22.12.10

Επίθεση Κακλαμάνη κατά Ραγκούση μετά το πόρισμα για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα...


Τη δική του απάντηση στο πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το θέμα των υπαλλήλων στην καθαριότητας δίνει ο Δήμος Αθηναίων.

Το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών έδειξε ότι ο δήμος Αθηναίων κάλυπτε τις πάγιες ανάγκες του με συμβασιούχους, οι οποίοι, μάλιστα, τοποθετούνταν με μη νόμιμες διαδικασίες, ενώ ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων (204) βρέθηκαν σε άλλες υπηρεσίες.

Για το...
λόγο αυτό ζητήθηκε από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας να ασκήσει πειθαρχικές κυρώσεις στον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας.
Η απάντηση του Δήμου Αθηναίων

Από την πλευρά του ο Δήμος Αθηναίων επιτίθεται κατά του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, στον οποίο καταλογίζει «σχέδιο άνευ όρων παραχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες», και επί του προκειμένου απαντά: «Από τους 2.743 εργαζόμενους (μόνιμους - συμβασιούχους) στην καθαριότητα, οι 2.539 -δηλαδή το 93%- απασχολούνται στη Διεύθυνση Καθαριότητας.

» Για τους υπόλοιπους 204 (δηλαδή το 7% και όχι το 31,43% όπως ανακριβώς αναφέρεται για λόγους εντυπωσιασμού) δίνουμε στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία για το που απασχολούνται. Όπως αποδεικνύεται ο μεγάλος όγκος αυτών ασχολούνται σε εξίσου βαριές δουλειές και μάλιστα καθαριότητας, π.χ πάρκων, δημοτικών κτιρίων, τροχαίου υλικού, κοιμητηρίων, Λεσχών Φιλίας, παιδικών σταθμών, ιατρείων κλπ».

Στην ανακοίνωση του Δήμου ακόμη αναφέρεται: «Ο κ. Ραγκούσης αντί να ασχολείται με τα οικονομικά του ‘Καλλικράτη’, που κινδυνεύει να βυθιστεί πριν ξεκινήσει το ταξίδι του, ασχολείται με το να στέλνει υφισταμένους του ελεγκτές στο Δήμο Αθηναίων.

»Όπως όλες οι προηγούμενες προσπάθειές του, έτσι και η τελευταία έπεσε σε κενό αέρος.
»'Άνθρακας ο θησαυρός' κε Ραγκούση, που αδίκως προσπαθείτε να περισώσετε την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής σας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» αναφέρετε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: