17.12.10

Tα «παιχνίδια» του απερχόμενου δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη...


Αθήνα: συνεχίζονται τα «παιχνίδια» Κακλαμάνη με τα... σκουπίδια!...
Κρατά 1,5 εκ € από τις υπερωρίες των εργαζομένων στα ταμεία του δήμου.
Μ' αυτό τον τρόπο τους εξωθεί και τους «νομιμοποιεί» να συνεχίζουν την απεργία.
Συνεχίζονται τα «παιχνίδια» του απερχόμενου δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη με τα σκουπίδια. Κι αυτό γιατί ενώ στο ταμείο του δήμου υπάρχει αυτή τη στιγμή το 1,5 εκ ευρώ για την καταβολή των...


υπερωριών του Οκτωβρίου των εργαζομένων στην καθαριότητα και παρά τις υποσχέσεις ότι θα δοθούν την περασμένη Δευτέρα, ακόμη δεν έχουν καταβληθεί.

Αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι παρά το... γεγονός ότι επιθυμούσαν να σταματήσουν την απεργία μετά την κήρυξή της από το δικαστήριο ως παράνομης και καταχρηστικής αποφάσισαν τελικά να τη συνεχίσουν.

«Είμαστε εξοργισμένοι γιατί μας είχαν υποσχεθεί ότι θα μας καταβάλουν τις υπερωρίες μας και ακόμη δεν το έχουν κάνει. Είναι και ο μόνος λόγος που συνεχίζουμε την απεργία παρότι αυτή κρίθηκε από το δικαστήριο παράνομη», τονίζει ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων Στράτος Στέλιος. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμενοι δεν θέτουν πλέον το θέμα των συμβασιούχων, καθότι υπάρχουν σχετικές δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες απορρίπτονται αιτήματα επαναπρόσληψής τους και άρα δεν «νομιμοποιούνται» μετά και την τελευταία δικαστική απόφαση.

Να σημειωθεί ότι οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Δήμος Αθηναίων κατά της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στην καθαριότητα με βάση τα οποία κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική, ήταν προσχηματική καθώς στην πραγματικότητα ο κ. Κακλαμάνης εξωθεί και «νομιμοποιεί» τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε απεργίες, καθώς δεν τους καταβάλει τα δεδουλευμένα.
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: