4.12.10

Το ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου...


Τα μαύρα γενέθλια...
Πολιτικά γενέθλια είχε ο αρχηγός της Νεοδεξιάς, αφού συμπληρώθηκε κιόλας ένας χρόνος από την ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία του γαλάζιου συνονθυλεύματος. Κατά κοινή παραδοχή, οι δώδεκα μήνες που πέρασαν εμπέδωσαν την εντύπωση ότι η Ν.Δ. των Καραμανλήδων έχει εισέλθει σε τροχιά αποσύνθεσης, θυμίζοντας ολοένα και...
περισσότερο τα πολιτικά σκευάσματα της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά και του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών του αντιπροέδρου Δημήτρη Αβραμόπουλου. Κυρίαρχη είναι πλέον η άποψη, ακόμη και στο εσωτερικό της Ν.Δ., ότι η ηγετική ομάδα υπό τους Λαζαρίδη, Αρβανιτόπουλο και Σταμάτη δεν μπορεί να κερδίσει το στοίχημα της επόμενης μέρας.

Αυτό, άλλωστε, φάνηκε και από το… «πάρτι» του Σαμαρά που έγινε μεταξύ… συγγενών και φίλων, αφού σ’ αυτούς τους δώδεκα μήνες ο Μεσσήνιος κατάφερε να μετατρέψει τη Ν.Δ. σε παραμάγαζο τύπου ΠΟΛΑΝ, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά τις σχετικές προβλέψεις. «Ο άνθρωπος δεν μπορεί να συνθέσει», αναφέρουν στελέχη που γνωρίζουν πώς λειτουργεί διαχρονικά ο αρχηγός της Νεοδεξιάς. Με χαρακτηριστικότερο όταν ως νέος «Χάρι Πότερ» βγήκε και μείωσε το έλλειμμα. Τον ένα χρόνο που βρίσκεται στα ηνία της Ν.Δ., κατάφερε να απομακρύνει την κεντροδεξιά παράταξη από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της, ενώ εξαιτίας των αντιμνημονιακών κολλημάτων του την κατέστησε ξένο σώμα στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Δυστυχώς στην Ευρώπη δεν έχουν πάψει να θεωρούν τον Σαμαρά λαϊκιστή», έλεγε γαλάζιος ευρωβουλευτής, που οι πληροφορίες τον θέλουν να βρίσκεται με το ένα πόδι στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: