοσίευμα της Real News...


Για "σκοπιμότητες", κατηγορεί την εφημερίδα...


Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, απαντώντας στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Real News αναφέρει τα εξής:...
«Καιρός είναι να τελειώνουν οι υποκρισίες και η παραπληροφόρηση. Οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη αποφανθεί δημόσια ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης το 2001 ανταποκρίνονταν στους κοινοτικούς κανόνες και τις πρακτικές που εφάρμοσαν και άλλες χώρες την ίδια εποχή και σε παρόμοια έκταση.
Η ανακίνηση του θέματος του swap του 2001 εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες»...

Μόνο οι Χριστιανοί είναι καλοί άνθρωποι...

Έξαλλος, φανατικός, παθιασμένος. Παπάς με αναχρονιστικές απόψεις ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας. Ο Παπαδάκης, του φέρθηκε ευγενικά το πρωί, χωρίς όμως και να υιοθετεί τις ακραίες θέσεις του Ιερεμία. Και... ιδιαίτερα αυτή τη γεμάτη τυφλό φανατισμό θέση "μόνο οι Χριστιανοί είναι καλοί άνθρωποι".
Στο τέλος τσαντίστηκε, επειδή στο πάνελ δε συμφωνούσαν όλοι με τις απόψεις του -κι επειδή ο Παπαδάκης τον είχε στημένο κανά μισάωρο να περιμένει- και σηκώθηκε να φύγει. "Θα μου επιτρέψετε να φύγω", είπε κι έφυγε.
Κανονικά θα έπρεπε να του το είχαν επιτρέψει πολύ νωρίτερα, όταν αρνήθηκε να έχει συνομιλητή στο παράθυρο τον Δημήτρη Στρατούλη...

Η κυβέρνηση στα... 11 βήματα...


Των ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ, ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΡΟΛΑΜΠΟΥ
Με έντεκα προβλήματα που ζητούν άμεση λύση προκειμένου να διασφαλιστούν ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός αλλά και ευαίσθητες εσωκομματικές ισορροπίες, έρχεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση με την αλλαγή του χρόνου.
Τα σκληρά μέτρα που είναι υποχρεωμένη η... κυβέρνηση να επιβάλει το πρώτο δίμηνο του 2011 για να πάρει την τέταρτη δόση του δανείου θα τη φέρουν αντιμέτωπη με τα συνδικάτα. Τα σκληρά μέτρα που είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να επιβάλει το πρώτο δίμηνο του 2011 για να πάρει την τέταρτη δόση του δανείου θα τη φέρουν αντιμέτωπη με τα συνδικάτα. Η τύχη των εργασιακών σχέσεων, η δεδομένη -αλλά απροσδιόριστου ακόμη εύρους- νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η απελευθέρωση εκατοντάδων «κλειστών» επαγγελμάτων, οι αποφάσεις για τις ΔΕΚΟ, οι πιέσεις για πώληση εταιρειών, τραπεζών και ακινήτων του Δημοσίου, το νέο φορολογικό, η κρίσιμη διαπραγμάτευση για την επιμήκυνση του δανείου αλλά και ένας εξαιρετικά φιλόδοξος προϋπολογισμός θα κριθούν τις πρώτες εβδομάδες του 2011.

Το πρώτο μέτωπο που έχει να διαχειριστεί η κυβέρνηση είναι ο κίνδυνος συντονισμού των αντιδράσεων από τις ΔΕΚΟ- τα συνδικαλιστικά της σπλάχνα, όπως έχουν χαρακτηριστεί οι ηγεσίες τους, που έχουν κόψει πλέον κάθε δίοδο επικοινωνίας με το κόμμα. Η πρώτη ημέρα του νέου χρόνου ξεκινά με απεργίες στις αστικές συγκοινωνίες.

Ακόμη και η παραμικρή υποχώρηση από τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του μνημονίου θα προκαλέσει πρόβλημα όχι μόνο έναντι των δανειστών αλλά και απέναντι στον κόσμο που έχει επωμισθεί μέχρι τώρα το μεγαλύτερο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής. Σημείο έντονης κριτικής παραμένουν και οι καθυστερήσεις που σημειώνονται σε σχέση με πιο ανώδυνους στόχους όπως η βελτίωση των επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η άρση των εμποδίων άσκησης δραστηριότητας αλλά και οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της σπατάλης.

Οι 11 συμπληγάδες που πρέπει να περάσει η κυβέρνηση, και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρόνο, είναι:

1 Κλειστά επαγγέλματα. Εντονες διαβουλεύσεις για να καμφθούν οι αντιδράσεις των κλάδων με ισχυρά πολιτικά ερείσματα που αντιδρούν αλλά και συνεχείς συσκέψεις για να οριστικοποιηθούν οι παρεμβάσεις σε κάθε ένα από τα 350 και πλέον επαγγέλματα και υπηρεσίες που «ανοίγουν» στον ανταγωνισμό διεξάγει η κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο θα επανέλθει στο υπουργικό συμβούλιο στο τέλος Ιανουαρίου. Ασκούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονες πιέσεις από την τρόικα για ριζικές τομές, οι οποίες άλλωστε προβλέπονται ρητά από το μνημόνιο. Η ίδια άλλωστε απαίτησε την ψήφιση του νόμου το Δεκέμβριο και την υπογραφή των απαραίτητων υπουργικών αποφάσεων έως το Μάρτιο του 2011.

Στο υπουργικό συμβούλιο της προηγούμενης εβδομάδας παρουσιάστηκαν οι αλλαγές στα 16 τεχνικά επαγγέλματα (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κ.λπ.) οι οποίες προωθούνται με ξεχωριστό νομοσχέδιο. Ενδεχομένως με διαφορετική ρύθμιση να ξεκαθαρίσει το τοπίο και στις μεταφορές (π.χ. ταξί, ΚΤΕΛ).

Το σίγουρο είναι ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα περιλαμβάνει εκτός από τις αλλαγές για νομικούς, συμβολαιογράφους, φαρμακοποιούς και μηχανικούς, αρχιτέκτονες και ορκωτούς λογιστές, παρεμβάσεις σε εκατοντάδες υπηρεσίες (οδηγία Μπολκεστάιν). Θα καλύπτει και την απλούστευση της αδειοδότησης μεγάλων εταιρειών που θέλουν να μπουν στους κλάδους του εμπορίου και του τουρισμού.

2 Φορολογικό νομοσχέδιο. Σκληρά μέτρα και ποινές για τους φοροφυγάδες, με ειδικές διατάξεις για όσους δεν κόβουν αποδείξεις θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο πάταξης της φοροδιαφυγής. Τώρα ξεκινά η σύνταξή του με στόχο να ψηφισθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε προαναγγελθεί για το Μάιο. Μετά πήρε... αναβολή για το Σεπτέμβριο. Εκτοτε αναμένεται...

Προωθείται η ολική αναδόμηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και των εφοριών, αυστηρές ποινές για επίορκους εφόρους και μπόνους απόδοσης για όσους έχουν καλές επιδόσεις. Θα υπάρχει σειρά διατάξεων με στόχο να σταματήσει η διαφυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό. Στο ίδιο νομοσχέδιο ενδεχομένως να ενταχθούν και δύο ακόμα εκκρεμότητες: η θεσμοθέτηση του πράσινου φόρου στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και η ανακοίνωση των ρυθμίσεων για τις παραβιάσεις στις χρήσεις γης.


3 Ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση εμφανίζεται σχετικά ήρεμη ενόψει του επόμενου ελέγχου της τρόικας ως προς την πορεία των ταμείων κύριας ασφάλισης. Στα επικουρικά ταμεία, αντίθετα, η κατάσταση είναι οριακή και οι περικοπές προδιαγεγραμμένες. Οι μελέτες της Αναλογιστικής Αρχής για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ έχουν σταλεί για πιστοποίηση στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται η απάντηση. Οι προβολές, σύμφωνα με πληροφορίες, κινούνται μέσα στα πλαίσιο που ορίζει το μνημόνιο, δηλαδή μέχρι το 2060 η αύξηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης να μην υπερβαίνει συνολικά το 2,5% του ΑΕΠ. Στον ΟΓΑ με την αύξηση της παρακράτησης των συντάξεων κατά 1% εκτιμάται ότι μακροπρόθεσμα θα βελτιωθεί η ευστάθεια του ταμείου.

Αμέσως μετά σειρά έχει το ταμείο του Δημοσίου και κατόπιν μέχρι το Μάρτιο θα ακολουθήσουν οι μελέτες για τα επικουρικά. Εκτός των 13 επικουρικών ταμείων που εποπτεύει το υπουργείο Εργασίας θα εξεταστούν και τα άλλα επτά που ανήκουν σε άλλα υπουργεία και θα αξιολογηθεί κάθε ένα ξεχωριστά από την τρόικα. Τι θα γίνει με όσα κριθούν μη βιώσιμα; Το μνημόνιο ορίζει ρητά ότι δεν πρόκειται να επιδοτηθούν.

4 Πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Πωλήσεις κρατικών εταιρειών (και τραπεζών) αλλά και ακινήτων-«φιλέτων» ζητά η τρόικα για να μειωθεί το χρέος. Η κυβέρνηση από την πλευρά της απέφυγε να ανακοινώσει (ως όφειλε) το αναλυτικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που θα φέρει 7 δισ. ευρώ μέσα σε 3 έτη. Περιορίστηκε σε γενικές ανακοινώσεις για τη δημιουργία εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, αρμόδιας ειδικής γραμματείας και την πρόσληψη συμβούλων αποκρατικοποίησης.

Κυβερνητικά στελέχη ασκούν έντονη κριτική για την αλλαγή στάσης, αφού το «δόγμα» για τη δημιουργία ισχυρού δημόσιου κρατικού πυλώνα στις τράπεζες εγκαταλείφθηκε. Εκφράζουν φόβους για πώληση ακινήτων και εταιρειών σε τιμή... ευκαιρίας ως «δώρο» στους δανειστές της Ελλάδας ή στις ιδιωτικές τράπεζες. Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα περιμένει συγκεκριμένες κινήσεις στην ΑΤΕ και το Ταμείο. Παρακαταθηκών, ενώ ζητά να σκεφτεί η κυβέρνηση την πώληση της συμμετοχής στην Τράπεζα Αττικής και στο Τ.Τ. όταν οι συνθήκες είναι «ώριμες».

5 Προϋπολογισμός. Με την παραδοχή ότι θα υπάρχουν αποκλίσεις ξεκινά η κυβέρνηση την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011. Το υπουργείο Οικονομικών ζητά με εγκύκλιο προς τα υπουργεία να έχουν κατά νου ότι ένα μέρος των πιστώσεων μπορεί να μη δοθεί και αναφέρεται σε «συμπληρωματικό προϋπολογισμό» καθώς γνωρίζει ότι θα κριθεί από την τρόικα για τα αποτελέσματα που θα επιτύχει έως το Φεβρουάριο για να πάρει τη δόση του Μαρτίου.

Από την επίδοση σε αυτό το μέτωπο θα κριθεί και το τελικό εύρος του πακέτου μέτρων για την περίοδο 2012- 2014 που ήδη σχεδιάζεται και θα οριστικοποιηθεί το Φεβρουάριο. Πρόκειται για επώδυνες παρεμβάσεις (νέα αύξηση ΦΠΑ, περικοπή μισθών, κοινωνικών επιδομάτων κ.λπ.) που πρέπει (προς το παρόν) να φέρουν έσοδα 2,77 δισ. ευρώ.

Ηδη, πάντως, εκφράζονται φόβοι ότι το 2010 θα «κλείσει» με αποκλίσεις στις δαπάνες (λόγω οφειλών προς επενδυτές, νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία). Το ΔΝΤ υπολογίζει την «τρύπα» του 2010 σε 400 εκατ. ευρώ. Για το 2011 προβλέπεται νέα αδυναμία επίτευξης των στόχων (φοροδιαφυγή, σπατάλη) η οποία σύμφωνα με την Κομισιόν απαιτήσει πρόσθετα μέτρα 1,3 δισ. ευρώ.



6 Επιμήκυνση δανείου. Τον Ιανουάριο θέλει η κυβέρνηση να κλείσει το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από 5 σε 11 έτη. Διεξάγονται σκληρές διαπραγματεύσεις με στόχο η πρόταση της Επιτροπής προς τους υπουργούς Οικονομικών να εγκριθεί από την σύνοδο της 17ης-18ης Ιανουαρίου προκειμένου να είναι εφικτή η έγκριση από τα Κοινοβούλια των χωρών-μελών της Ε.Ε. έως το Μάρτιο, οπότε θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση των 15 δισ. ευρώ.

Τα κυβερνητικά στελέχη επισήμως είναι καθησυχαστικά, αλλά κοινοτικοί παράγοντες λένε ότι τίποτα δεν έχει κλείσει και είναι ουσιαστικά αβέβαιη η παράταση της αποπληρωμής για τα χρήματα που πήραμε το 2010. Αναζητείται, προσθέτουν, νομική «παράκαμψη» της εγκριτικής πράξης, ειδικά από τη γερμανική Βουλή. Θετική χαρακτηρίζεται πάντως η στάση του ΔΝΤ, το οποίο φέρεται έτοιμο να συνάψει και νέο δάνειο με το οποίο θα καλύπτει τις δόσεις του 2010.

7 Αγορά ενέργειας. Η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει τι θα κάνει με τα λιγνιτικά κοιτάσματα και τις μονάδες της ΔΕΗ. Στο πλαίσιο της απελευθέρωσης προωθείται επίσης ο διαχωρισμός του κλάδου μεταφοράς ρεύματος από τον κύριο κορμό της ΔΕΗ, με τη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας.

8 Αναπτυξιακά μέτρα. Εντονη κριτική εκφράζουν και στελέχη της κυβέρνησης για την καθυστέρηση των μέτρων τόνωσης του ιδιωτικού τομέα. Δεν έχει ακόμη παρουσιαστεί το συνολικό «Fast track» για τη γρήγορη εκτέλεση δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων («σφιχτές» προθεσμίες για τη χορήγηση αδειών από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και την ολοκλήρωση των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων). Επίσης, τώρα παρουσιάζονται τα μέτρα τόνωσης της αγοράς, ενώ έπρεπε να έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία (απλοποίηση της διαδικασίας ίδρυσης, λειτουργίας εταιρειών, το νομοσχέδιο ανταγωνισμού, η αναμόρφωση του ΕΣΠΑ, ο νέος επενδυτικός νόμος, η λειτουργία του μητρώου επιχειρήσεων).

9 ΔΕΚΟ. Οι επόμενες μέρες θεωρούνται καθοριστικές. Τα συνδικάτα των συγκοινωνιακών φορέων έχουν κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας με την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ακόμη και στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις (ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ) τα πράγματα δεν είναι καλύτερα μετά την εγκύκλιο του υπουργού Οικονομίας να προσαρμοστούν και αυτές μισθολογικά στο γενικό πλαίσιο που ισχύει για τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στην περίπτωση συντονισμού των απεργιακών τους κινητοποιήσεων ο κίνδυνος να παραλύσει η οικονομία είναι ορατός και οι συνέπειες στις αντοχές της κοινωνίας απρόβλεπτες. Ωστόσο, στο σημείο που έχουν έλθει τα πράγματα, ούτε η κυβέρνηση ούτε οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν εύκολο τρόπο αναδίπλωσης.

10 Δημόσιο. Η κυβέρνηση έχει επενδύσει πολλά στην αναμόρφωση της διοίκησης. Τις επόμενες μέρες θα δοκιμαστεί ο «Καλλικράτης» στην αυτοδιοίκηση και τις περιφέρειες. Το μεγάλο στοίχημα όμως είναι στον επόμενο «Καλλικράτη» που μέσα στο 2011 θα επιφέρει σαρωτικές αλλαγές σε όλο το φάσμα του Δημοσίου και θα συνοδεύεται από το νέο μισθολόγιο. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, το αργότερο το Φεβρουάριο, η τρόικα περιμένει από το υπουργείο Οικονομικών και την Ενιαία Αρχή Πληρωμών τη λεπτομερή αποτύπωση των μισθών και των επιδοματικών παροχών σε όλες τις υπηρεσίες. Η νέα κατευθυντήρια γραμμή της τρόικας είναι να διατηρηθούν μόνο δύο, το επίδομα θέσης και το επίδομα ευθύνης. Για το οικογενειακό θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια.

11Απασχόληση. Στην αγορά εργασίας το προσεχές τρίμηνο θα κριθεί εάν η μεγαλύτερη ελαστικότητα των εργασιακών σχέσεων και η υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα, όπως θέλει το μνημόνιο, ή αντιθέτως θα χαθεί κάθε έλεγχος. Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για την ενίσχυση των Επιθεωρήσεων που παρουσιάστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου από τον αναπληρωτή υπουργό Γ. Κουτρουμάνη θα κατατεθεί αμέσως μετά τις γιορτές στη Βουλή. Ηδη όμως ένας στους τρεις εργαζόμενους δουλεύει χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, γεγονός που έχει τεράστιες συνέπειες και στα οικονομικά των ταμείων.

Το πρόβλημα αντανακλάται και στον ΟΑΕΔ, καθώς πέραν της αύξησης του ποσοστού ανεργίας, που εκτιμάται από το ΔΝΤ ότι θα ξεπεράσει το 15% το νέο χρόνο, θα μειωθούν και οι μεταβιβάσεις κεφαλαίων από το ΙΚΑ κατά 10%, δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα θα έχει περίπου 400 εκατ. ευρώ λιγότερους πόρους. Για τη συγκράτηση της ανεργίας η κυβέρνηση σχεδιάζει την επέκταση του προγράμματος επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών και στις πιο μικρές επιχειρήσεις, όπως είναι τα καταστήματα ψιλικών, αρκεί να δηλώνεται ένας μισθωτός.
enet.gr

Για σύλληψη στη Θεσσαλονίκη ηγετικού στελέχους του κουρδικού κόμματος DTP μιλά ο τουρκικός Τύπος...


Πληροφορίες για τη σύλληψη, στη Θεσσαλονίκη, του Μουσταφά Σαρίκαγια, πρώην αντιπροέδρου του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατική Κοινωνία (DTP), του οποίου η λειτουργία έχει απαγορευθεί στην Τουρκία, δημοσιεύονται στον τουρκικό Τύπο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, το πρόσωπο που συνελήφθη αναχώρησε από την Πάφο με τελικό προορισμό τη Σόφια.

Με δήλωσή του στο... Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός ανέφερε ότι οι κυπριακές αρχές βρίσκονται σε επαφή με την Ελληνική Αστυνομία.

Όπως δήλωσε ο κ. Κατσουνωτός, ζητήθηκε πλήρης ενημέρωση για το περιστατικό και για τα ακριβή στοιχεία του προσώπου που συνελήφθη, αλλά και το ταξιδιωτικό έγγραφο που είχε στην κατοχή του, σύμφωνα με το οποίο ταξίδεψε από το Αεροδρόμιο Πάφου για Σόφια.

Το θέμα τυγχάνει διερεύνησης, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Αστυνομίας.

Ζητούν από τους γιατρούς τους να καθυστερήσουν τον τοκετό για να μπορέσουν να εισπράξουν το μπόνους...


Πανικός έχει προκληθεί στα μαιευτήρια της Ταϊβάν όπου εκατοντάδες γυναίκες ζητούν από τους γιατρούς τους να καθυστερήσουν τον τοκετό για να μπορέσουν να εισπράξουν το μπόνους που έχουν υποσχεθεί οι αρχές για όσα παιδιά γεννηθούν το 2011.
Σύμφωνα με...
την εφημερίδα Liberty Times, δύο πόλεις της Ταϊβάν--Ταϊπέι και Νέα Πόλη της Ταϊπέι--σχεδιάζουν να δώσουν ένα χρηματικό δώρο σε όσα παιδιά γεννηθούν τη νέα χρονιά με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του κράτους της Ταϊβάν (Δημοκρατία της Κίνας).
Το κάθε παιδί, που ένας από τους δύο γονείς είναι δημότης των πόλεων αυτών θα λάβει 20.000 δολάρια Ταϊβάν (680 δολάρια ΗΠΑ).
Η Νέα Πόλης της Ταϊπέι είναι καινούργιος δήμος με 3,8 εκατομμύρια κατοίκους.
Το πρόγραμμα αρχίζει το Σάββατο, πρώτη ημέρα του 2011, και πολλές έγκυες θέλουν πάση θυσία να καθυστερήσουν τον τοκετό.
Ο μαιευτήρας Χσου Σιχ-πιν τόνισε στην εφημερίδα πως ήδη πολλές γυναίκες που έχει προγραμματιστεί να γεννήσουν με καισαρική, του ζήτησαν να αναβαλει τον τοκετό. "Αν μπορώ ικανοποιώ το αίτημά τους", είπε χαρακτηριστικά.
Αντίθετα, ο συνάδελφός του Τσιανγκ Λι-μενγκ δεν εγκρίνει αυτή την πρακτική και επισημαίνει πως η καθυστέρηση του τοκετού είναι ενάντια στη φύση, ενώ η χρήση οποιουδήποτε φαρμάκου για το λόγο αυτό είναι επικίνδυνη".
http://grizaniotis.blogspot.com/

Ποιά είναι η ελάχιστη απόσταση ασφαλείας των καλωδίων της ΔΕΗ από τα μπαλκόνια?...


adena-gr.blogspot.
Κάποιοι υπεύθυνοι χωρίς να βάζουν το χέρι τους (σε γραφτό) στο Ευαγγέλιο με πληροφορούν ότι η ελάχιστη αυτή απόσταση ασφαλείας μέχρι το 1969 ήταν 1,20μ.
Τότε όμως, οι άνθρωποι επί Χούντας (σκεφτόμενοι -ίσως- ότι έτσι βοηθούσαν την ανοικοδόμηση και την ανάπτυξη) μείωσαν αυτή την απόσταση ασφαλείας στα 90εκ.
Από τότε αυτή η απόσταση έχει παραμείνει εκεί.
Στις φωτογραφίες όμως σε αυτή την κεντρική οδό της Νέας Ιωνίας ΒΟΛΟΥ, τα γυμνά ηλεκτροφόρα σύρματα , σχεδόν...

εφάπτονται (παρά πόντο) των μεταλλικών μπαλκονιών αυτού του σύγχρονου κτιρίου, που όταν ανεγέρθηκε οι στύλοι της ΔΕΗ προϋπήρχαν.
Βρείτε και κερδίστε. Ποιος ...
πρέπει να πρωτοπάει φυλακή, αν κάποιο παιδάκι (δικηγόρου η Δικαστή) ακουμπήσει τα καλώδια και γίνει κάρβουνο.
Οι υπάλληλοι Πολεοδομίας Μαγνησίας εξαιρούνται του διαγωνισμού...

Εβαλε φωτιά στη ΝΔ με τους «ντιντήδες»


ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ
Ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης δηλώνει σύντροφος εν όπλοις με τον κ. Σαμαρά και προκαλεί με τις δηλώσεις του αναταράξεις...
«Μην ξεχνάτε, είναι ο αρχηγός μου εδώ και πολλά χρόνια.Είμαστε σύντροφοι εν όπλοις» τονίζει μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο δικηγόρος κ. Φαήλος Κρανιδιώτης για τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, για τον οποίο επίσης έχει...
αναφέρει στο παρελθόν ότι εκτός από αρχηγό πολλές φορές
τον βλέπει και ως οπλαρχηγό. Ο επικεφαλής της εθνικοπατριωτικής οργάνωσης «Δίκτυο 21», σταθερός συνομιλητής και προσωπικός φίλος του κ. Σαμαρά, πήρε τα εσωκομματικά όπλα, παραμονές του κομματικού ανασχηματισμού. Με την κίνησή του να προκρίνει ως βασικό στοιχείο την «ιδεολογική
καθαρότητα», προτιμώντας τους «ιδεολογικούς μαχητές» και τους «σημαιοφόρους» από τους... «ντιντήδες» και τους «κομψευόμενους διαδρομιστές» , τους οποίους όμως δεν προσδιόρισε, αν και ξεκίνησε μια μακρά παρασκηνιακή συζήτηση για τους ποιους εννοεί, άναψε φωτιές στη ΝΔ.
Ο ίδιος δεν προσωποποιεί την κριτική του και σπεύδει να διευκρινίσει ότι ποτέ δεν έχει υποδείξει στον κ. Σαμαρά τι να κάνει και κυρίως δεν του έχει αναφέρει τι πρέπει να γίνει με συγκεκριμένα πρόσωπα. «Θα του φαινόταν παράδοξο να του πω τι να κάνει. Ο αρχηγός ακούει πολλούς,αλλά αυτός αποφασίζει και κανείς δεν του επιβάλλει τις απόψεις του.Ο,τι θέλει κρατάει,ό,τι θέλει πετάει» τονίζει.

Ηπαρέμβαση του κ. Κρανιδιώτη με άρθρο στον διαδικτυακό τόπο antinews.gr ανέδειξε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον... πόλεμο εξουσίας στο εσωτερικό της ΝΔ. Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη μια διελκυστίνδα μεταξύ «σκληροπυρηνικών» και «μετριοπαθών» συνεργατών του κ. Σαμαρά εν όψει των αλλαγών που ετοιμάζει ο πρόεδρος του κόμματος και δεν είναι λίγα τα στελέχη που δίνουν... μάχες χαρακωμάτων.

Πίσω από τις κουρτίνες της εξουσίας, το «Δίκτυο 21», λένε ορισμένα κεντρικά στελέχη της ΝΔ, δίνει τη δική του κατεύθυνση, προτάσσοντας διαφορετικό ιδεολογικό πλαίσιο το οποίο πρέπει να έχουν οι αλλαγές που αναμένονται. Βασικό συστατικό για πολλά στελέχη που κινούνται στην ίδια ιδεολογική γραμμή είναι η «ιδεολογική καθαρότητα» και απορρίπτουν τον μεσαίο χώρο που έχει αποτύχει, απορρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο το ιδεολόγημα της περιόδου κατά την οποία πρόεδρος στη ΝΔ ήταν ο κ. Κ.Καραμανλής.

Το άρθρο του κ. Κρανιδιώτη, το οποίο αναρτήθηκε την επομένη της συνάντησης του κ. Σαμαρά με τον κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο, ήταν η κορυφή του παγόβουνου και η ουσία δεν είναι μόνο τα όσα περιέγραψε, αλλά, κυρίως, ότι αναδείχθηκαν οι διαφορετικές σχολές σκέψης στο εσωτερικό του κόμ ματος. Σε αυτό το κλίμα, δεν είναι λίγοι οι υποστηρικτές του κ. Σαμαρά που θεωρούν ότι πρέπει να αξιοποιηθούν περισσότερο στελέχη και βουλευτές, κυρίως νέα πρόσωπα, που τον στήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές.

Η Ρηγίλλης επιχείρησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και άφησε να διαρρεύσει ότι ο κ. Κρανιδιώτης «δεν έχει επίσημη θέση στο κόμμα, δεν είναι σύμβουλος του κ. Σαμαρά αλλά είναι ένα απλό μέλος του κόμματος που επικοινωνεί τις απόψεις του» «Δεν έχω θεσμικό ρόλο»
Ο πρόεδρος του «Δικτύου 21» είναι σκληρός υποστηρικτής του κ. Σαμαρά και συχνά μιλάει για τη «μακρά και αδιάκοπη, επί 17 συναπτά έτη, πολιτική και αδελφική σχέση» τους. Τον ακολουθεί σε όλα τα πολιτικά του βήματα, λίγο πριν από την ίδρυση της Πολιτικής Ανοιξης, και από την ημέρα που κέρδισε την προεδρία της ΝΔ δίνει έναν σκληροπυρηνικό τόνο με την αρθρογραφία του.

Είναι άτυπος σύμβουλος (χωρίς θεσμική ιδιότητα) του κ. Σαμαρά, ενώ άλλοι τον αποκαλούν «μυστικοσύμβουλο». Ο ίδιος διαφωνεί με τον χαρακτηρισμό και λέει: «Δεν έχω θεσμικό ρόλο.Είμαστε φίλοι και συνεργάτες επί 17 χρόνια.Μιλάμε πολιτικά και αν μου αναθέσει κάτι θα το κάνω».

Εγινε ιδιαίτερα γνωστός πριν από χρόνια υπερασπιζόμενος, ως δικηγόρος, τον ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ενώ κατά καιρούς έχει συγκρουστεί με σφοδρότητα με στελέχη του κεντροαριστερού και εκσυγχρονιστικού χώρου. Μάλιστα περιγράφοντας τη συνάντησή του με τον Οτσαλάν είχε πει: «Ητανσαν να με καλούσε στη Σιέρα Μαέστρα ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.Ενας μύθος, ένας επαναστάτης της εποχής μας». Μετά την υπόθεση Οτσαλάν το «Δίκτυο» απογειώθηκε και βρέθηκε στο επίκεντρο της δημόσιας ζωής, αφού άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Σημίτη, με όχημα τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ δραστηριοποιήθηκε έντονα κατά του Σχεδίου Αναν. Ο κ. Κρανιδιώτης αρνείται ότι είναι περιθωριακή κίνηση το «Δίκτυο 21», μιλάει για μια εθνικοπατριωτική οργάνωση και έχει πει κατά καιρούς ότι «οι εναντίον του συκοφαντίες εξυφάνθηκαν στο σκοτάδι από αληθινούς παρακρατικούς και κουκουλοφόρους» .

Βρέθηκε στον αφρό με το «Δίκτυο 21» και τον Οτσαλάν
[Ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης ]
Ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης
Για την υπόθεση Οτσαλάν συγκρούστηκε με πολλούς,ενώ το «Δίκτυο 21» δέχθηκε σφοδρή επίθεση.Εκείνη την εποχή ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, σε μια στιγμή έκρηξής του,μίλησε για«ομάδα αναιδών υπερπατριωτών» . Πριν από τη συμπόρευσή του με τον κ. Σαμαρά,είχε στενή πολιτική σχέση με τονΜιχάλη Χαραλαμπίδη(επί σειρά ετών στέλεχος του ΠαΣοΚ και μετέπειτα επικεφαλής της Περιφερειακής Δημοκρατικής Ενωσης),για τον οποίο λέει ότι υπήρξε πνευματικό-πολιτικό παιδί του.Στη συνέχεια συμπορεύεται με τον Αντώνη Τρίτση καισυμμετείχε στην ηγετική ομάδα του «Ελληνικού Ριζοσπαστικού Κινήματος».

Κυρίαρχο στοιχείο του οι σκληρές απόψεις του στα εθνικά θέματα. Μια χαρακτηριστικήάγνωστη- στιγμή της εθνικοπατριωτικής δράσης του ήταν το 1988.Φοιτητής της Νομικής, πέταξε από τον Αγνωστο Στρατιώτη το στεφάνι που κατέθεσε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπο λης Νταλάν Μεντρεντίν (αξιωματικός που έλαβε μέρος στον βομβαρδισμό της Κύπρου και στέλεχος που συμμετείχε στην υφαρπαγή χηρευουσών ελληνικών περιουσιών στην Πόλη).

Το 1999 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Πολιτική Ανοιξη,τέταρτος στη λίστα,μετά τους κκ.Σαμαρά, ΝικήταΚακλαμάνηκαιΧρύσανθοΛαζαρίδη. Ενεργοποιήθηκε πιο ενεργά με την επικράτηση του κ.Σαμαρά στην αρχηγία της ΝΔ.Στο συνέδριο του κόμματος το περασμένο καλοκαίρι επιχείρησε να εκλεγεί στην ΚΕ,αλλά δεν τα κατάφερε,αφού του ασκήθηκε έντονη πολεμική,κυρίως από το «καραμανλικό» σύστημα,εν αντιθέσει προς τον λογογράφο και στενό σύμβουλο του κ.Σαμαρά,τον κ.Λαζαρίδη, και την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κυρίαΒασιλική Τζότζολα, με τους οποίους διατηρεί φιλική και κοινωνική σχέση.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΑΡΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΥΣ
[Δεδομένη θεωρείται στη Ρηγίλλης η ενεργοποίηση του κ. Σπηλιωτόπουλου αλλά ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί τι πόστο θα λάβει ]
Δεδομένη θεωρείται στη Ρηγίλλης η ενεργοποίηση του κ. Σπηλιωτόπουλου αλλά ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί τι πόστο θα λάβει
Στον πυρήνα της εξουσίας στη ΝΔ επιστρέφει ύστερα από απουσία ενός έτους περίπου ο κ.Αρ.Σπηλιωτόπουλος,ο οποίος συναντήθηκε την προπαραμονή των Χριστουγέννων με τον κ.Σαμαρά.Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,έχει «κλειδώσει» οριστικά η ενεργοποίηση του κ.Σπηλιωτόπουλου αλλά ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί τι πόστο θα λάβει.

Κεντρικά στελέχη της Ρηγίλλης αναφέρουν ότι η ανακατανομή ρόλων και η ενίσχυση της θέσης ορισμένων φιλελευθέρων θα είναι και ένα καίριο χτύπημα στην κυρία Μπακογιάννη αφού θα αποτραπούν ενδεχόμενες φυγόκεντρες δυνάμεις προς τη Δημοκρατική Συμμαχία.Ο κ.Σαμαράς έχει αποφασίσει να αναβαθμίσει στελέχη όπως π.χ.οι κκ.Κυρ.Μητσοτάκης ,Κ. ΧατζηδάκηςκαιΝ. Δένδιας παράλληλα με την αξιοποίηση του κ.Σπηλιωτόπουλου.

Με την κίνησή του αυτή θα δημιουργήσει ένα φιλελεύθερο αντίβαρο στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρίαΝτόρα Μπακογιάννηθέλοντας να δείξει με πράξεις ότι δεν έχει πρόβλημα να δώσει ρόλο και να παραχωρήσει ζωτικό πολιτικό χώρο σε στελέχη και βουλευτές της ΝΔ που δεν τον στήριξαν στην εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση,όπως π.χ.

οι κκ.Σ.Κεδίκογλου,Γρ.Αποστολάκος, Κ.Μουσουρούληςκ.ά.
ΒΗΜΑ