9.12.10

Ελπίδες για βελτίωση του εισοδηματικού πλαφόν στα επιδόματα τριτέκνων-πολυτέκνων ...


«Παράθυρο» για τη βελτίωση των ορίων του οικογενειακού εισοδήματος -πέραν των 40.000 ευρώ- για τα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων, άνοιξε στη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των Κοινοβουλευτικών Τομέων (ΚΤΕ) Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ.

Απαραίτητη προϋπόθεση ότι...
το ζήτημα θα συζητηθεί με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Στη συνεδρίαση των ΚΤΕ, η κοινή σύγκληση της οποίας αιτιολογείται λόγω της ύπαρξης μονάδων Υγείας ασφαλιστικών ταμείων που «περνούν» στο ΕΣΥ, συζητήθηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές υποδέχθηκαν θετικά το νομοσχέδιο, με την κριτική τους να εστιάζεται κυρίως στις καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά το «άνοιγμα» του επαγγέλματος των φαρμακοποιών.

Θετικά επίσης υποδέχθηκαν οι βουλευτές τα θέματα για τις προμήθειες των νοσοκομείων και τον Οργανισμό Παροχών Υγείας, καθώς και το ζήτημα της συγχώνευσης νοσοκομειακών μονάδων, ζητώντας όμως την εκτενή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος μαζί τους, καθώς και την αξιολόγηση των διοικητών.

Τέλος, στη συνεδρίαση των ΚΤΕ συζητήθηκε και το θέμα της μη μετακίνησης ενός αγροτικού ιατρού από τη θέση του, έως ότου παρουσιαστεί ο αντικαταστάτης του.

Στη συνεδρίαση των ΚΤΕ συμμετείχαν ο υπουργός και υφυπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος και κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, αντίστοιχα, καθώς επίσης και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: