12.12.10

To προβληματικό "μίγμα" του Αντώνη...


Από τον Βασίλη Μπόνιο
Όσο στημένες κι αν είναι οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται, δεν παύει η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ να είναι...ενδεικτική της προβληματικής αντιπολιτευτικής γραμμής του Αντώνη Σαμαρά.

Άλλωστε και οι πρόσφατες περιφερειακές εκλογές κατέγραψαν την αδυναμία της ΝΔ να πείσει ότι διαθέτει μια ριζοσπαστική πρόταση εξόδου της χώρας από τη κρίση και απελευθέρωσης από τους κατακτητές της.

Οι πολίτες έχουμε συγκρατήσει το διαφορετικό «μίγμα» οικονομικής προσέγγισης που προτείνει ο αρχηγός της ΝΔ.

Κατ΄αρχήν η λέξη "μίγμα" είναι πολύ αδύναμη, μαλθακή και καθόλου ανατρεπτική από μόνη της.

Την ακούς και έχεις την αίσθηση ότι αν ο Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός, θα κάνει μία από τα ίδια.

Η κοινωνία κοχλάζει κι εσύ Αντώνη της προτείνεις «μίγμα»-χ.ψ.α με το συμπάθιο.

Τι πάει να πει «μίγμα» ρε συ Αντώνη, όταν ο κόσμος έχει πέσει σε κατάθλιψη;

Κι αυτή τη φορά δεν φταίει η επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ, Αντώνη μου.

Είναι προσωπική σου υπόθεση η χάραξη της στρατηγικής, η οποία θα πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες πολέμου που βιώνουμε-τίποτε λιγότερο.

Η Ελλάδα χρειάζεται μιας νέα επαναστατική όσο και οραματική πρόταση επανίδρυσής της.

Εσύ ο ίδιος καλείσαι να κάνεις χειροπιαστό στους πολίτες, ότι είσαι ο ηγέτης που μπορεί να περάσει μέσα από τις φλόγες, από λιμούς και καταποντισμούς και να βγει νικητής.

Το να επαναλαμβάνεις τη λέξη «μίγμα» και να δίνεις χαρτιά στον Ντομινίκ Στρος Καν με τα μέτρα που προτείνεις, δεν αρκεί.

Και κάτι ακόμη. Το Μega δεν σ αφήνει παραπανεμένο για να λέμε και του στραβού το δίκιο: Παίζει διαρκώς πλάνα σου που σε δείχνουν να περπατάς με αέρινο βηματισμό σαν τον Ρίτσαρντ Γκιρ στο «Pretty Woman», η δόλια η Μαρία Σπυράκη προσπαθεί και είναι σαφώς καλύτερη από τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Μανώλη-μόλις πήρα μήνυμα από το υπουργικό συμβούλιο-Καψή.

Η υπόθεση είναι στο χέρι σου, αγαπητέ Αντώνη.

Αν δεν κάνεις εκρηκτικό το "μίγμα" σου, ο Παπανδρέου θα παίζει δίχως αντίπαλο κι αυτό δεν είναι καλό για μια χώρα που ετοιμάζεται να διαμελισθεί –από τους καλούς γειτονές της- στα εξ ων συνετέθη…
kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: