10.12.10

Παρέλαση μαρτύρων κατηγορίας για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή...


Λευκωσία: Με την κατάθεση τριών μαρτύρων κατηγορίας, του δημοσιογράφου Ανδρέα Αζά, του Διευθυντή Σύνταξης της εφημερίδας Σημερινή Ζαχαρία Κυριάκου και του αστυνομικού φωτογράφου Κωνσταντίνου Χριστοφή, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η δίκη για τη δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος «Δίας», Άντη Χατζηκωστή.

Ο...

Ανδρέας Αζάς στην κατάθεση του ανέφερε ότι η τρίτη κατηγορούμενη Έλενα Κρασοπούλη Σκορδέλη του ζήτησε να διευθετήσει συνάντηση με τον επιχειρηματία Αντώνη Φανιέρο, με θέμα τις μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα». Η συνάντηση, όπως είπε, διευθετήθηκε το καλοκαίρι του 2009 και λίγο πριν την Γενική Συνέλευση των μετόχων του «Σίγμα».

Ο μάρτυρας διευκρίνισε ενώπιον του δικαστηρίου πως τον Αντώνη Φανιέρο τον γνώριζε αρκετά καλά, λόγω του αστυνομικού ρεπορτάζ που έκανε στο «Σίγμα».

Όπως πρόσθεσε ο Αντρέας Αζάς η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αραδίππου με τον Αντώνη Φανιέρο και τον γιο του Λούκα, ενώ ο ίδιος συνόδεψε την Έλενα Σκορδέλη από τη Λευκωσία μέχρι εκεί.

Ανέφερε πως στην αρχή συζήτησαν οι τέσσερις τους διάφορα θέματα και στη συνέχεια τόσο ο ίδιος, όσο και ο Λούκας Φανιέρος αποσύρθηκαν και συζητούσαν θέματα αθλητικού περιεχομένου.

«Το μόνο που θυμάμαι», είπε, «ήταν ότι πριν την έναρξη της συζήτησης, η Έλενα Σκορδέλη έβγαλε μια λίστα με τα ονόματα των μετόχων του Σίγμα».

Πρόσθεσε πως η συνάντηση Φανιέρου – Σκορδέλη διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά και όταν ολοκληρώθηκε, ο ίδιος ανέφερε στην Σκορδέλη ότι δεν ήθελε να γνωρίζει οτιδήποτε για το αντικείμενο της συζήτησης τους.

Ωστόσο, σημείωσε πως η κατηγορούμενη του είπε ότι «περίμενε μια απάντηση από τον Αντώνη Φανιέρο».

Στο μεταξύ, ο μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο ότι για τη συγκεκριμένη συνάντηση ενημέρωσε τον Οικονομικό Διευθυντή του Συγκροτήματος «Δίας», Ανδρέα Χατζημάρκου, ενώ όπως σημείωσε την επόμενη ημέρα δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Αντώνη Φανιέρο, ο οποίος του είπε: «Δεν θα ανακατωθώ, διότι έχει πολλούς πετεινούς».

Στην αντεξέταση της, η υπεράσπιση επικεντρώθηκε στις σχέσεις του Ανδρέα Αζά με τα αδέλφια Κρασοπούλη και ζήτησε από το μάρτυρα κατηγορίας να απαντήσει πόσες φορές επισκέφθηκε τις οικίες των δύο αδελφών και ποια ήταν η τελευταία φορά.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι επισκέφθηκε πολλές φορές τα σπίτια των αδελφών Κρασοπούλη, με τελευταία επίσκεψη αυτής της Πρωτοχρονιάς του 2010, που ήταν στο σπίτι του Τάσου Κρασοπούλη.

Είπε πως το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς του 2010 βρισκόταν στη Λευκωσία γιατί την προηγούμενη ημέρα εργαζόταν και έτσι δέχτηκε την πρόσκληση του Τάσου Κρασοπούλη να περάσει μαζί του την Πρωτοχρονιά.

Ο Αντρέας Αζάς είπε πως συνηθίζει τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να τις περνά στη Λεμεσό, από όπου κατάγεται, ωστόσο τη συγκεκριμένη Πρωτοχρονιά επειδή δούλευε έμεινε στη Λευκωσία και έτσι δέχτηκε και την πρόσκληση του Τάσου Κρασοπούλη.

Η υπεράσπιση έκανε στο μάρτυρα διάφορες ερωτήσεις, για το εσωτερικό της οικίας του Τάσου Κρασοπούλη, όπως για το πόσες πόρτες έχει η σαλοτραπεζαρία, αν κάθισε ποτέ στην κουζίνα, αν από την πλευρά της πισίνας βλέπεις καθαρά το εσωτερικό του σπιτιού και άλλα.

Επίσης, ο μάρτυρας κατηγορίας ανέφερε ότι το ίδιο διάστημα, η Έλενα Κρασοπούλη Σκορδέλη του ζήτησε όπως διευθετήσει συνάντηση με τον Κωστή Χατζηκωστή, πατέρα του θύματος.

Ανέφερε πως αφού τον ενημέρωσε, ο κ. Χατζηκωστής του απάντησε ότι η συνάντηση θα διευθετείτο αργότερα, διότι ο ίδιος θα έλειπε στο εξωτερικό.

«Η συνάντηση», σημείωσε ο Ανδρέας Αζάς, «θα γινόταν με στόχο την επιστροφή της Έλενας Σκορδέλη στο συγκρότημα».

Ακολούθως, η υπεράσπιση ζήτησε από τον μάρτυρα να αναφέρει αν η Ελενα Σκορδέλη είχε πει ποτέ ότι μισούσε τα θύμα ή εξέφραζε κάποιες απειλές εναντίον του. Ο Αντρέας Αζάς απάντησε ότι η Έλενα Σκορδέλη ήταν στενοχωρημένη, αλλά ουδέποτε εξέφρασε απειλές εναντίον του.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας «Σημερινή» Ζαχαρίας Κυριάκου, ο οποίος ανέφερε ότι με το θύμα είχε πολύ τακτικές επαφές, λόγω της επαγγελματικής τους συνεργασίας.

Στην αντεξέταση, ο κ. Κυριάκου ερωτήθηκε αν κάποιος μπορεί έξω από το συγκρότημα να δει οποιονδήποτε βρίσκεται μέσα, με δεδομένο ότι υπάρχει περίφραξη και απάντησε αρνητικά.

Τρίτος μάρτυρας κατηγορίας κατά τη σημερινή διαδικασία ήταν ο φωτογράφος της αστυνομίας, Κωνσταντίνος Χριστοφή, ο οποίος υπηρετεί στο ΤΑΕ της πύλης Πάφου.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι είχε οδηγίες να φωτογραφήσει την κατοικία του Φάνου Χατζηγεωργίου (ο οποίος είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας και βρίσκεται στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων) και του πρώτου κατηγορουμένου Ανδρέα Γρηγορίου.

Είπε ότι έβγαλε φωτογραφίες και από τις δύο οικίες, ενώ από την οικία του Φάνου Χατζηγεωργίου παρέλαβε το μηχάνημα του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης (digital video recorder), το οποίο και κατατέθηκε σήμερα ως τεκμήριο.

Η υπεράσπιση επικεντρώθηκε στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του φωτογράφου, δηλαδή από ποιον έλαβε τις συγκεκριμένες οδηγίες και αν του ζητήθηκε να φωτογραφήσει συγκεκριμένο αντικείμενο.

Επίσης, η υπεράσπιση τον κάλεσε να αναφέρει εάν γνωρίζει τον Κώστα Προεστό, ο οποίος είχε συλληφθεί για διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων, για το φόνο του Άντη Χατζηκωστή. Ο μάρτυρας είπε πως δεν τον γνωρίζει, ούτε καν το πρόσωπο του είδε ποτέ.

Η σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε γύρω στη 13:00 το μεσημέρι.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Δεκεμβρίου, καθώς οι τρεις δικάσιμες που είχαν οριστεί για την ερχόμενη εβδομάδα αναβλήθηκαν.

Στο μεταξύ, παραμένουν υπό κράτηση οι Ανδρέας Γρηγορίου, Αναστάσιος Κρασοπούλης και Έλλη Κρασοπούλη Σκορδέλλη, οι οποίοι κατηγορούνται για συνωμοσία για φόνο, κατά παράβαση του Αρθρου 217 του Ποινικού Κώδικα (Κεφ. 154) και πιο συγκεκριμένα ότι σε άγνωστη ημερομηνία, μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου 2009 και 25ης του ιδίου μηνός, στο χωριό Πέρα Ορεινής, συνωμότησαν μεταξύ τους και με τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου (ο οποίος μπήκε στο σχέδιο προστασίας μαρτύρων), για να φονεύσουν τον Άντη Χατζηκωστή.

Υπό κράτηση παραμένει και ο Γρηγόρης Ξενοφώντος, στον οποίο, όπως και για τους άλλους τρεις κρατουμένους, απαγγέλθηκε επίσης η κατηγορία της συνωμοσίας για φόνο, κατά παράβαση του Αρθρου 217 του Ποινικού Κώδικα (Κεφ. 154) για το ότι σε άγνωστη ημερομηνία, μεταξύ 2 Ιανουαρίου 2010 και 11 Ιανουαρίου 2010, στη Λευκωσία, συνωμότησαν με τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου από την Ανθούπολη, για να φονεύσουν τον Άντη Χατζηκωστή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: