21.12.10

Άγριο ξύλο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας...


Στα χέρια πιάστηκαν χθες το πρωί φοιτητές της ΕΑΑΚ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μέσα στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής. Το αποτέλεσμα του καυγά ήταν ανοιγμένα κεφάλια και εκδορές στα σώματα πολλών φοιτητών που ενεπλάκησαν στον καυγά, ενώ τρεις φοιτητές χθες το μεσημέρι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου.

Πρωτοφανή επεισόδια τόσο για την πόλη του Βόλου, όσο και...
για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έλαβαν χώρα χθες το μεσημέρι στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Ιδρύματος.
Φοιτητές της ΕΑΑΚ και του ΜΑΣ ενεπλάκησαν σε άγριο καυγά με αφορμή περιστατικό που συνέβη στην Πάντειο, για το οποίο οι δύο πλευρές δίνουν τις δικές τους διαφορετικές εκδοχές.

Τι συνέβη στην Αρχιτεκτονική
Σύμφωνα με τον Στέφανο Μολόχα, μέλος της ΕΑΑΚ Βόλου, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου μέλη της ΚΝΕ κατέστρεψαν όλο το υλικό και τις αφίσες της ΕΑΑΚ σε όλες τις σχολές του Βόλου.
Χθες, Δευτέρα, τα μέλη της ΕΑΑΚ επιχείρησαν να στήσουν πάλι το χώρο παρέμβασής τους στην Αρχιτεκτονική. Τότε, σύμφωνα με τον ίδιο, μέλη της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ τους επιτέθηκαν κι όχι μόνο δεν τους άφησαν να στήσουν το υλικό, αλλά ξεκίνησαν και έναν άγριο καυγά, που οδήγησε αρκετούς φοιτητές στο Νοσοκομείο με εκδορές. Τρεις από αυτούς χρειάστηκαν ράμματα στο κεφάλι, ενώ ένας φοιτητής μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων με διάσειση.
Ο Αντώνης Σταμέλλος, μέλος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών Βόλου, μίλησε διαφορετικά για το επεισόδιο, προσδίδοντας πολιτικό χαρακτήρα στο περιστατικό.
Ο ίδιος σημείωσε πως μέλη του ΜΑΣ ζήτησαν από τους φοιτητές των ΕΑΑΚ να τοποθετηθούν για το συμβάν που έλαβε χώρα στη Πάντειο. Βλέποντας όμως πως δεν έχουν αλλάξει στάση οι φοιτητές της ΕΑΑΚ, τότε ξεκίνησαν οι διαπληκτισμοί και σε χρόνο ρεκόρ και χωρίς να το καταλάβει κανείς ξεκίνησε ένας απίστευτος ξυλοδαρμός.

Η αφορμή του καυγά
Τα μέλη της ΕΑΑΚ σημειώνουν πως η κίνηση αυτή ήταν κατασκευασμένη από την ΚΝΕ για να στοχοποιήσει την ΕΑΑΚ πανελλαδικά.
Συγκεκριμένα στην Πάντειο οι δυνάμεις της ΚΝΕ, όπως ισχυρίζονται τα μέλη της ΕΑΑΚ, τοποθέτησαν πλακέτα στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησαν στη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, με την υπογραφή της ΚΝΕ-ΚΚΕ, σε έναν από τους χώρους που διατηρεί το σχήμα της ΕΑΑΚ.
Τα μέλη της ΕΑΑΚ πήραν την πλακέτα και την παρέδωσαν στα μέλη της ΚΝΕ προκειμένου να τοποθετηθεί σε άλλο σημείο της σχολής.
Αμέσως μετά η ΚΝΕ, σύμφωνα με την ΕΑΑΚ, εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας τους εν λόγω φοιτητές ως «απογόνους των Ες- Ες και «Εκοφίτες».
Ο Αντώνης Σταμέλλος από την άλλη πλευρά τόνισε πως τα μέλη της ΕΑΑΚ στην Αθήνα ξήλωσαν την πινακίδα για την ηρωίδα Σωτηρία Βασιλακοπούλου και πως τίθεται πολιτικό θέμα σ’ αυτή τους την κίνηση.
«Δεν στεκόμαστε στον καυγά. Το θέμα είναι πολιτικό και πρέπει οι πολίτες του Βόλου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τους σύγχρονους Εκοφίτες», σχολίασε ο ίδιος.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που πιάνονται στα χέρια φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ και οι δύο πλευρές σημειώνουν πως οι καταγγελίες θα συνεχιστούν.
www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: