28.12.10

Τοξικομανείς και κλέφτες τρομοκρατούν την πόλη του Ηρακλείου...


Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη
Κλίμα τρόμου στις συνοικίες της πόλης!
Τοξικομανείς και κλεφτρόνια κτυπούν ανελέητα
Ανύπαρκτη η αστυνομία, στην τύχη τους οι πολίτες
Υπό καθεστώς τρόμου και ανασφάλειας ακόμα και την ημέρα, βρίσκονται οι κάτοικοι αρκετών συνοικιών στην πόλη του Ηρακλείου, όπως καταγγέλλουν στην «Π» επισημαίνοντας παράλληλα την παντελή απουσία της αστυνομίας.
Την...



ανησυχία και την ανασφάλεια των κατοίκων έχει εντείνει η δράση νεαρών-κατά κύριο λόγο τοξικομανών-οι οποίοι συχνάζουν σε πάρκα και σε πλατείες εκκλησιών. Πολλοί Ηρακλειώτες που διαμένουν στις προαναφερόμενες περιοχές και έβγαζαν τα παιδιά τους βόλτα, τονίζουν ότι πλέον φοβούνται να κυκλοφορήσουν ή πολύ περισσότερο να πάνε τα παιδιά τους να παίξουν στο πάρκο ή να βγάλουν το σκύλο τους βόλτα.

Μόλις προχθές 39χρονος Ηρακλειώτης δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από ομάδα νεαρών, οι οποίοι άρχισαν να τον βρίζουν και να τον κλωτσούν επειδή αρνήθηκε να τους δώσει το κινητό του τηλέφωνο.

Ο 39χρονος, όπως κατήγγειλε στην «Π», πραγματικά τρομοκρατήθηκε ακόμα και για τη ζωή του καθώς ήταν μόνος απέναντι σε τρία άτομα που βρίσκονταν εκτός εαυτού. «Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω.

Κατέβασα μία βόλτα τον σκύλο και η ζωή μου βρέθηκε σε κίνδυνο. Ίσως ήθελαν το κινητό για να κλείσουν κάποιο νταραβέρι, ίσως πάλι ήθελαν να το κλέψουν. Το θέμα είναι ότι όποιος βρεθεί απέναντι τους, θα πρέπει να κάνει τον σταυρό του».

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Κονδυλάκη και όπως διαβεβαιώνουν οι κάτοικοι, δεν είναι μεμονωμένο. Τόσο οι τρεις εμπλεκόμενοι όσο και άλλοι νεαροί, είναι γνωστές φυσιογνωμίες. Μάλιστα καταγγέλλεται ότι τα ίδια πρόσωπα τα βράδια κλέβουν καύσιμα από αυτοκίνητα, ακόμα και μέσα από τις πυλωτές πολυκατοικιών ενώ δίπλα τους παίζουν παιδιά.

«Αυτό είναι το λιγότερο. Αυτό που μας ανησυχεί είναι το φαινόμενο των επιθέσεων. Προκειμένου να αποσπάσουν ένα κινητό τηλέφωνο ή κάποιο χρηματικό ποσό, είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα» ανέφερε άλλος κάτοικος.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε λίγα 24ωρα πριν στην ίδια περιοχή με μία γυναίκα, η οποία είχε βγάλει βόλτα το μωρό της με το καροτσάκι.

«Την προσέγγισαν δύο νεαροί. Ήταν ξεκάθαρο ότι επρόκειτο για τοξικομανείς. Της ζήτησαν χρήματα και όταν εκείνη αρνήθηκε, άρχισαν να πειράζουν το μωρό και να της πετάνε υπονοούμενα για την σωματική του ακεραιότητα. Τρομοκρατημένη η γυναίκα τους έδωσε 20 ευρώ. Την ευχαρίστησαν με ειρωνεία και εξαφανίστηκαν. Η γυναίκα ωστόσο υπέστη σοκ και πλέον φοβάται να βγαίνει μόνη ακόμα και για τα ψώνια της» κατήγγειλε γείτονας.

Στις Πατέλες, στο παρά πέντε γλίτωσε το σπάσιμο του αυτοκινήτου του ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος. Ο άνθρωπος είναι διαβητικός και είχε ξεχάσει μέσα στο αυτοκίνητο μία σύριγγα για την ινσουλίνη. Ο νεαρός τοξικομανής την είδε και ετοιμαζόταν να σπάσει το τζάμι του οδηγού για να την πάρει. Τον είδε ο ιδιοκτήτης που ετοιμαζόταν να φύγει και προσπάθησε να τον αποτρέψει με την προϋπόθεση να του δώσει την σύριγγα.

Τέτοιες καταστάσεις πλέον ζουν ολοένα και περισσότεροι Ηρακλειώτες, οι οποίοι ζητούν να ενεργοποιηθούν οι περιπολίες στις γειτονιές, κυρίως τις βραδινές ώρες.

«Δεν είναι σωστό να αστυνομεύεται μόνο το κέντρο της πόλης. Αντιλαμβανόμαστε ότι θα δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα, όμως δεν μπορούν να αφήνουν τις γειτονιές στο έλεος των τοξικομανών. Οι άνθρωποι αυτοί είναι άρρωστοι, δυστυχώς όμως γίνονται επικίνδυνοι.

Για να εξασφαλίσουν τη δόση τους, θα κλέψουν και δεν θα διστάσουν να χτυπήσουν όποιον αντισταθεί. Η αστυνομία έχει ξεχάσει τον προληπτικό της ρόλο και λειτουργεί μόνο κατασταλτικά, στις περιπτώσεις δηλαδή που καλείται να παρέμβει» υποστηρίζουν. www.patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: