13.12.10

Καλό κουράγιο στο κράξιμο που συνεχίζεται...


Γράφει ο Λυσίας
Δυστυχώς, για όσους εξακολουθούν να διαθέτουν φιλότιμο, με οδύνη διαπιστώνουν, ότι το κράξιμο συνεχίζεται.
Μόλις χθες, η Γερμανική εφημερίδα ¨ Wahzhaftig ¨ ( αλήθεια ) είχε ένα, άκρως υποτιμητικό για μας, άρθρο της, που ¨στόλιζε¨ με απαράδεκτες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς τους Έλληνες.
Πρόσφατα ο Ούγκο Τσάβες, έφερε την χώρα μας, ως παράδειγμα προς...

αποφυγή. Λέγοντας, πως αυτός, δεν θα αφήσει ποτέ την πατρίδα του, να φθάσει σ’αυτή την εσχατιά αξιοπιστίας. Χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα, λίγο-πολύ, ως την πλέον διεφθαρμένη χώρα του κόσμου….
Και ο σερ Ντομινίκ, προ ημερών, ήρθε στην Ελλάδα, για να μας δώσει ιατρική συμβουλή. Σαν να είμαστε, οι πλέον ασθενούντες της Ευρώπης.
Ενώ και ο Ολι Ρεν, ήρθε για να μας εξευτελίσει, μέσα στην ΙΔΙΑ μας τη Βουλή, λέγοντας πως χάνει χρόνο μαζί μας, από τις ποδοσφαιρικές του ενασχολήσεις. Γράφοντάς μας, ουσιαστικά, στα…. ποδοσφαιρικά του παπούτσια…..Ίσως – ίσως ακόμα και σ’αυτά που χαρακτηρίζουν την…...... ανδρική του ¨ λεβεντιά¨.
Που μεταξύ μας, έχω βάσιμες αμφιβολίες, για το αν…. υπάρχουν αυτά.
Και ποιοι μας δείχνουν με το δάκτυλο και μας ΒΡΙΖΟΥΝ μ’αυτό τον απαράδεκτο τρόπο; Μα οι μεγαλύτεροι ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ και ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ του κόσμου.
Με τον λαλίστατο Τσάβες, που στηρίζει την οικονομία της χώρας του, στο εμπόριο της κοκαΐνης. Στο λαθρεμπόριο όπλων και στην πορνεία.
ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΕΦΘΑΣΑΝ.
Και εμείς, εξακολουθούμε να τους παρακολουθούμε με τα χέρια σταυρωμένα.
Να παρακολουθούμε μια, απίστευτης έκτασης, απαξίωση, σε ΔΙΕΘΝΕΣ επίπεδο, με φοβερές προσβολές για τη χώρα μας και τον λαό της. Μια απαξίωση, την ευθύνη της οποίας έχουν σαφώς οι κυβερνώντες. Και πρώτος ο Πρωθυπουργός.
Ο οποίος πηγαίνει στο εξωτερικό, και δηλώνει πως : ¨ κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα¨.
Λες κι αυτός, σ’αυτή τη χώρα, βρέθηκε με…. ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΗΣΗ. Λες και δεν αποτέλεσε κι αυτός είκοσι χρόνια υπουργός , ένα ( βασικό μάλιστα) εξάρτημα αυτής της διαφθοράς. Της διαφθοράς που ο ίδιος ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ, με την άρνησή του, στο να κλείσει κανέναν ΛΩΠΟΔΥΤΗ από τους συντρόφους του, ή από τους άλλους, στην φυλακή. Και να του δημεύσει τα κλοπιμαία για να τα επιστρέψει στο κράτος. Με την πλήρη κάλυψη που παρέχει στους απατεώνες, δείχνει καθαρά και το μέγεθος της ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ του.
Διότι εάν δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα, θα είχαν κάνει ήδη αυτό που θα έπρεπε ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ να κάνουν, πριν καν τους το ζητήσει ο λαός….
Με εξαγνισμούς και παχιά λόγια, με αποδοχή των γιατροσόφιων του Στρος Καν και με αδιάφορα σφυρίγματα, δεν καθαρίζει ο τόπος. Και δεν αποκαθίσταται η ηθική του ακεραιότητα.
Μας θέλει ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ του, ο Πρωθυπουργός. Γι’αυτό μας σπάει το ηθικό με Ρώσικη Ρουλέτα. Με καρότο και μαστίγιο….
Και εμείς, αποδεχόμενοι τις ύβρεις, ακόμα και αυτού του ΠΑΧΥΔΕΡΜΟΥ που λέει ότι ¨ μαζί τα φάγαμε¨, τσιμπάμε το τυράκι της αποχαύνωσής μας και σωπαίνουμε. Βυθισμένοι στη γωνιά του καναπέ μας, παρακολουθώντας με ενδιαφέρον ¨Master Chef¨. Αντί να κατέβουμε όλοι στην Βουλή και να τους πιάσουμε από το λαιμό, να τους ξεβρακώσουμε….
Αράχτε αδέλφια, στην σιωπή σας. Και απολαύστε τα ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, προγράμματα της αποβλάκωσής μας. Μετά από το Master Chef , συντονιστείτε, έχει το Big Brother. Και μετά από αυτό, έχει…. Τούρκικο .
Τώρα καταλαβαίνω, γιατί χρειαστήκαμε 400 ολόκληρα χρόνια , για να ξυπνήσουμε και να απαλλαγούμε από τον ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ….. Από τους πασάδες, τους βεζίρηδες, τα γιαουρτλού και τα….¨ΚΙΣΜΕΤ¨ που εν έτη 2010, μας έχουν πάλι…. σαγηνέψει.
Επειδή έχουμε δρόμο πολύ ακόμα, για να απαλλαγούμε και από αυτόν τον ζυγό, σύμφωνα με τους…. ρυθμούς μας, εγώ θα δανειστώ ειρωνευόμενος, ως ευχή, μια φράση του Ολι Ρεν.
¨ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ¨ αδέλφια…..
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
http://kafeneio-gr.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια: