1.12.10

Μόνο για σοβαρό εθνικό ζήτημα θα μιλήσει ο Καραμανλής ...


Είναι απολύτως προφανές ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ο κ. Κώστας Καραμανλής να «πει είμαι στην διάθεσή σας , χρησιμοποιήστε με». Γιατί απλούστατα-όπως υποστηρίζουν έγκυροι συνομιλητές του- δεν είναι διατεθειμένος να δώσει ...εκ νέου επιχειρήματα στον μηχανισμό προπαγάνδας που επιχειρεί να τον απαξιώσει.

«Κάποιοι προσπαθούν με συγκεκριμένη ρητορική, χρησιμοποιώντας γνωστά ΜΜΕ, να οδηγήσουν τους πολίτες στην σκέψη της ψυχολογικής αποστασίας του Καραμανλή από το κόμμα του» λέει ένας εκ των στενών του συνεργατών. Αυτό προσπάθησε να αποτρέψει την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην Πρωθυπουργός όταν διέρρεε μέσω συνεργατών του ότι η «Νέα Δημοκρατία είναι σπίτι του και ότι θα παραστεί στην συνεδρίαση της Κ.Ο».
Ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός πάντως δεν φαίνεται να έχει- είτε δημοσίως είτε σε ιδιωτικές συζητήσεις-σχολιάσει την κίνηση Μπακογιάννη ή τις αντιδράσεις εκ μέρους της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. Όσοι συνομιλούν μαζί του δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αλλά και να περιγράψουν τα πολιτικά συμπεράσματα του κ. Καραμανλή για τα εσωκομματικά ζητήματα που εσχάτως έχουν ανακύψει στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αυτό που εξ ενστίκτου ελάχιστοι μπορούν να ισχυριστούν είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να πάθει ζημιά το κόμμα στο οποίο παρέμεινε αρχηγός επί σειρά ετών και το οποίο τον ανέδειξε δυο φορές Πρωθυπουργό.
«Δεν θέλει να κάνει έφοδο στην εξουσία ο Καραμανλής. Πολλοί του λένε ότι πρέπει να γυρίσει. Αλλά το ζήτημα είναι ότι ο Καραμανλής δεν έφυγε ποτέ. Φυσικά αυτοί που προσδοκούν να ακούσουν τις σκέψεις του απογοητεύονται από την σιωπή. Και αυτή η σιωπή θα κρατήσει για μεγάλο ακόμα χρονικό διάστημα. Φυσικά πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο παρέμβασης, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την καθημερινή πολιτική ατζέντα» μας εξηγεί η ίδια πηγή εξηγώντας ότι «κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκύψει από τις αποκαλύψεις του Wikileaks».
www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: