15.12.10

Οι πρώτες μηνύσεις για την 'πυραμίδα' που είχε στηθεί στην Κρήτη...


Στην Εισαγγελία Ηρακλείου κατατέθηκαν χθες οι πρώτες μηνύσεις για απάτη και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος δύο Ηρακλειωτών, οι οποίοι εμφανίστηκαν ως μεγαλοεπενδυτές, αποσπώντας-όπως καταγγέλλονται-μεγάλα χρηματικά ποσά από διάφορους επιχειρηματίες και ιδιώτες στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, εγγυώμενοι απόδοση έως και 10%.
Μάλιστα... καταπέλτης είναι η μήνυση από πολύτεκνο που διαμένει στο Μοχό και καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα απάτης και υπεξαίρεσης ποσού 200.000 ευρώ συνολικά. Ο ίδιος με τη μήνυση του ζητά την παραδειγματική τιμωρία τους και μάλιστα δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής. Τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί άλλοι υποστηρίζουν ότι έχουν περιέλθει σε κατάσταση απόγνωσης και ευρισκόμενοι στο χείλος της οικονομικής καταστροφής , προσπαθούν τώρα να διεκδικήσουν το δίκιο τους μέσω της Δικαιοσύνης αφού τόσο τα εξώδικα που απέστειλαν όσο και οι προσπάθειες τους να επιστραφούν τα χρήματα, δεν βρήκαν ανταπόκριση.
Όπως ανέφερε στην εφημερίδα 'Πατρίδα' ο δικηγόρος Γιάννης Βασιλάκης, ο οποίος εκπροσωπεί τον μηνυτή από το Μοχό, «ευελπιστούμε στην ταχεία διεκπεραίωση της υπόθεσης καθώς αφορά αρκετούς ανθρώπους και υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου όπου δραστηριοποιούνται τα περισσότερα θύματα. Σύντομα μάλιστα αναμένεται να ασκηθούν και αγωγές».
Ο δικηγόρος Βαγγέλης Στρατουδάκης επισήμανε ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες μηνύσεις. Ο ίδιος χειρίζεται 10-15 ανάλογες περιπτώσεις και όπως υπογραμμίζει βρίσκεται στην τελική φάση της συλλογής των απαιτούμενων στοιχείων προκειμένου να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.
www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: