25.12.10

Ευχές για έναν κόσμο με λιγότερη βία και πολέμους...


Τη βία και τους πολέμους στον πλανήτη καταδίκασε κατά την τελετή της χριστουγεννιάτικης λειτουργίας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ο Πάπας, όπου ευχήθηκε «Καλά Χριστούγεννα» σε 65 γλώσσες. Έκκληση υπέρ της Ειρήνης στη Μέση Ανατολή απηύθυνε και στη Βηθλεέμ ο λατίνος Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ, αρχιεπίσκοπος Φουάντ Τουάλ.

Την ίδια ώρα, βλήματα όλμου και...
ρουκέτες εξαπέλυαν ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα που βομβάρδισαν 4 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας , τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους.

Δεκάδες εξάλλου είναι οι νεκροί στο βορειοδυτικό Πακιστάν από επιδρομή ελικοπτέρων του πακιστανικού στρατού, αλλά και από επίθεση αυτοκτονίας σε μία περιοχή που έχει πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 70 τραυματίσθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας νεαρής γυναίκας στην πόλη Χαρ του Πακιστάν, σε κέντρο διανομής τροφίμων του ΟΗΕ. Οι κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις του αφγανικού στρατού κατά των ταλιμπάν και της Αλ-Κάιντα.

Στο κέντρο της Νιγηρίας, από έκρηξη βόμβας σε περιοχή διαμάχης Χριστιανών και Μουσουλμάνων, τουλάχιστον οκτώ πολίτες δολοφονήθηκαν, ενώ στο βορρά οι ένοπλες δυνάμεις εξουδετέρωσαν επίθεση Ισλαμιστών κατά Χριστιανών.

Στις Φιλιππίνες, στο νησί Χόλο, βόμβα τραυμάτισε έξι πιστούς μέσα σε εκκλησία, ενώ στη Βενεζουέλα πολλές δεκάδες άστεγοι από τις καταρρακτώδεις βροχές του Δεκεμβρίου μοιράστηκαν το χριστουγεννιάτικο γεύμα με τον πρόεδρο Ούγο Τσάβες στο προεδρικό μέγαρο.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: