16.12.10

Δημόσια διαβούλευση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για το θέμα των τιμών στα είδη διατροφής...


Δημόσια Διαβούλευση έως τις 28η Φεβρουαρίου διενεργεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού με θέμα την κατάθεση απόψεων για τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στην αγορά και τα αίτια που οδηγούν βασικά είδη διατροφής να διαμορφώνουν υψηλές τιμές στη λιανικής πώλησης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική δημοσιοποίηση της επιτροπής, έχουν...
έλθει στο φως της δημοσιότητας, στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι λιανικές τιμές ορισμένων προϊόντων βασικής διατροφής και καθημερινής κατανάλωσης στην Ελλάδα είναι, σε ορισμένες περιπτώσεις, υψηλότερες από αυτές άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς και επιχειρήσεις ή και μεμονωμένα πρόσωπα, στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης, να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα αίτια που οδηγούν σε υψηλές τιμές και περιορισμό του ανταγωνισμού στη λιανική πώληση προϊόντων βασικής διατροφής και καθημερινής κατανάλωσης.

Η διαβούλευση επικεντρώνεται στις αλυσίδες λιανικής πώλησης (μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ και υπεραγορές) προϊόντων βασικής διατροφής και καθημερινής κατανάλωσης.

Οι παρεμβάσεις πρέπει να περιλαμβάνουν: Όνομα και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του φορέα/της επιχείρησης/του φυσικού προσώπου (τηλέφωνο, τηλεομοιοτυπία ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση).

Σε ποιό τμήμα της αγοράς παραγωγής ή/και εμπορίας προϊόντων βασικής διατροφής και καθημερινής κατανάλωσης, δραστηριοποιείται η επιχείρηση και ποιος είναι ο συγκεκριμένος ρόλος της επιχείρησης (π.χ. παραγωγός αγροτικών προϊόντων, προμηθευτής αλυσίδων λιανικής, μικρός ή μεγάλος λιανοπωλητής, κτλ.)

Η επιτροπή ζητάει από τις επιχειρήσεις και όσους συμμετάσχουν στο διάλογο να θέσουν υπόψη της όποια στοιχεία μπορούν να τεκμηριώσουν τα όσα αναφέρετε στις παρεμβάσεις σας.

Για την καλύτερη διαχείριση των στοιχείων, προκρίνεται η ηλεκτρονική αποστολή των θέσεων των συμμετεχόντων προσώπων στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση της Επιτροπής Ανταγωνισμού: diavoulefsi@epant.gr

Τυχόν στοιχεία που διαθέτετε μπορούν να κατατεθούν στο γραφείο Πρωτοκόλλου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Κότσικα 1Α και 28ης Οκτωβρίου, Αθήνα 104 34 σε φάκελο με την ένδειξη «Δημόσια Διαβούλευση».

Σημειώνεται τέλος ότι για την εξασφάλιση της εμπιστευτικότητας των ατομικών σας στοιχείων (ανωνυμία) ή του απορρήτου άλλων στοιχείων (απόρρητα), για όσους τυχόν το επιθυμούν, πρέπει να γίνει ειδική μνεία.
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: