4.12.10

Χάος στα αεροδρόμια της Ισπανίας από την απεργία των ελεγκτών ...


Ατέλειωτη ταλαιπωρία προκαλεί σε χιλιάδες επιβάτες η «λευκή» απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Κλειστό παραμένει το μεγαλύτερο κομμάτι του εναέριου χώρου της Ισπανίας, εξαιτίας της λευκής απεργίας που πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Αρκετά ...

αεροδρόμια έχουν κλείσει, και ανάμεσά τους το διεθνές αεροδρόμιο της Μαδρίτης «Μπαράχας», όπως και αυτά στις Βαλεαρίδες (Πάλμα ντε Μαγιόρκα) και στα Κανάρια νησιά.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι πρακτικά βέβαιο ότι «θα διαταράξουν την κίνηση των τριών αυτών τουριστικών αεροδρομίων και κατά τη διάρκεια του εορταστικού δεκαπενθημέρου», ανέφερε σήμερα στη Μαδρίτη συνδικαλιστική πηγή.

Σοβαρή διαταραχή

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης των ισπανικών αεροδρομίων, Aena, πολλοί ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν πήγαν για δουλειά και υποστήριξαν ότι είναι άρρωστοι, προχωρώντας έτσι σε λευκή απεργία.

Αυτό συμβαίνει εν μέσω αναχωρήσεων για διακοπές πέντε ημερών, καθώς οι αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στην Ισπανία είναι αργία.

«Αυτό προκαλεί σοβαρή διαταραχή της αεροπορικής κυκλοφορίας σε ολόκληρη την Ισπανία» και επηρεάζει σχεδόν 250.000 ανθρώπους, σύμφωνα με την Aena.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και καιρό σε διαπραγματεύσεις με την Aena για τους μισθούς, τις συνθήκες εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα.

Μόλις πριν από δύο μέρες η κυβέρνηση Θαπατέρο ανακοίνωσε νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων, μεταξύ των οποίων και την παραχώρηση του 49% των αεροδρομίων της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης σε ιδιώτες.

Καμία ανοχή στον εκβιασμό

Ο υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας, Χοσέ Μπλάνκο, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί «τον εκβιασμό» των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αυτόν τον εκβιασμό που παίρνει ομήρους τους πολίτες», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

«Η κυβέρνηση θα ενεργήσει με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και τη μεγαλύτερη αυστηρότητα χρησιμοποιώντας όλη τη δύναμη του νόμου για να τελειώνει με αυτή την κατάσταση», πρόσθεσε.

«Αν οι ελεγκτές δεν επιστρέψουν αμέσως στις θέσεις τους, η κυβέρνηση θα καταφύγει στα αναγκαία έκτακτα μέτρα», κατέληξε.
ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: