8.12.10

Το άγαλμα...


Αρον άρον σπεύδει ο Β. Παπαγεωργόπουλος να βάλει στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης τον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, πριν λήξει η θητεία του στις 31 Δεκεμβρίου, και προκαλεί νέες αντιπαραθέσεις.

Η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, στην οποία ανήκει η έκταση, ζήτησε να σταματήσει κάθε εργασία για την τοποθέτησή του. Ο δήμαρχος...

διαμαρτύρεται και η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να ματαιώσει την τοποθέτησή του και χρεώνει στο ΠΑΣΟΚ πολιτικό ρεβανσισμό.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γ. Μπουτάρης κατηγορεί τον Παπαγεωργόπουλο ότι δείχνει ακατανόητη σπουδή και διχάζει την πόλη. Επισημαίνει ότι το σημείο που επέλεξε είναι πολύ κοντά (100 μέτρα) στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και η γειτνίαση αυτή είναι απαράδεκτη. Δεσμεύεται, ακόμα, ότι ο ίδιος θα τοποθετήσει τον ανδριάντα, αφού προηγηθεί η απαραίτητη επιστημονική μελέτη, στη νέα παραλία, σε άλλο σημείο, πιο κοντά στο «Μακεδονία Παλάς», κι έχει ενημερώσει τους υπευθύνους του Ιδρύματος «Κ. Καραμανλής».

Για την ώρα, ο ανδριάντας είναι έτοιμος στις αποθήκες του δήμου.
Πολιτικά Παρασκήνια enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: