8.12.10

Ερευνες τώρα για συνεργούς μέσα στο ΙΚΑ Ηρακλείου...


Της Αννας Κωνσταντουλάκη
Εντοπίστηκε ο υπάλληλος που εξέδιδε τα εντάλματα...
Στο κύκλωμα του διοικητικού υπαλλήλου του ΙΚΑ Ηρακλείου που κρύβεται πίσω από την κομπίνα εκατομμυρίων, σε συνεργασία με γιατρούς του ΠΕΠΑΓΝΗ, οδηγούν οι έρευνες του κλιμακίου των ελεγκτών από την Αθήνα, με επικεφαλής τον υποδιοικητή Διονύση Πατσούρη, ενώ οι έλεγχοι που συνεχίζονται, φωτογραφίζουν ένα υπάλληλο του Ιδρύματος, που υπέγραφε και...

χειριζόταν τον μεγαλύτερο όγκο των ενταλμάτων πληρωμής στην ιδιωτική εταιρεία παραϊατρικού υλικού, που συμμετείχε στην απάτη.

Οι ελεγκτές, αναζητούν σε δεκάδες έγγραφα και φακέλους, τους πρωταγωνιστές της απάτης, ενώ στην έρευνα συμμετέχουν και επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας, αλλά και του ΣΔΟΕ.

Μέχρι τώρα, οι ελεγκτές έχουν βρει δεκάδες συνταγές για πανάκριβα σκευάσματα, με τα ονόματα καρκινοπαθών που έχουν πεθάνει, τις οποίες υπογράφουν γιατροί του ΠΕΠΑΓΝΗ, που φέρονται να έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση.

Στο νοσοκομείο, σε εξέλιξη βρίσκεται η ΕΔΕ που κάνει ο καθηγητής Δημήτρης Γεωργόπουλος και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα όσα θα αποκαλυφθούν είναι συγκλονιστικά.



Νέα απάτη στο ΙΚΑ Ηρακλείου

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τελικό στάδιο εξιχνίασης, βρίσκεται μια ακόμη μεγάλη απάτη, με πλοκάμια και στο Ηράκλειο, που σχετίζεται με πλαστά ένσημα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, κύκλωμα που δρούσε σε όλη τη χώρα, είχε καταφέρει να διεισδύσει στα ηλεκτρονικά αρχεία των ασφαλιστικών ταμείων και με αυτό τον τρόπο έκανε επικόλληση ενσήμων σε πρόσωπα τα οποία δεν είχαν τις προϋποθέσεις ασφαλιστικής κάλυψης! Το κύκλωμα εντοπίστηκε αρχικά στο Ηράκλειο Κρήτης και μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί “πλοκάμια” του σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, κλπ., ενώ από τα ταμεία στα οποία “έβαλε” το χέρι του, τη μεγαλύτερη ζημιά την υπέστη το ΙΚΑ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει από τις αρχές, η δράση του κυκλώματος κατευθύνθηκε και υποστηρίχθηκε από υπαλλήλους των ασφαλιστικών ταμείων, οι οιποίοι σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη καθώς οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και αναμένεται ότι σύντομα τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.



Ο Σύλλογος Εργαζομένων

Σε ανακοίνωση, ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΙΚΑ, ζητά πλήρη διαφάνεια και σημειώνει: “Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εν όψει των όσων διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στο υποκατάστημα ΙΚΑ Ηρακλείου και αφορούν σε παράνομες συναλλαγές με ιατρικές εταιρίες, με υπέρογκες συνταγογραφήσεις, με πληθώρα ανεκτέλεστων χρεωμένων εξετάσεων και υλικών, με αποτέλεσμα την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Απαιτούμε την άμεση αντιμετώπιση του όλου θέματος με πλήρη διαφάνεια”. http://www.patris.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: