20.12.10

Αντεγκλήσεις για τον προϋπολογισμό...


Αντεγκλήσεις καταγράφονται μεταξύ των κομμάτων για τον προϋπολογισμό του 2011 κατά την τρίτη ημέρα συζήτησής του στη Βουλή. Η διαδικασία ψήφισής του θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με ονομαστική ψηφοφορία.

«Το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης για την ελληνική οικονομία και από το 2012 η χώρα θα ξαναμπεί σε φάση ανάπτυξης και στις χρηματοπιστωτικές αγορές» επανέλαβε την ...
Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανευθυνότητα και ασυνέπεια λέγοντας ότι αλλά έλεγε ως αντιπολίτευση και αλλά κάνει ως κυβέρνηση. Την κάλεσε αντί να εξαγγέλλει «fast track» για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, καλό θα ήταν να βάλει σε «fast track» την ίδια της την λειτουργία.

«Προϋπολογισμό ευθύνης τον χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης, λέγοντας ότι το μνημόνιο είναι μια στιγμή στην ιστορία μας. Εκτίμησε ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού αυτή την φορά δεν θα πάνε χαμένες.»

« Όλοι οι προϋπολογισμοί των τελευταίων 10 ετών έπεσαν έξω και ενέχουν στοιχεία εικονικής πραγματικότητας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, ευχήθηκε να είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που τα έσοδά του στηρίζονται κυρίως σε εισοδηματικά και φορολογικά μέτρα, ενώ τάχθηκε υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης κάνοντας λόγο για επανίδρυση της δημοκρατίας μέσα από αυτή.

Αιχμές κατά του Θόδωρου Πάγκαλου άφησε στην τοποθέτησή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να γίνει αυστηρή αυτοκριτική με βάση τα έργα, και όχι τα λόγια όπως είπε, γιατί οι πολίτες γνωρίζουν ότι ποτέ δεν ήταν στο ίδιο πάρτι καλεσμένοι και «δεν τα έφαγαν όλοι μαζί.»
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: