21.12.10

Γ.Παπανδρέου:«Να τηρηθούν οι νόμοι που έχουμε ψηφίσει»...


Καμία χαλάρωση, συνέχεια του νομοθετικού και κυβερνητικού έργου με εντατικούς ρυθμούς και πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων του προσεχούς διμήνου, ζήτησε με εμφατικό τρόπο ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου από τους υπουργούς του, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που ξεκίνησε πριν από μία περίπου ώρα και συνεχίζεται.

Σύμφωνα ...
με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου επέστησε την προσοχή όλων στο αμέσως προσεχές δια΄στημα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην τήρηση όλων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο καθένας.

«Εχουμε ένα τεράστιο νομοθετικό έργο, πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος στην τήρηση όσων έχουν ψηφιστεί», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Σημειωτέον ότι στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δεν συζητούνται ολοκληρωμένα νομοσχέδια. Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι κάποιοι υπουργοί έχουν ήδη αποχωρήσει, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ενώ άλλοι μπαινοβγαίνουν στην αίθουσα της συνεδρίασης λόγω της παράλληλης συζήτησης του προϋπολογισμού στην ολομέλεια της Βουλής.

Σκοπός της συνεδρίασης είναι να γίνει μία πρώτη ενημέρωση των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για τις βασικές αρχές του σχεδίου για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Το σχετικό σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή μετά τις γιορτές και θα ψηφιστεί στις αρχές του έτους, αφότου θα έχει ολοκληρωθεί ένας κύκλος συζητήσεων μεταξύ συναρμοδίων υπουργών, επαγγελματικών φορέων και βουλευτών.

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται επίσης να κάνει μία πρώτη ενημέρωση για τους στόχους της κυβέρνησης από την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας και τις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις, καθώς και για τα τυχερά παιχνίδια, αλλά και το κρίσιμο ζήτημα της αναδιάρθρωσης των φορολογικών μηχανισμών.

Επιπλέον, η υπουργός Εργασίας, κυρία Λούκα Κατσέλη θα παρουσιάσει το σχέδιο νόμου για την κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα, ενώ με πρωτοβουλία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδη θα συζητηθούν τα νομοσχέδια για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων και τη σύσταση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης.


ΒΗΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: