18.12.10

Λυπήθηκα για τον Βαγγέλη...


Σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού εργασίας αν υπήρχε περισσότερος χρόνος για να τεθούν προς συζήτηση, τουλάχιστον οι επιχειρησιακές συμβάσεις διαγραφή του Βαγγέλη Παπαχρήστου θα είχε αποφευχθεί.
Η διαγραφή του Βαγγέλη Παπαχρήστου στεναχώρησε την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, ενώ αυτό που την ξάφνιασε θετικά ήταν...η στάση των εταίρων στη διαπραγμάτευση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις.

"Λυπήθηκα πάρα πολύ γιατί ο Βαγγέλης Παπαχρήστος, πέρα από την προσωπική εκτίμηση και φιλία, χρειάζεται στην κοινοβουλευτική ομάδα. Πιστεύω ότι οι απόψεις του και η κρίση του είναι πολύτιμες.

Στενοχωριέμαι γιατί αν είχαμε περισσότερο χρόνο προς συζήτηση, τουλάχιστον για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, θα ήταν κάτι που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Βαγγέλης Παπαχρήστος διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ επειδή δεν ψήφισε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο που περιείχε μεγάλες ανατροπές σε εργασιακά και ΔΕΚΟ.

Η υπουργός Εργασίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", σημείωσε ότι το Μνημόνιο προέβλεπε οι επιχειρησιακές συμβάσεις να μπορούν να παρεκκλίνουν των κλαδικών και των εθνικών συλλογικών συμβάσεων και με τη σειρά τους οι κλαδικές να αποκλίνουν από τις εθνικές συλλογικές συμβάσεις.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι επιχειρησιακές θα μπορούσαν να καταργήσουν ακόμη και την κατώτατη σύμβαση των 740, πράγμα που, όπως υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας, αποφεύχθη.

"Αποφύγαμε τη γενικευμένη επικράτηση, διατηρήσαμε την επέκταση και βάλαμε κατώφλι ασφαλείας για την προστασία των εργαζομένων. Βλέπετε ο τρόπος εφαρμογής του μνημονίου δίνει περιθώρια ουσιαστικών βελτιώσεων", επισήμανε...
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: