10.12.10

Συνεχίζεται ο κυβερνοπόλεμος για το WikiLeaks...


Απέσυραν την απειλή τους οι χακτιβιστές για επικείμενη επίθεση στο διαδικτυακό κόμβο του Amazon, το οποίο πρόσφατα είχε διακόψει τη φιλοξενία του WikiLeaks, λέγοντας πως δεν είχαν τις απαραίτητες «δυνάμεις» και πως θα επικεντρώσουν τις επιθέσεις τους στην εταιρεία PayPal.

Παράλληλα σήμερα στην...

Αυστραλία περίπου 500 διαδηλωτές υπέρμαχοι του WikiLeaks βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την εκδίωξη του WikiLeaks και την ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο.

Επίσης χθες στην πόλη Μουλτάν στο κεντρικό Πακιστάν διαδηλωτές έκαψαν αμερικανικές και βρετανικές σημαίες διαμαρτυρόμενοι για τη φυλάκιση του Ασάνζ, ιδρυτή του WikiLeaks.

"Ένας γενναίος άνδρας φυλακίσθηκε επειδή πρόβαλε το πραγματικό πρόσωπο των μεγάλων δυνάμεων" ένας από τους διαδηλωτές στο Associated Press.

Σήμερα αναμένονται διαδηλώσεις και στη Βρετανία για το ίδιο ζήτημα.

Οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν τις κυβερνοεπιθέσεις σε ιστότοπους εταιρειών που έχουν βάλλει στόχο οι υποστηρικτές του WikiLeaks, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ.

"Γνωρίζουμε τις περιπτώσεις και απλώς μπορώ να πω ότι τις εξετάζουμε", τόνισε ο Χόλντερ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με αξιωματούχους της Ε.Ε. για θέματα όπως η τρομοκρατία, η αεροπορική ασφάλεια και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Οι δηλώσεις του Χόντερ έρχονται μετά τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ιστότοπων εταιριών όπως η MasterCard και η Visa και το PayPal από υποστηρικτές του ιδρυτή του ιστότοπου Τζούλιαν Ασάνζ.

Χθες στην Ολλανδία οι αρχές συνέλαβαν έναν 16χρονο ως ύποπτο για συμμετοχή στις κυβερνοεπιθέσεις.

Για τις επιθέσεις που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, μια μόλις ημέρα έπειτα και από την προφυλάκιση του ιδρυτή του WikiLeaks και την διακοπή συνεργασίας του ιστοτόπου, που απασχολεί εδώ και αρκετό καιρό την παγκόσμια κοινότητα με τις διαρροές απόρρητων και διαβαθμισμένων εγγράφων, με πολλές εταιρείες, οι ακτιβιστές που αποκαλούνται "Ανώνυμοι" δηλώνουν ότι αγωνίζονται για την ελευθερία στο διαδίκτυο.

Από την πλευρά της η επικεφαλής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ Ναβί Πιλάι, χαρακτήρισε χθες τις προσπάθειες των "εταιρειών και αξιωματούχων" να φιμώσουν το WikiLeaks ως "πιθανή παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης".

Επίσης εξέφρασε την έκπληξή της για την κλίμακα των επιθέσεων λέγοντας πως "είναι πράγματι αυτό που τα ΜΜΕ αποκαλούν κυβερνοπόλεμο"
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: