20.12.10

Φόβοι για νέα υποβάθμιση «βουλιάζουν» το ΧΑ...


Εν μέσω φημών για πιθανή υποβάθμιση εντός των επομένων ημερών από τον οίκο Fitch και με την απόφαση της Moody’s ,να θέσει υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση τις αξιολογήσεις έξι ελληνικών τραπεζών, να έχει ήδη επιβαρύνει το κλίμα, το ελληνικό χρηματιστήριο «βουλιάζει» στο -3% με κατεύθυνση προς τις 1.450 μονάδες.
Υποστηρικτικά σε ψυχολογία και διαθέσεις λειτουργούν και...



τα σχόλια του επικεφαλής διαχείρισης χαρτοφυλακίου της Pimco στο Μόναχο, Andrew Bosomworth, σύμφωνα με τον οποίο «η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία δεν θα θα μπορούν και πάλι να σταθούν στα πόδια τους χωρίς είτε το δικό τους νόμισμα ή υψηλές μεταβιβαστικές πληρωμές» που αυξάνουν την ανησυχία ωθώντας σε υψηλότερα επίπεδα στις 900 μονάδες βάσης τα spreads των ελληνικών ομολόγων.

Ο γενικός δείκτης τιμών στο ταμπλό των μετοχών υποχωρεί κατά 3,11% στις 1.451,42 μονάδες με τις συναλλαγές να διαμορφώνονται στα 50 εκατ. ευρώ και τις τραπεζικές μετοχές να αποτελούν τις βασικές επιλογές των πωλητών.

Πάνω από 5% οι απώλειες σε Αγροτική Τράπεζα ( για την ακρίβεια υποχωρεί κατά 7,23% στα 0,77%), Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Eurobank και Τράπεζα Κύπρου, ενώ μεγάλες είναι οι πιέσεις στο σύνολο του τραπεζικού κλάδου με τον «στυλοβάτη» Εθνική να δοκιμάζει πλέον τις αντοχές του στα νέα επίπεδα στήριξης των 6,50 ευρώ χάνοντας 4,41%.

Σε πτωτική τροχιά όμως υποχρεώνεται και το σύνολο των μετοχών με τα μη τραπεζικά blue chips να αδυνατούν να προσφέρουν το απαραίτητο ανάχωμα στις τραπεζικές πιέσεις, ενώ σε κατακόρυφη υποχώρηση εν μέσω συναλλακτικής άπνοιας οδηγούνται και οι περισσότερες μετοχές της μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης. Μόνο 25 μετοχές επιτυγχάνουν να διαφοροποιηθούν, με 125 να σημειώνουν υποχώρηση. Σημαντικές πιέσεις για την μετοχή της MIG στο -6,41% στα 0,73 ευρώ, της Alapis στο -7,69% στα 0,60 ευρώ, της Intracom, της ΕΒΖ, της Vell Group κ.α.
www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: