13.12.10

Κάλεσμα Μαρινάκη προς τους φιλάθλους όλων των ομάδων...


Την Τρίτη ο «Αγώνας κατά της Φτώχειας»...
Υπό την αιγίδα του ΟΗΕ θα διεξαχθεί το βράδυ της Τρίτης (Νοva-ΣΚΑΪ, 21:15), στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», ο 8ος ετήσιος «Αγώνας Κατά της Φτώχειας». Αντίπαλοι θα είναι οι «Φίλοι των Ζιντάν και Ρονάλντο» και οι «All-Stars του Ολυμπιακού». Οι... ισπράξεις από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν στους σεισμόπληκτους της Αϊτής και στους πλημμυροπαθείς του Πακιστάν. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA έκανε λόγο για έναν αγώνα που ξεπερνά οπαδικά χρώματα: "Κανείς δεν θα πρέπει να αρνηθεί την ευκαιρία να συνεισφέρει για αυτό τον ιερό σκοπό. Τα έσοδα από το παιχνίδι θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων της Αϊτής από τον καταστροφικό σεισμό του 2010, τους ανθρώπους που υποφέρουν από τις πλημμύρες στο Πακιστάν αλλά και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ελλάδα που νοσηλεύονται και εκπαιδεύονται, όπως επίσης θα παραχωρηθεί μέρος των εσόδων υπέρ των φτωχών, σε συνεργασία με την εκκλησία του Πειραιά. Για εμάς, ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά μια ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά ένας οργανισμός ευαισθητοποιημένος στα κοινωνικά προβλήματα που προσπαθεί να βοηθάει από τη μεριά του όσο μπορεί στην κοινωνία και ειδικά στη νεολαία. Οι Έλληνες έχουν βιώσει δύσκολες στιγμές στο παρελθόν και έχουν καταφέρει να τις ξεπεράσουν. Έχουμε μάθει να πολεμάμε και να βοηθούμε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Οι άνθρωποι εδώ σέβονται τα ήθη και τα έθιμα και η φιλοξενία είναι ένα από τα μεγάλα μας προτερήματα. Ακόμη και στις δύσκολες στιγμές, πάντα μοιραζόμαστε με τον συνάνθρωπο ότι και όσα μπορούμε. Πιστεύω πως όχι μόνοι οι φίλοι του Ολυμπιακού, αλλά και των υπόλοιπων ομάδων θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα".

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Νικοπολίδης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, τόνισε: "Είναι σίγουρα μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία στην οποία όλοι πρέπει να ανταποκριθούν. Όλοι μας αισθανόμαστε ότι είναι μια ευκαιρία να ανταποδώσουμε την αγάπη του κόσμου και να επιστρέψουμε πίσω ένα πολύ μικρό κομμάτι των όσων εισπράττουμε όλοι μας όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο. Η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών και ειδικά του Έλληνα έχει αλλάξει προς το καλύτερο τα τελευταία χρόνια και γι’ αυτό το λόγο όταν μας καλούν σε τέτοιες πρωτοβουλίες, συμμετέχουμε πάντα".

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κι-Μουν Μπαν, δήλωσε: "Ο Αγώνας κατά της Φτώχειας είναι η καλύτερη έκφραση της παγκόσμιας αλληλεγγύης. Δεν θα εγκαταλείψουμε και δεν θα ξεχάσουμε όσους βρίσκονται σε ανάγκη".

Την αποστολή των "All-Stars του Ολυμπιακού" απαρτίζουν οι Νικοπολίδης, Μέγερι, Τοροσίδης, Πάντελιτς, Μήτρογλου, Φετφατζίδης, Βάντερσον, Λεάντρο, Χόλεμπας, Ουρτάδο, Γιάννης Παπαδόπουλος, Μοντεστό, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Νέμεθ και Ζαϊρί. Ακόμα, στην ομάδα θα αγωνιστούν οι παλαίμαχοι Τζόρτζεβιτς, Ανατολάκης, Αμανατίδης, Αλεξανδρής, Γεωργάτος, Γιαννακόπουλος, Νινιάδης, Καρεμπέ και Κοβάσεβιτς. Μάλιστα οι δύο τελευταίοι θα αγωνιστούν και στις δύο ομάδες.

Η ομάδα των "Φίλων Ζιντάν και Ρονάλντο" θα αποτελείται -μεταξύ άλλων- από τους Ντρογκμπά, Παουλέτα, Φερνάντο Κόουτο, Σα Πίντο, Μπόα Μόρτε, Νούνο Γκόμες, Σόνι Άντερσον, Ουίλιαμ, Μινέιρο, Ποπέσκου, φαν Μπρόνκχορστ, Ρόναλντ Ντε Μπουρ, φαν Χούιντονκ, Νέντβεντ, Ραούλ Αλμπιόλ, Μοχαμαντού Ντιαρά και Λαμουσί.

Για την καλύτερη εξυπηρέτση των φιλάθλων, η ΠΑΕ έχει μισθώσει πούλμαν που θα μεταφέρουν τον κόσμο στο γήπεδο. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 18:45 και θα κάνουν στάση στις περιοχές: Κερατσίνι (Πλατεία Λαγού), Νίκαια-Κορυδαλλός (Περιβολάκι), Πέραμα (Καραβάκια), Πειραιάς (Πασαλιμάνι-Ρολόι), Περιστέρι (Σταθμός μετρό), Χαϊδάρι (Παλατάκι), Καλλιθέα (Πλατεία Δαβάκη), Γλυφάδα (Άγ.Κωνσταντίνος), Αγιοι Ανάργυροι-Λιόσια-Πετρούπολη (Θηβών, ύψος Λακιώτη), Συγγρού-Φιξ (μετρό), κι από την Πλατεία Συντάγματος, την Πλατεία Καραϊσκάκη (λιμάνι) και το Δημοτικό Θέατρο....
www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: