22.12.10

Ουρές για τα τέλη κυκλοφορίας σε εφορίες...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Φιντικάκης
Ταλαιπωρία και χθες σε πολλές εφορίες για τους φορολογουµένους που τις επισκέφτηκαν για να παραλάβουν το σήµα τελών κυκλοφορίας
ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ταλαιπωρίαπερίµεναν και χθες σε αρκετέςεφορίες όσους τις επισκέφτηκαν για να προµηθευτούν τα ειδικά σήµατα κυκλοφορίας επειδή δεν τα έχουν ακόµη παραλάβει ταχυδροµικά.

Σε... αρκετές µάλισταπεριπτώσεις ο συνωστισµός και οιµεγάλες ουρές ανάγκασαν τους φορολογουµέν ους ναµεταβούν σε άλλη εφορία για ναπαραλάβουν το σήµα, αφού η προµήθειά του µπορεί να γίνει από οποιαδήποτε ∆ΟΥ. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα σε εφορία της Νοτιοανατολικής Αθήνας, όπου γύρω στις 12 το µεσηµέρι η ουρά στο τµήµα παραλαβήςτων ειδοποιητηρίω ν ξεπερνούσε τους 150 ανθρώπους.

Καιενώη προθεσµία για την πληρωµή του σήµατος λήγει στις 31 ∆εκεµβρίου, όσοι δεν το έχουν ακόµη παραλάβει υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες. Υπάρχουν, δε, και κάποιοι που παρέλαβαν ειδοποιητήριο µε λανθασµένα στοιχεία (π.χ. ΑΦΜ ή αριθµός κυκλοφορίας οχήµατος). Το δε υπουργείο έχει ανακοινώσει πως δεν προτίθεται να δώσει παράταση. Οσοι λοιπόν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες,για ναπροµηθευτούν το αυτοκόλλητο σήµα θα πρέπει ναπροσκοµίσουν στην Εφορία την άδειακυκλοφορίαςτου οχήµατος. Από τις2 Ιανουαρίουκαι µετά, το αυτοκόλλητο σήµα θα µπορούν να το πάρουν µόνο από τη ∆ΟΥ µε την καταβολή προστίµου, που είναι ισόποσο της αξίαςτου τέλους, δηλαδή θαπρέπει να καταβάλουν τα διπλάσια χρήµατα.

Το υπουργείο πάντωςέχει ανακοινώσει ότι απέστειλε καιτην τελευταία παρτίδα των ειδοποιητηρίων τελών κυκλοφορίας για το 2011, και συγκεκριµέναεκείνη µετους αριθµούς κυκλοφορίας που λήγουν σε 9 ή 0. Μετά µάλιστα και από την τελευταία παρτίδα, έχουν αποσταλεί συνολικά 6.877.296 ειδοποιητήρια. Οι καθυστερήσεις στην αποστολή των ειδοποιητηρίων οφείλονται και στο γεγονόςότι άργησε ναεκδοθείη υπουργική απόφαση για τα νέα «πράσινα» τέλη, τα οποία υπολογίζονται µε βάση τις εκποµπές ρύπων του κάθε οχήµατος. Οσοι έχουν λάβει τον σχετικόφάκελο,µπορούννα προµηθευτούν το σήµα από οποιαδήποτε τράπεζα, το ταµείο παρακαταθηκών και δανείων και τα ταχυδροµεία.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: