7.12.10

Κανείς γιατρός δεν παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό για την υπόθεση με τις παράνομες συνταγογραφήσεις στην Αρκαδία!...


Κουκούλωμα!...
Πριν από λίγο, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Γιώργος Παπασταματάκης μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία της Τρίπολης και έκανε γνωστό ότι χθες συνεδρίασε ο ΙΣΑ προκειμένου να αξιολογήσει το πόρισμα που έχει φτάσει από τον ΟΓΑ στο σύλλογο κι αφορά υπόθεση με παράνομες συνταγογραφήσεις.
Το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου, έλαβε ομόφωνη απόφασή, που προβλέπει ότι ...
δεν
παραπέμπεται κανείς από τους γιατρούς για τους οποίους γίνεται αναφορά σε πόρισμα του ΟΓΑ δεν παραπέμεπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΙΣΑ, διότι όπως είπε το πόρισμα του ΟΓΑ έχει ελλείψεις και παρότι ζήτησαν επιπλέον στοιχεία, ο ΟΓΑ δεν τα προσκόμισε. Κατά συνέπεια περιμένουν την οριστική απόφαση της δικαιοσύνης.
Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για υπόθεση με παράνομες συνταγογραφήσεις στις οποίες εμπλέκεται φαρμακείο της Αρκαδίας και ιατροί της περιοχής, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε έρευνα που διεξήγαγε κλιμάκιο ελεγκτών του ΟΓΑ. Την είδηση έχει επιβεβαιώσει και ο διοικητής του Οργανισμού, Παναγιώτης Πέτρουλας.
Ο διοικητής μάλιστα είχε μιλήσει στη Δημοτική Ραδιοφωνία και τότε ανέφερε...
- μεταξύ άλλων- ότι ελεγκτές του ΟΓΑ εντόπισαν κατά την διάρκεια ελέγχου, στα ράφια συγκεκριμένου φαρμακείου, χιλιάδες κουτιά διαφόρων φαρμάκων, χωρίς την ταινία γνησιότητας, που σημαίνει όπως εξήγησε, ότι είχαν χρεωθεί σε ασφαλιστικά ταμεία και βέβαια βρίσκονταν στα ράφια για να πωληθούν σε ασθενείς. Επίσης, βρήκαν στο φαρμακείο περί τα 77 βιβλιάρια υγείας και συνταγολόγια, τα περισσότερα ασφαλισμένων του ΟΓΑ, αλλά και άλλων ταμείων καθώς και συνταγές που είχαν χρεωθεί σε ασφαλισμένους εν αγνοία τους, αλλά και σε ανθρώπους που ζουν μόνιμα ακόμα και στην Αμερική. Από τον έλεγχο που ακολούθησε ο κ. Πέτρουλας τόνισε ότι μόνο για ένα εξάμηνο που έγινε ο έλεγχος, Ιούνιος 2009 ως Ιανουάριο 2010, μόνο ο ΟΓΑ ζημιώθηκε κοντά 117.000 ευρώ περίπου και μόνο από το συγκεκριμένο φαρμακείο.
Ο διοικητής του ΟΓΑ συμπλήρωσε ότι το πόρισμα των ελεγκτών έχει σταλεί στο ΣΔΟΕ, στην Εισαγγελία καθώς και στον Φαρμακευτικό σύλλογο Αρκαδίας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας. Διεμήνυσε ότι αυτές οι απάτες σε βάρος του ταμείου θα εξαλειφθούν με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, που θα ξεκινήσει από 1η Μαρτίου στον ΟΓΑ και για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται θα υπάρξουν ανακοινώσεις τον προσεχή Ιανουάριο, από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που επεξεργάζεται το θέμα, αλλά και με την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς του οργανισμού.
Τέλος ο κ. Πέτρουλας είπε για το θέμα των παράνομων συνταγογραφήσεων που έχει προκύψει, ότι υπάρχει ευθύνη και των ασφαλισμένων που θα εξεταστεί κατά περίπτωση κι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καταλογιστούν ποσά σε βάρος τους για την ζημία που προέκυψε στο ταμείο ή ακόμα και να τους αφαιρέσουν την ασφάλιση για κάποιο χρονικό διάστημα.

http://kalimera-arkadia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: