21.12.10

Προαναγγελία νέας ρύθμισης για την επιτάχυνση των δικών...


Νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να υπάρχουν συνέπειες όταν μία δίκη καθυστερεί αδικαιολόγητα , προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης.
"Παρά το γεγονός ότι τόσο η Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όσο και η νομολογία του Δικαστηρίου του Στρασβούργου ορίζουν ρητά την ανάγκη σε έγκαιρο χρόνο να παρέχεται η δικαστική προστασία, η χώρα μας, δυστυχώς,...


αποτελεί αρνητικό παράδειγμα και πολλές φορές έχει καταδικαστεί αφού συχνά έχουμε υπερβάσεις των ευλόγων χρονικών ορίων της δίκης", ανέφερε ο υπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση προς τιμήν του αποχωρούντος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αντιπροέδρου Χρήστου Ροζάκη.

"Μια από τις πιο αποφασιστικές και θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την αποτελεσματική παροχή δικαστικής προστασίας είναι ο χρόνος κατά τον οποίο απονέμεται η Δικαιοσύνη, ο χρόνος κατά τον οποίο το δικαστικό αποτέλεσμα είναι επιθυμητό", πρόσθεσε ο Χαρ. Καστανίδης.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει θα βοηθήσουν στην βελτίωση των αργών ρυθμών απονομής δικαιοσύνης ...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: