11.12.10

Στον ανακριτή απολογείται ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης...


Συνεχίζει την απολογία του, ενώπιον του 6ου Τακτικού Ανακριτή, ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης, επικεφαλής του ομίλου ΑΣΠΙΣ.

Την Παρασκευή, ο επιχειρηματίας δεν λογοδότησε για τις δύο κακουργηματικές πράξεις που κατηγορείται, εξαιτίας μεγάλης έντασης που δημιουργήθηκε από συγκεντρωμένους επενδυτές και ασφαλισμένους.

Οι...
συγκεντρωμένοι προπηλάκισαν τον επιχειρηματία και αποδοκίμασαν έντονα συνεργάτη του, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, ενώ μέχρι και ο ανακριτής -τον οποίο θεώρησαν μάρτυρα του Ψωμιάδη- άκουσε υβριστικές φωνές.

Το μεσημέρι ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε και πάλι στα δικαστήρια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία -πριν εκπνεύσει η προθεσμία των 5 ημερών, που περέχει ο νόμος για την απολογία συλληφθέντος μετά από ένταλμα- ώστε μετά ανακριτής και εισαγγελέας να αποφασίσουν για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Εις βάρος του Παύλου Ψωμιάδη, της συζύγου και της κόρης του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για τα δανειακά ομόλογα που εξέδωσε η ΑΣΠΙΣ CAPITAL μέχρι και το 2006, υποσχόμενη στους επενδυτές υψηλές αποδόσεις.

Τα δύο μέλη της οικογενείας του επιχειρηματία -που τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα- διώκονται γιατί ήταν μέλη του ΔΣ της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: