8.12.10

Χατζηνικολάου: "Η ΕΣΗΕΑ κλείνει τις εφημερίδες"...


Τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες που θα έχει η απεργία που αποφάσισαν ΕΣΗΕΑ και ενώσεις για την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και τη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου για τα αυτόνομα κυριακάτικα φύλλα έκρουσε σήμερα ο Νίκος Χατζηνικολάου.
«Δεν έχουμε διόδια να εισπράξουμε, ούτε καράβια στα ανοιχτά, ούτε...

μπουλντόζες να σκάβουν δρόμους», τόνισε με νόημα στη ραδιοφωνική του εκπομπή ο γνωστός δημοσιογράφος, καλώντας τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κ. Πάνο Σόμπολο να αναλογιστεί τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η μη κυκλοφορία των κυριακάτικων φύλλων.
«Δεν μας αξίζει να μας φέρει στο χείλος της καταστροφής, χωρίς να έχουμε απολύσει κανέναν εργαζόμενο», είπε ο Ν. Χατζηνικολάου. «Με νύχια και με δόντια θα μείνουμε ανοιχτοί. Δεν θα μας κλείσετε», τόνισε, αποτυπώνοντας ένα κλίμα που χαρακτηρίζει πολλά μέσα ενημέρωσης, στα οποία έχει επιτευχθεί με μεγάλη προσπάθεια η διατήρηση καλού εργασιακού κλίματος μέσα στην πρωτοφανή κρίση, χωρίς μειώσεις αποδοχών και απομακρύνσεις εργαζομένων.
Φαίνεται ότι τα μη παραδοσιακά δημοσιογραφικά συγκροτήματα καλούνται να πληρώσουν το τίμημα της κρίσης που πλήττει παραδοσιακούς εκδοτικούς ομίλους, χωρίς προφανώς κάποιοι να έχουν αναλογιστεί τις αντιδράσεις που τέτοιες βιαστικές αποφάσεις μπορεί να φέρουν στον δημοσιογραφικό κόσμο.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: