24.12.10

Γιορτές εντός προτίμησαν φέτος οι Κύπριοι...


Λευκωσία: Μειωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι ο αριθμός των Κυπρίων που επέλεξαν να περάσουν Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ελλάδας. Άλλες χρονιές αποτελούσε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς την περίοδο των γιορτών, ενώ φέτος οι κρατήσεις για την Ελλάδα είναι μειωμένες. Όπως...


ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων, Βίκτωρ Μαντοβάνη, γενικότερα οι κρατήσεις είναι λίγο μειωμένες σε σχέση με άλλες χρονιές. «Ο κόσμος είναι κουμπωμένος. Ακόμη και αυτοί που θα ταξιδέψουν είναι συγκρατημένοι. Για παράδειγμα εάν άλλες χρονιές ξόδευαν €2.000, φέτος θα ξοδέψουν €1.500», είπε.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Τουριστικών Πρακτόρων ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των Κυπρίων για ταξίδι στις Άλπεις για σκι. «Πολλοί που θα ταξιδέψουν επέλεξαν την κεντρική Ευρώπη και συγκεκριμένα τις Άλπεις για σκι (Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Αυστρία). Οι κρατήσεις για αυτούς τους προορισμούς είναι αυξημένες. Ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι σ’
αυτές τις χώρες έκανε πάρα πολύ χιόνι στις Άλπεις.

Εκτός απ’ αυτούς που θα πάνε για σκι, ο κ. Μαντοβάνη ανέφερε ότι αρκετοί Κύπριοι θα κάνουν ρεβεγιόν σε Πράγα, Βουδαπέστη, Βιέννη, Μιλάνο, Παρίσι. «Οι πλείστες κρατήσεις αφορούν τις ημέρες μετά τα Χριστούγεννα» εξήγησε.

Πολλοί φαίνεται ότι είναι Κύπριοι που δεν θα ταξιδέψουν τις γιορτές και επέλεξαν να ξεκουραστούν για μερικές ημέρες και να κάνουν ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία στα παράλια ή στα ορεινά. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ Ζαχαρία Ιωαννίδη φέτος είναι αυξημένο το ενδιαφέρον των Κυπρίων για να περάσουν τις γιορτές στα ξενοδοχεία.

Μουδιασμένες οι κρατήσεις στα νυχτερινά κέντρα

«Υπάρχει κάποιο μούδιασμα των καταναλωτών στις κρατήσεις στα νυχτερινά κέντρα, όμως υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον» δήλωσε στον «Φ» ο ΓΓ του ΠΑΣΙΚΑ Φάνος Λεβέντης. Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη υπάρχουν κέντρα για τα οποία έχουν εξαντληθεί οι θέσεις για το ρεβεγιόν της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. «Όμως υπάρχουν και πολλοί χώροι που προσφέρουν θέσεις. Οι τιμές είναι αρκετά κάτω, και αυτό μπορεί να το διαπιστώσουν πολύ εύκολα οι καταναλωτές», ανέφερε.

Ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι τα κλαμπ έχουν περισσότερη ζήτηση κυρίως από νεαρούς, ενώ οι τιμές τους κυμαίνονται μεταξύ €35 - €50 με άφθονο ποτό».

Συγκριτικά με άλλες χρονιές, ο κ. Λεβέντης ανέφερε πως οι τιμές είναι πιο χαμηλές, σημειώνοντας ότι «οι ιδιοκτήτες κέντρων δημιούργησαν τέτοια πακέτα ώστε να συνδυάζεται η ποιότητα με λογικές τιμές».

Του Νέαρχου Κυπριανού από το σημερινό φύλλο του Φιλελεύθερου

Δεν υπάρχουν σχόλια: